Mitt spännande studentliv

Den senaste tiden har mina inlägg inte kommit lika frekvent har jag märkt. Och jag tror det är för att jag ändå aldrig vet vad jag ska skriva. För det händer liksom inget i mitt liv. Eller, jag menar, hur kul är det att läsa om mitt pluggnade varje dag? Men ni får helt enkelt hålla till godo!

Nästa vecka, på onsdagen, har vi tenta, så nu är jag mitt uppe i en skriva-listor-plugg-period. Jag har ett worddokument med ord som jag har slagit upp. Den är ca 2 sidor. Sen har jag börjat med "viktiga begrepp-lista". Den är tre sidor. Och så en "viktiga-gubbar-lista". Den är drygt två sidor. Och då har jag ändå typ bara börjat. Det är så gräsligt många olika teorier och perspektiv och inriktningar man ska hålla reda på och jag bara blandar ihop alla och tycker de låter likadant. Behaviorismen, social interaktionism, positivism, empirism, frustrations-aggressions-teorin, idealism, gestaltpsykologi... Det tar liksom aldrig slut.

Som grädde på moset så kommer mina favvokusiner (not) ikväll och ska stanna till på lördag. Får väl vara lite social ikväll. Men imorgon har jag föreläsning på eftermiddagen och sen stannar jag i stan och sluter upp med Jessica och kanske Rebecca. Middag någonstans och sen blir det maskeradfest hos Frida! Det blir askalasskoj tror jag! (och jag slipper leka gömma sked, hallelulja) Ska bli trevligt att träffa Frida och se hur hon bor. Sen taggar jag utgång, men vi får se hur det blir.

På lördag blir det iaf Popup! Kalas! Hello Saferide och jag har knappt hört hennes nya skiva. Men det blir nog bra ändå. Såg ju henne två (nästan?) gånger i somras och hon är verkligen bra live.

Anyway, tillbaka till pluggandet. Men först ska jag ringa Linn och fråga om Mimmi Pigg-öronen igen :P Kram


Paltkoma och döktighets-lotta och listor

Duktighets-lotta idag. Har pluggat, pluggat och pluggat. Svarat på frågot om fördomar på individnivå och gruppvinvå, grupptillhörighet, syndabockstoerier, emergenta normer mm mm... Nu har jag dessutom gått igenom mina pärmar-med-viktiga-papper-pärmar. Det måste man göra ibland. För efter ett tag har man hamstrat på eig en massa onödiga papper som man kan slänga och så måste man strukturera upp allt igen. Hrmf, pösmunk, duktighets-lotta. Hihi.

Slängde ihop en paltmiddag på 30 minuter dessutom... haha, nja, det var köpt palt. Det tog 30 minuter att koka och under tiden satt jag på golvet på mitt rum och lät palten koka alldeles för häftigt. Paltkoma. Palt skall ätas med mycket smör och lite salt. INGEN lingonsylt! Vad är det för fasoner?! Jag förstår inte! Ni förstör maten! Nu ska jag säga er en sak! Jag äter aldrig sylt till köttbullar, aldrig gele till kött, aldrig ketchup till spagetti och köttfärssås och definitivt inte lingonsylt till palt! Jag tror det är för att jag tycker att mat ska vara salt, inte söt. Jag gillar salt. Och då kan man inte förstöra det med en massa sylt. Skandalöst. Enda gångerna jag äter sylt till någon mat är när jag äter pannkaka/plättar eller våfflor samt blodpudding (och det äter jag typ 2 ggr om året). Det är det enda jag kommer på. Sen får man ju självklart äta vad man vill, även om jag tycker ni är dumma i huvudet. Hehe.

Över till något annat, två listor:

Muskler jag har träningsvärk i idag:
- RUMPAN!!
- Baksida lår
- Bröstmusklerna
- RYGGEN, HEEELA!
- Triceps
Jessica, var har du träningsvärk? ;)

Braiga låtar just nu:
- Run med Amy McDonald
- Viva la vida (tror jag den heter?) med Coldplay
- Fix you med Coldplay (nej, jag vet att den INTE är ny, men den är bra!)
- Let it bleed med Kleerup och Lykke Li
- All I need is you med Miss Li
-Dessutom eggar jag Just dance och skakar rumpa i mitt rum.

Tjohoo, ha en trevlig måndagskväll! Gör en lista vetja! Skitskojjigt. Listor är underskattade.

Feng shui och spa it is!

I går var jag och mamma på en mässa som hette Nolia Weekend. Det var ganska kul. Utställarna var visserligen inte askalas, men vi var på två föreläsningar som var väldigt intressanta. Den första handlade om Feng shui (Birgitta Tryberg hette hon som föreläste). Summering: Feng shui handlar om kopplingen mellan psykologi och inredning. Som jag fattade det så ska man inreda så man mår bra! Ganska logiskt, eller hur?! Det var väldigt inspirerande. Sen var vi på en föreläsning med Isabelle Halling från bla. Äntligen Hemma och SickSack. Hon pratade också om inredning och att man ska våga vara lite galen och inreda med färg. Hon förespråkar ingen masskonsumtion, utan "man tager vad man haver" är hennes ledord. Gör om det du har, måla om, bygg om, klä in i tyg. Köp på loppis och gör något med!

Idag har jag haft en riiiiiktigt skön dag på Iksu spa med Jessica. Naaaaajs indeed. Vi gymmade, badade, plaskade, simmade, slumrade i varmpoolen, bastade och fick massage. Vi var lite smått nervösa inför massagen. Jag menar bara en sån sak som vad man ska ha på sig?! Vi löste det genom att fråga den ybertrevliga tjejen i receptionen och fick svaret att bh, trosor och morgonrock blir bra. Jag tyckte inte alls att det kändes speciellt konstigt att ligga halvnaken i ett rum med en manlig massör. Nej, det var bara skönt. Man ska inte tänka så mycket....

När jag kom hem vankades det gomiddag! "Grekisk sallad" till förrätt, sedan lax och potatis och sen carte odor glass till efterrätt! Mumma. Nu blir det kanske lite plugg. Om jag lyckas få igång hjärncellerna igen vill säga. Man är lite seg...









Känner ni igen henne, Isabelle Halling? Hon är lite cool tycker jag.

Fredagsdans

Jaha, så var tog den här veckan vägen? Vet icket. Idag har jag:
- Promenerat och lyssnat på musik
- Läst lite om fördomar
- Fredagsdansat. Det måste man alltid göra, även om man inte ska ut. För att få lite fredagskänsla så där..

- Fläskat i mig en massa naturgodis. För att jag blev så sugen. Och nu ska ni inte tro att jag äter naturgodis för att jag tror att det är nyttigt, för det vet jag att det inte är, inte den mängd jag äter iaf ;) jag äter det för jag tycker att det är sjukt gott.

- Mailat några personer på Blocket om några kurslitteraturböcker jag vill köpa. Mycket billigare än att köpa nya.

- Dansat lite till. Blev inspirerad av afro igår.

- Längtat efter kommande veckor. Eller snarare veckoslut. Detta väntar: Frykis fest och Popup, tentafest, sittning och så såklart nyår!

- Provat min lila klänning som jag kanske ska ha på nyår (igen) och dansat lite i den. Kjolen svängde bra.

- Konstaterat att jag har en ganska slapp tillvaro.
- Konstaterat att tentan närmar sig. Konstaterat att jag borde börja plugga.
- Konstaterat att man ALDRIG får saker i tid när man beställer från internet. Jag har beställt lite kläder från HM som skulle komma den här veckan. Nu är veckan slut. Sabla HM. Bajs på er. Aldrig håller ni vad ni lovar.

Ciao.


PS. Sånna här fina burkar vill jag oxå ha. Bild från UnderbaraClara.


Gubbar

I mina kurslitteraturböcker hänvisas det till en hel del sociologer och socialpsykologer som har kommit på en massa assmarta saker och jag har hittat två med rätt så roliga namn (efternamn). Den första är Boring. Det tycker jag var ett ganska talande namn. Det andra är Billig. Det tycker jag var ett ganska slampigt namn. Boring och Billig. Haha. Tur man har ett normalt efternamn. Inte typ som Pitt...

Ajaj...

Jag kom precis på att jag har varit utan örhängen ett tag (typ bara några dagar) så då fick jag lite panik och stoppade in mina tjocka håltagar-örhången. Ajaj! På det ena örat gjorde det ont. Man får liksom leta sig igenom...

Så roligt har jag... Tänkte bara att jag skulle ta en liten paus i mitt pluggande. Vi har seminarium i morgon så nu sitter jag och besvarar seminariefrågorna. Jag är nu på fråga nio och har skrivt tnästan tre sidor (på datorn alltså) och det är tre frågor kvar... suck. Men det går ganska fort framåt! Det är ganska precisa frågor som ger korta och koncisa svar. Det handlar om scheman, attributioner och emotioner. Ganska intressant faktiskt.

Ljuset i tunneln: NYÅR I STOCKHOLM HOS IVARSSON!! Stackaren kan ju inte fira det nya året ensam, så då kommer festen till henne istället, åh, jag längtar redan! Vi ska ha så roligt :D

Detta firar jag med att bjussa på lite bilder från förra nyår:


Söööötnosar


Schnygging där



Det är en gubbe här och borrar så det skakar i hela huset. Vi ska tydligen skaffa en värmepump. Pappa har pratat med honom i typ flera timmar (pappa är duktig på att ställa frågor). Gubben svär i varannan mening ungefär. Tycker jag var ganska roligt.

Kram

kläd sjåklat käjk

Det har varit en lugn och sköön helg. I fredags intogs kladdkaka i goda vänners lag och vi hann gå igenom tre spel i spelhyllan ;) En bra bit på väg alltså... Lördagen förflöt i slapphetens tecken. Jag hann bara gå på en promenad, läsa några sidor (ur Sociologiska perspektiv - grundläggande bergepp och teorier), läsa några bloggar så var klockan helt plötsligt middagstid. Jag drabbades av en fruktansvärd trötthet och kvällen tillbringades i Jessicas soffa med popcorn, äventyrte (riktigt gott) och Stjärnor på is (som var ganska tråkigt). Det var najs.

Och idag? Fortfarande så där trött och seg. Förstår inte varför, måste ha sovit för mycket. Igår när mamma väckte mig drömde jag om ett hotell som stod i full brand och i natt drömde jag att jag var på någon sorts fest med bloggaren niotillfem. Hur mystiskt var inte det?! Känner mig rätt uttråkad med tillvaron för tillfället. Det händer ingenting. Jag bara sover, läser, äter, tränar, läser, läser och läser. Men då kan det ju pigga upp att kolla på bilder från den gamla goda tiden! Minns ni bakningen hemma hos mig? ;)


kläd sjåklat käjk


Ivarsson var haj på det där med skyltskrivandet ;) not...


Skolavslutningen -06 :D


Är inte det här typ världens roliaste bild?! Jag kan inte sluta garva... Sara håller i spöet... Johanna syns i förgrunden, jag tror det är projekt sätta-på-mask-på-kroken. Jag hade samma problem. Tältövernattning i Skeppsvik sommaren 2006.


Vi lekte strutfotboll, haha, här kämpar johanna :D


Vart tog bollen vägen?!


Vi grillade äpplen...


... och...


... poppade popcorn! Yes, det går!

Sara jag saknar dig! Och Ivarsson! Och Lovisa! Och Ragna! Varför ska ni flyga och fara så mycket?! Kom hit!! Antar att jag kanske oxå borde flyga och fara... Jaja, trevlig söndagskväll! Kram

Afrosuperdupermegapower

På eftermiddagen hade vi seminarium. När jag tänker seminarium, så tänker jag att det ska bli någon sorts diskussion av något slag... Men vi blir indelade i grupper och blir tilldelad en av seminariefrågorna som vi sedan ska redovisa inför klassen. Inte så kul, men ganska slappt faktiskt.

Efteråt firade jag med att gå på ett Afro-pass på iksu! Tjohoo, sjuuukt vad kul det var! Det var Sofia Lundberg som vi hade i slutet av Idrott och Hälsa A (remember?) och som jag hade i Gruppträning, som ledde. Jäklar vad hon är bra på att leda ett pass! Hon är så peppande och glad så man tar i tills man spricker! Iaf så svetten lackar :D Misstänker att min rygg kommer att vara ganska invalid imorgon... Men det är smällar man får ta. Afro är verkligen hur kul som helst!

Slapp kväll. Och ute regnar det. Så det finns ju ingen anledning i världen att gå ut. Hehe. Någon som vill göra något i helgen? Jag är på... Trevlig kväll!

PS. Mr-jag-ska-plötsligt-äta-upp-dig var som tur var inte på seminariet idag, skönt!


En tisdag

Min tisdag har sett ut som följande:

- Jag försov mig lite grann, mamma väckte mig vid sju. (Mamma fyller år idag, men vi valde att fira henne på kvällen istället, för hon stiger upp så okristligt tidigt tycker pappa)
- Strax efter halv åtta sitter jag, jonas och mamma i bilen och hon skjutsar mig till IKSU.
- Jag gymmar så svetten lackar på IKSU ca 08.15-09.30, sedan dusch.
- Buss hem.
- Hemma typ tjugo i elva.
- Läste i "Sociologiska perspektiv"
- Lunch
- Skickade iväg min universitetsanmälan. En liten kurs i Uppsala som jag ska läsa ifall jag kommer in på KY-utbildningen, då kan det vara bra att läsa en riktig studentkurs för att få kårleg.
- Onödiga minutrar spenderade på diverse bloggar
- Fortsatte läsandet
- Promenad
- Macka och te
- Fortsatte läsa
- Skärde upp rulltårta och vispade grädde och gömde i garaget
- Gomiddag och goefterrätt och presenter till  kära mamma. Diskussion om åldrande.
- Promenad med mamma
- Läste några sidor till i boken.
- Pratade med Jessica i telefonen. Hon behövde moraliskt stöd.
- Läste... (har läst typ 60-70 sidor idag, har bara fem kvar!!)
- Såg på Desperate Housewifes
- Har just producerat jorden tråkigaste blogginlägg som förmodligen ingen kommer att läsa.

Var det inte roligt att ta del av mitt liv, så säg ;) Imorgon blir det att förbereda mig för seminariet som är på torsdag. Faktiskt lite tråkigt att vara på universitetet så sällan, man blir ju så isolerad...

Sorry, för världens tråkigaste inlägg. Gonatt!

Uppsala here i come?

Oj. Stort steg. Skickade precis iväg min intresseanmälan till KY-utbildningen "Hälsoutvecklare". I Uppsala. Det vore så himla roligt tror jag. Men ni ska veta att det inte är så lätt att komma in minsan. Så jag vågar knappt hoppas. Men jag vill.

De väljer ut 70 personer (av hur många?! flera hundra??) som de kallar till intervju. Sedan väljer de ut kanske 20-30 personer till en klass. Nu vill jag det här så mycket så jag vet inte vad jag ska göra om jag inte kommer in... Och då tänker ni "klart du kommer in", men då säger jag "Dokumenterad adekvat yrkeserfarenhet från hälso- och friskvårds arbete är meriterande". Har jag det? Knappast, men jag har lyft fram alla braiga kurser jag läst under gymnasiet.

 Då säger ni "ja, men då är det väl bara att söka in nästa år om du inte kommer in", då säger jag "det är inte säkert att den STARTAR en gång till, eftersom en KY-utbildning bara startar när det finns efterfrågan"... Där fick ni!

Men ni kan ju iaf hålla tummarna lite.

Patrik 1,5!

Igår kväll var jag på bio med Johanna, Jessica och Linn och såg Patrik 1,5! Så himelens bra! Den var asbra! Hela publiken vred sig av skratt varvat med lite tårar.. För den var himla sorglig också. Se den! En sak som filmen visade (jag vet inte hur det är i verkligheten) var att många blandar ihop homosexualitet och pedofili. Hur?! Varför? Bara för att man är "avvikande" på ett sätt betyder ju inte det att man är kapabel till vad som helst... Sjukt.

Alla skådisar var jättebra, spelade asbra. Dom såg så kära ut! Najs.



PS. Hade väldigt kul i fredagskväll, ifall ni undrar. Det var en väldigt händelserik kväll.. Men rolig :D Sen att man får hicka, det är smällar man får ta ;)

Kändisspaning på stan!

Glömde ju det viktigaste! När jag var på Gina Tricot igår såg jag UnderbaraClara!! Jo, jag är nästan helt säker på att det var hon! Hon hade ju jätteljust hår och en prickig kjol. Det var hon! Hon var väldigt lång och snygg. Önskar att jag också vågade gå omkring i prickig kjol och pumps en vanlig vardag.

Mitt fina fönster

Mitt fönster är så fint! Eller kanske inte fönstret, jag menar fönsterbrädan. Jag blir alldeles varm varje gång jag tittar på det! Ska visa en bild så kanske ni förstår:


Ivarsson står i mitt fönster och ger mig kärlek varje dag :D

Sen har jag andra fina saker i mitt fönster också:


Dessa två små gröna skålar inköptes på Myrorna i Sundbyberg i slutet av augusti. Jag har för mig att de kostade cirka 25 kronor styck. Jag tycker de är jättesöta! Myrorna i Sundbyberg var för övrigt asbra! Bästa Myrorna jag varit på. Lyllos Ivarsson.

Sen har jag en jättefin vas i fönstret som jag fick av Emma, Frykis och Frida i födelsedagspresent! Den är fantastiskt fin, men fantastiskt svår att ta kort på. Men så här ser den ut:



Mitt fiiina fönster! Hur ser era fönster ut?

Modeblogg

Nu vankas det modebloggning, mohahaha, alla modebloggshatare. Tänkte bara lägga ut en bild på min finfina klänning som jag köpte igår (och invigde igår). Den ser inte mycket ut för världen, men jag tycker den är skitsnygg. Det blev lila strumpbyxor till. Jag var råsnygg. Yes, det var jag.


Ful modebloggsbild med stökigt rum i bakgrunden.


Fredag och shopping

Yes, då var det fredag. En mastodontföreläsning på förmiddagen (nästan tre timmar, jag dog lite) följdes av en medhav pannkakslunch tillsammans med en tjej i klassen som heter Britta och sedan följdes vi åt ner till stan. En mycket trevlig, klok, optimistisk och rolig tjej!

Jag köpte en klänning på GinaTricot som jag tyckte var lite cool och sen köpte jag ett par stövlar på Wedins. Är inte hundra på om jag ska behålla dem. Orginalpriset var 500, men idag var det 30% på alla damskor så de kostade 350 vilket ju inte är så mycket. Det var en liten kilklack på dem. Vi får se om jag behåller dem, måste provgå lite...

Ikväll blir det klassfest, men jag har ingen att gå dit med så jag är lite livrädd. Det är aldrig kul att komma själv, då vet man ju inte vilka som är där. Men jag försöker se det positivt, jag ska ju lära känna folk nu! Kvällens i-landsdilemma är vilket nagellack och vilka strumpbyxor det blir... ;)

Trevlig kväll!


Tisdag

    

En sån där tisdag

Jag vet inte riktigt vad det är idag som är lite fel, men jag tror att jag bara är trött. Trots att det bara är tisdag. Det bådar inte gott. Då är det tur att vi har plugga-hemma-dag imorgon så man kan sova. Det enda vi hade idag var information om biblioteket. Det var en gammal gullig gubbe i pensions-åldern som visade oss runt. Han gick runt i sådana där bruna gamla sandaler, ni vet? Det var lite roligt. Och så berättade han om deras sjuka system, hur de har sorterat böckerna. Kurslitteraturen finns på ett ställe och så finns det andra böcker på ett annat ställe och de var sorterade efter ett sjukt system. Tror inte ens att han förstod varför det var så. Men han var lite rolig. Vi stod och fnissade lite åt honom.

Sedan gick jag till IKSU och var på ett 30-minuters afro pass, men det var inte så roligt som jag hoppades. Det var inte en särskilt rolig koreografi och inte så jobbigt heller. Men det var nog bra, för jag hade inte så mycket ork. Benen var liksom tunga och det kan ju bero på att jag gymmade igår. Sedan hann jag vara med på halva core-passet efteråt innan jag gick till bussen. Väl hemma har jag nästan somnat i soffan när jag försökt läsa. Det är ju till och med fint väder! Ska man inte vara pigg då?

Ljuset i tunneln är klassfesten på fredag. Det ser jag fram emot. Jag tror att anledningen till att jag så mycket tycker om att festa är för att man tillåts slappna av, man behöver inte tänka, man kan släppa kontrollen och vara lite galen. Det är skönt. För jag är ett kontrollfreak, jag planerar allt. Och blir jättearg när jag glömmer något. Men att festa kräver sin planering, speciellt när man är 19 år och bor utanför stan. Hur ska jag ta mig in till stan? Hur ska jag få tag på dricka? Hur ska jag ta mig hem?

Idag är en dag att lyssna till Timo Räisinens Fear no darkness och I'm Indian och Amy McDonalds Run.

Kram

Inredning á la Ivarsson

Jag har ganska länge följt Underbara Claras blogg på folkbladet.nu. Den är jättefin och hon lägger ofta ut massor av fina bilder. Hon har nyss gift sig oxå! Idag la hon ut så sagolikt fina bilder från ett inredningsreportage hon hade gjort hemma hos en bloggare om heter Isa.

Så här vill jag oxå bo!!





Är det inte vackert?! Gå in på www.folkbladet.nu och klicka vidare till UnderbaraClara.

För att spinna vidare på inredning så skulle jag vilja rekommendera IKEAs nya serie HEMNES. Det är jättefina sängar, byråer, bord etc. Jättesött! Lite sådär gammeldags. Jag har kommit på att jag älskar vita möbler som ser lite gamla ut.

Typ det här vill jag ha (möblerna från HEMNES):


 
Drömma kan man alltid göra!
Trevlig fortsättning på söndagen :D

Utmanad

Ivis-pivis som gör superkarriär där nere i stockholm utmanade alla som kände sig manade eller hade tid över... Eftersom jag är en aning självmordsbenägen över att en universitetsbok som jag behöver nu inte finns i hela umeå så tänkte jag bjuda på en lista:

Fem saker i min frys: (som alltså är mina föräldrars frys) kycklingfilé (jag ska göra kyckling-och svampfyllda pastarullar imorgon), egenplockade kantareller, kött från släktingar, grönsaker så som broccoli, blomkål, wokgrönsaker etc samt mina asgoda äppelmuffins med havretäcke.

Fem saker i min garderob: Jeans (oxå med hål i, ivarsson, du är inte den ende!), min lila favoritklänning, alldeles för många koftor, en kjol från myrorna som jag ska använda snart, har bara inte kommit på vad jag ska ha till än samt balklänningen (fast den hänger UTANPÅ garderoben)

Fem saker i min väska: Plånbok, kollegieblock, snoddpärm med en miljon viktiga papper så som schema, läppglans, en universitetsbok.

Fem saker i min bil: (som är mina föräldrars) hmm.. vet inte. Men en sak som BORDE finnas där är parkeringspengar. Det är alltid slut när man behöver det.

Utmanar i min tur: Alla som vill!

Trött

Nu är jag trött. Helt slut. Mest trött i huvudet. Jag har tänkt och använt hjärnan så mycket den senaste tiden så mina hjärnceller håller på att gå in i väggen. Universitetet tar musten ur mig. På måndag börjar moment 2 i denna kurs och då tänkte jag att det kanske är lite lugnt ett tag. Men icket. Till på måndag ska vi ha läst ca 140 sidor, något som jag får göra typ i helgen då. Ingen rast och ingen ro. Universitetets motto är nog "vila får man göra i graven". Hursom, till det nya momentet ska vi ha tre böcker. Jag kollade upp dem idag på Akademibokhandlen på campus. De kostar mellan 300-500 kr. Styck. Det kommer att gå på över 1000 spänn alltså. Ska försöka hitta dem begagnade. För annars går det ju liksom inte.

Jag är ganska säker på att jag inte ska plugga nästa termin. För jag orkar inte.

RSS 2.0