Fit for prome

Idag var den officiella startdagen för min och tm-brudarnas anti-slisk-pakt! Fram till balen (om typ en månad) är allt vad glass, godis, kakor, chips, pizza, pommes och salta nötter bannlysta. Det kommer bli hårt, det kommer bli grymt, men vi kommer bli så heta. Adjö med sötsuget och några centimeter från midjan(?)! Vi tummade på det idag, hehe.

Igår räknade jag ut att mitt IKSU-kort räcker till typ 10 maj! Jippi! Jag trodde att det skulle gå ut i veckan. Idag blev det först typ 10 minuter jogg på löpandet och sedan Stepmuskel, gryyymt roligt! (Och grymt svettigt)

Om det är något jag inte borde göra så är det att vara inne på bloggen. Jag har nämligen en analys att börja på (okej, jag har börjat lite). För att inte tala om att läsa ut boken... eh... men jag tror inte jag hinner det. Satsar på att skriva istället. Kan för övrigt rekommendera Gömda av Liza Marklund. Mycket bra bok. Men man blir fruktansvärt frustrerad av att läsa den. Läs den iaf.

Emma! Anna Phil är slut! Vad ska man nu se?! Tjohoo!

Klassfest utan klassen, groteskt blåmärke och tagenlekar

Jag hade jättekul igår på klassfesten, fastän det inte blev en klassfest. Jag förstår inte vart alla som sagt att de skulle komma tog vägen. Men men, det var ju kul ändå. Dock har jag idag ett groteskt blåmärke på låret. Någon gång under kvällen tror jag att jag slog i ett bord eller nåt, det gjorde lite ont, men jag tänkte att det blir väl bara ett litet blåmärke typ... Sen när jag kom hem och bytte om till pjamas så såg jag att det var ett stoort blåmärke och så var huden lite röd och dessutom hade det blivit en stor bula! Det ser gräsligt ut!

Anyway, jag och Emma gick lös ordentligt och lekte typ tagen eller någonting däruppe i Garget, det var skoj :D Emma är en mycket trevlig danspartner ;)

Det blev hur mycket bilder som helst, men jag tror inte ens att jag tog hälften. Typ 75 % av bilderna var på mig och nån annan, det var som om jag glömt bort att jag redan tagit sjuttioelva bilder på mig och Emma eller nån annan... Kram på er!








  Sorry, jag var bara tvungen, ni ser så himla glada ut!

  Frida fick snyggaste frisyren ;)

  Rebecca ser glad ut!





  Jag vet inte riktigt vad som hände här...

  Det ser ut som om Bibbi håller på att ramla av stolen..? :D Hejsvejs


Praktikfilosofi

Sista eftermiddagen på praktiken. Det har visserligen varit mycket roligt, men just nu har vi inget att göra så det är lite segt... Anyway, det är snart helg. Jag ser fram emot att sova, bli frisk och njuta av vädret. Annars inget inplanerat tror jag bestämt. Slökväll framför tv:n och så ska det låta och lite fika, antar jag. Tror jag ska göra varm choklad ikväll. Jag och Emma har passat på att använda kaffemaskinen här (finns choklad oxå) eftersom det är gratis. Och jag har fått för mig att varm choklad är JÄTTEbra för halsen. Mm, det är det. Och mjölk ger starka ben. Åh, nu sitter jag bara här och flummar och låstas att jag gör något, hoppas ingen ser att jag skriver ett blogginlägg.

En här på redaktionen har en minikyl med red bull (bara!), det tyckte jag var lite roligt. Han sa att det bara var att ta ifall vi ville ha, men jag tror inte att jag tycker om det, däremot vet jag ju att Emma gillar det... iaf med lite koskenkorva, hahaha :P ojojoj, vad jag babblar, sorry...

Jaja... Nu är det iaf officiellt vår för igår när jag och Emma ägnade eftermiddagen åt att köra runt i hela staden (jag körde!) och lämna tidningar så passade vi på att köpa glass. Jag köpte en magnum mandel, inte illa. Vi kom även fram till att jag och Emma ska sommarjobba på Coop, Emma ska köra minitraktorn som hämtar kundvagnar och jag ska stå och hjälpa till. Vilken sommar det skulle bli. Ha ha... Nej, sommarjobbet för min del blir på äldreboendet i min lilla hemby. Hoppas det blir trevligt. Jag behövet iaf aldrig bry mig om buss, för det är bara att sätta sig på cykeln och trampa iväg. Jag vet inte än hur mycket jag kommer att jobba, men jag hoppas att jag får några veckors ledighet. Jag ska ju på Storsjöyran iaf :D

Nu måste jag och Emma hitta på något att göra, hejsvej!

Det är en främling som ligger i min hand.

Som bekant så blev jag avstulen min mobil i fredags. Eftersom det är en promillechans att den kommer tillbaka så köpte jag och mamma en ny i veckan. Vi löste det så att mamma och pappa betalade hälften och jag hälften. Så jag tackar för det. Det blev en Sony Ericsson W660i, snäppet nyare än den förra. Den var typ på nån sorts kampanjpris nu så den var inte så dyr. Men ändå... Det är pengar! Men inte bara det; jag älskade min förra mobil, jag saknar den, jag saknar den jättemycket! Den var min, jag hade fått den i 18-årspresent, den representerade så mycket för mig, dne var bra, fin, enkel, alldeled lagom tung i handen och spelade bra musik... Den nya är bara svart, den har plastigare knappar, inga roliga bilder finns i albumet och den är alldeles för lätt.. Det känns inte som min, det är en främling som ligger i min hand. Nu låter jag som en bortskämd snorunge, jag vet. Men jag är väl det också. Nu behöver jag iaf inte låna mobilen av Emma för sjuttioelfte gången i veckan. Och så har jag fått nya hörlurar. Man måste se det positiva.

Jag har blivit mer förkyld, känner mig hängig. Ska gå och se på Medium och äta en apelsin innan jag böjar gråta. Hej.

För att jag älskar Ivarsson!

Liksom Ivarsson, så tycker jag att vi blev så grymt snygga på den här bilden, så jag visar den jag med:

image214

Jag älskar dig :)

Telefonintervju med kändisar!

Japp, denna vecka är det praktik på en nöjestidning i Umeå. Vi får göra mer än jag någonsin hade kunna tro! Vi får köra iväg med bilen och åka in till stan för att intervjua folk, fota moderedaktören när hon får massage och göra telefonintervjuer! Idag har jag intervjuat två personer ur olika band. Jag vet inte om jag ska säga vilka band det var, men det ena bandet var ett metal-band! Shit, tänkte jag, jag som inte kan någonting om sånt och tänk om han är... Nej, han var jättetrevlig! De är nog bara glada att de får lite publicitet. Anyway, tiden har gått jättefort och det är rätt skoj.

Jag har lärt mig att uppskatta skoltiderna, jag har kommit hem typ mellan fem och sex alla dagar... Så det blir sena middagar och kvällarna bara springer iväg... I måndags var Jessica och Rebecca här och det var tänkt att vi skulle göra mattehemprovet, men vi fikade mest :D Fast lite gjorde vi, tills vi fastnade... Jag hade gjort ananaspaj, Jessica hade med sockerkaka (nygräddad!!) och Rebecca hade med chokladrutor! Yummi!

Studera.nu var ju ett fiasko i måndags... Jag förstod ju att det förmodligen skulle vara många andra, precis som jag, som tänkt skicka iväg en universitetsansökan i sista stund. Men att halva sveriges befolkning (typ) skulle göra det hade jag aldrig trott! Efter en timme gav jag upp. Men min snälla mor lyckades skicka iväg det morgonen därpå. Så nu har jag sökt till en enskild kurs i Socialpsykologi A i Umeå, Sociologiprogrammet i Umeå och Beteendevetarskapsprogrammet i Uppsala. Min plan är att jag bara ska gå kursen i höst och om det är jättekul så söker jag till någon av ovanstående program någon gång i framtiden. Låt framtiden utvisa!

I söndagskväll blev jag hastigt och (o)lustigt förkyld och halsen snördes ihop till en mycket trång hals... (=jobbigt). Så det har blivit till att ta det lugnt i veckan. Men jag tror att jag ska ge mig ut på en liten promenad i det finfina vädret nu. Ha det bra! Kram

Utgång som startade i dur och slutade i moll

Efter att ha taggat hela veckan blev det äntligen party igårkväll! Vi blev ju visserligen inte så många, men jag tycker att vi bevisade att det räcker att man bara är några stycken! Man kan ha kul ändå. Förfest hos Ivarsson, pratade och sippade spanskt "festis-vin", haha! Tillslut pallrade vi oss iväg till x3m, där det var ovanligt lite folk, men som sagt; kul ändå :D Vi dansade hela natten lång. Humöret var på topp ända till vi skulle gå till garderoben...

Jag tar upp min väska för att ta fram garderobslappen och upptäcker att dragkedjan till väskan är öppen. Mobilen är borta. Japp, du läste rätt. Förtvivlad sprang jag runt och letade överallt, frågade i alla barer men kunde inte hitta den. På väg ut pratade vi med en jättesnäll polis som tröstade mig och sa vad jag skulle göra.

Anyway, vi åkte tillbaka till Ivarsson (en fler än vi var från början, hehe), åt kvällsmacka (iaf jag) och efter lite snack somnade vi. Nu är jag hemma och pappa har hjälpt mig att göra en polisanmälan. Nu är det väl bara att vänta och se... Frykis, känn medlidande!! Nu förstår jag hur du kände... Man märker att man lever i ett i-land när man gråter över att nån snott ens mobil, en materiell sak, det är ju inte som att nån dött eller så... Men ändå! Nån har (förmodligen på dansgolvet) öppnat min väska och tagit mobilen under den sista halvtimmen. Jag fattar inte att jag inte märkte det. Det blev en dyr kväll...

Hur som haver så hade vi skitkul innan mobilstölden. Nästa helg igen, månne?

image131


Musiktips

Lykke Li heter en cool tjej som gör jättehärlig musik.

Några bra låtar:
- Little bit
- Tonight
- I'm Good, I'm Gone


Hejs


Smartare än majoriteten av befolkningen?

Helgen passerade så snabbt att jag knappt hann märka det. Gick och la mig tidigt på fredagskvällen för att stiga upp tidigt på lördagen... för att frivilligt (och dessutom betala för det) göra högskoleprovet. Det var en dryg och jobbig dag, men på något sätt så tog man sig igenom det. Tiden gick fort, för under provtiden var man så koncentrerad. Det fanns inte tid för att drömma sig bort - då var man körd! Hursomhelst, så räknade jag ihop poängen och enligt emma så ska det bli ungefär 1,0 - 1,1. På ryktesvägen har jag hört att 0,9 ska vara snittet. Ooops! Kan det betyda att jag är lite smartare än majoriteten av befolkningen? Ja, i så fall är jag nöjd! 2,0 blev det ju inte på långa vägar, men hey, det hade jag ju inte förväntat mig. Tredje gången gillt, eller vad säger ni tjejer? Någon som orkar göra det igen? Ja, jag vet inte...

Blev en välförtjänt pizza (att tänka bränner mycket energi...?) hos angelica, med tillhörande förfest, som jag var en aningen deppad över att jag inte var med på. Men mitt förnuftiga jag sa mig att jag skulle hem och sova ut. Sagt och gjort. Utgång blir det på fredag istället. Om jag så ska fara själv!! För ut ska jag! (varför ska alla ha en massa principer?!)

Eftermiddagen bjöd på svettig spinning (lite lättare än förra gången, eller inbillar jag mig?) och nu har jag suttit och räknat en maaaaassa mattetal, så nu är jag nästan ikapp. Ibland får jag såna snilleblixtar, men för det mesta inte. En sak är säker och det är att utan pappa skulle mitt Matte C betyg sluta på ett knappt godkänt, skickar en hyllning till min far! Och nu har jag snart suttit och fördrivit en timme på nästan ingenting, när jag egentligen skulle fortsätta med religionshemprovet... suck. Nya tag imorgon.

Vi ses!

Silverpumps någon?

Spanar för fullt efter skor över internet. Till balen, alltså, kanske jag ska tillägga. Det är typ det ända som jag tänker på nu, haha, tragiskt va? Men jag tror att det kommer att bli så himla kul, dessutom blir det liksom ett avslut. En riktig rackarbajsarefest för att tre år är över, är inte DET värt att fira?! (Jaja, studenten är ju kvar, men man kan ju fira igen? ;) )

Anyway, jag spanar efter silverpumps, gärna med peep toe (stavning?)eller stiletter, typ något sånt här:



 


Någon som sett något liknanade i en affär i Umeå, let me know! Hejsvejs, nu blir det Så ska det låta och god kaka. Trevlig helg!

Boktips



Tänkte komma med ett boktips, jag har ju nämligen en sådan kategori, men den uppdateras inte så ofta:

Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross.

Detta är en historisk roman, men låt dig inte skrämmas! Jag var inställd på att historiska böcker skulle vara skittråkiga, men jag tror att de flesta i vår klass tyckte om sina böcker.

Påven Johanna bygger på teorierna/skrönorna/myterna om att det har funnits en kvinnlig utklädd påve som regerade 853-855 e.Kr. Författarinnan för en diskussion efter romanens slut om huruvida Johanna har funnits eller ej, något som inte ens hon är säker på. Men det finns många bevis och jag vill gärna tro att det har inträffat.

Romanen utspelar sig på 800-talet  och handlar om Johanna, som hela sin uppväxt törstar efter kunskap. Hon vill lära sig läsa och skriva, men det angår inte henne för hon är flicka. Tillslut lyckas hon komma in på en klosterskola och senare blir hon, utklädd till man, munk - och till sist påve. Hon lyckas lura hela sin omgivning. Det som är så frustrerande är att hon, utklädd till man, ses som en mycket lärd person, duktig och är högt ansedd. Men ifall alla skulle få reda på hennes riktiga identitet så skulle hela hennes tillvaro rasa samman. Kvinnosynen på den tiden var usel, rent fruktansvärt. Men de fattiga hade det inte heller lätt.

Men om man tänker ett steg längre så kan man ju fundera på hur vi har det idag? Har det någonsin funnits (efter Johannas eventuella regeringstid) en kvinnlig påve? Tror inte det (men jag är inte säker). Hur många länder har kvinnliga statsministrar eller presidenter? Har vi inte fortfarande klasskillnader? Man börjar fundera...

Hur som helst; boken var grymt bra. Den var spännande, intressant, lärorik, skrämmande och väckte många tankar. Att det var en liten kärlekshistoria med i det hela gjorde inte saken sämre ;) Det här är garanterat en av de bästa böcker jag läst och jag rekommenderar den starkt.

I'm good + panikhåruppsättningsbokande

Verkar ha varit en hel del krångel här på bloggen den senaste tiden, hmm, men nu verkar det ju funka. Så, vad har hänt sen sist?

Jag har självklart tittat på och dreglat över min finfina balklänning, som faktiskt är min. Och så har jag ägnat en hel värdefull Litteratur och Litteraturvetenskap-lektion åt att spana efter silverskor på internet. Inget napp än, men det kommer nog mer vårskor om ett tag.

Just nu känner jag mig superduperduktig, för jag är färdig med både veckotidningen OCH romanalysen!! Och det är bara eftermiddag, i vanliga fall hade jag förbannat mig själv hela kvällen över att jag inte gjort klart arbetena tidigare, men nu är jag ju så duktig... hehe :P Dessvärre kläckte Lina ur sig idag att vi får lämna in tidningen NÄSTA vecka istället, fuck you! Jag blir så irriterad när lärare skjuter upp inlämningar när man redan är klar!! (men det är ju bra ifall man är panik-tok-stressad...)

Gårdagen var väl sisådär. Dålig planering ledde till att jag fick kuta hela vägen till bussen, för att sedan upptäcka att jag glömt plånboken... Jag hade tur för det satt en kompis längst fram och lånade mig pengar, tack! Sedan kom jag ju på att IKSU-kortet är ju oxå i plånboken, j*vlar, jag som hade tagit med mig träningskläder. Hade bara saknats att jag glömt nycklarna eller att mobilen dött.

Anyway, jag kunde träna ändå och igår kände jag för en riktig utmaning så jag beslöt mig för att spinning-pass på 40 minuter! (mes, kanske hälften av er tänker, men då säger jag: grattis till dig då som har så himla bra kondition, för det har INTE jag) Spinning har aldrig riktigt varit min grej, men på IKSU är det iaf ganska kul och så svettas man så otroligt mycket! Det gör iaf jag och jag drack upp nästan hela flaskan med vatten, sjukt! Spinning är nog bland det jobbigaste jag vet, jag förstår inte riktigt varför för jag tycker ändå att jag borde ha ganska starka ben, men det är som om mina ben inte är gjorda för att cykla... Blir trött på en gång. Men jag överlevde iaf och det var målet. När jag gick nerför trappan på väg ut från lokalen fick jag lov att hålla i trappräcket och verkligen koncentrera mig på att komma ner levande... Skakigt värre!

Idag tog jag och Jessica oss i kragarna och beslöt oss för att ringa till en frisör och boka tid för håruppsättning inför balen. Lättare sagt än gjort! På typ två veckor verkar allt ha blivit fullbokat!! Tillslut fick Jessica typ panik (efter att ha ringt typ tio salonger) och bokade in oss på nåt ställe klockan tio + smink. Får se hur det blir med det. Men det var bra gjort, Jessica, nu taggar vi!

På lördag väntar högskoleprovet och eventuellt fest på kvällen för att fira att vi fortfarande lever efter denna (helvetes?) vecka. På återseende!

RSS 2.0