Lotta nästa: Wimbledon

Snart kommer ni att få se mig på tennisbanorna i Wimbledon... Haha, näe, men jag och pappa var ute och spelade igår (på en asfaltsplan) och det var skitkul. Vi splade en gång förra sommaren oxå. Grymt kul. Och svårt. Får jag iväg 4-5 bollar på raken så blir jag glad! Det är jobbigaren än man tror oxå! Eller det kanske är för att vi inte har någon bollkalle, så att man själv måste springa och hämta bollarna... Vilket händer ganska ofta. En förbättring var att jag bara skjöt över stängslet (ca 2 m högt) EN gång!! Klar förbättring mot förra året.

Tennis is the shit!

image29

Sommarrapport

En hel vecka kvar att jobba.... Känns som en evighet. I veckan har jag varit fullständigt uttråkad på jobbet. Min räddning har varit min MP3 (annars hade jag nog legat lealös i kontorsstolen, dödsorsak; högsta grad av uttråkning). Mitt jobb är lika enformigt som RIX FM:S låtar.

Men men, när jag såg att jag fått lönen när jag tog ut pengar så kändes det värt det! Men ändå inte... min sommar känns lite förstörd på grund av jobbet. Men å andra sidan så hade jag nog inte haft så mycket att göra om jag bara hade varit hemma - vädret har ju varit fruktansvärt! Det är som om vädergudarna inte kan bestämma sig... sol, eller nej moln, vänta, lite sol till.... och så skickar vi dit ett stort fett moln, följt av en regnskur... Nej, usch för vädret! Jag mäste erkänna att jag har inte badat en endaste gång i sverige i år! Inte en endaste stranddag! Skandal! Av högsta grad!

Nej, nu måste jag fokusera på allt bra som har hänt, annars blir jag ju deprimerad. För några veckor sen så var jag  i Åsele på Åsele marknaden med tjejerna. Grymt trevlig helg med tältmys, marknadsstrosande och bra väder! Det var härligt att träffa er, några veckor utan er är som en evighet!

I fredags efter jobbet tog jag bussen upp till Piteå. Gick med packningen till min kära farfar och gick sen ner till centrum och PDOL! Träffade några kompisar och vi såg The Ark och Mando Diao. Om jag ska vara ärlig så var det bättre artister förra året (Laleh, Hello Saferide, Håkan Hellström mm), men vi hade kul ändå. På lördagen gick jag runt på stan och shoppade loss på Lindex (!), underskattad affär det där. Jag köpte en t-shirt/tunika, ett senapsgult linne på rea samt en jättefin ljus- och mörkgrå-randig stickad kofta. Tog bussen hem vid tretiden, jag såg alltså inga artister på lördagen. På kvällen träffades vi hos J för att höra hur de haft det i London. Jag blir så otroooooooligt avundsjuk, jag vill så gärna till London! Någon fler som vill...?

Ha det bra!

PS1: Snart fyller jag 18!! Faktiskt!

PS2: Sprang en mil i torsdags!! Och det gick bra, jag var inte ens (döds)trött när jag kom hem, bara lite less... :P Puss


Veckans mattips

Jag gick lös i köket idag när jag kom hem från jobbet. Hungrig som jag var så tänkte jag på den fantastiska pasta carbonaran som vi åt på Amorgos i Grekland. Hmmm, tänkte jag, hmmm... det ska väl gå att göra något, nååågot liknande?? Resultatet blev riktigt bra, jag kastade ihop lite grejjer och jag tror att det blev något sånt här:

Lottas slänga-ihop-carbonara (inga mått, bara ögonmått...)

Spagetti
Bacon
En äggula
Mjölk, men gärna lite grädde (fast vi hade inte det hemma)
Riven ost + mer riven ost
Salt och massor med svartpeppar

Börja med att koka spagettin. Sätt ugnen på typ 200 grader. Stek baconet och häll sedan upp det på lite hushållspapper för att suga bort fettet. När pastan har kokat klart så häller du av vattnet, och häll det sedan i en ugnssäker form. Blanda i baconet och en äggula (eller fler om man gör mycket mat), lite mjölk och/eller grädde och lite riven ost. Salta och peppra. Strö över mer riven ost. Sen in i ugnen ca... 10 minuter kanske. Tills osten har smält och det ser riktigt gott och varmt ut! Smaskens.

Ett bevis på att det är sommar...

image28


... är att jag plockade de första fyra (nästan mogna) jordgubbarna igår från vårat jordgubbsland, och fem stycken idag! Och det är hur många som helst på väg, det fullkomligt kryllar av gröna/rödfläckiga smaskiga gubbar där ute! Jag lääängtar...
Ett litet, men ack så viktigt bevis på att det faktiskt är sommar, trots att det kändes som höst när jag och mamma var ute och promenerade. För benvärmare och fingervantar hör väl inte sommaren till??  Krammm

I'm back

I helgen har jag och mamma hunnit baka en del till sommarens alla fikastunder på altanen och stranden. Det har blivit Sommarkaka, Sega rutan, äppelrutor och Solbullar med vaniljkräm!

Lotta is back in the bakning! God helg alltså....

Boktips

Hejsan,

Tänkte ge lite boktips:

Isprinsessan och Predikanten, är två jättebra böcker av Camilla Läckberg. (Finns fler men jag ahr inte hunnit läsa dem än). Hon lyckas med konststycket att skriva deckare som är verkliga med lagom mycket "deckare-del" och lagom mycket "vardags/kärleks-del". Om ni fattar.... Ja, iaf, rekommenderas starkt!

Jenny av Jonas Gardell. Ja, egentligen rekommenderar ja alla hans böcker om Juha. Läste Jenny på några dagar i Grekland. Äckligt bra bok, med betoning på äckligt. Fantastiskt bra och gripande om en våldtäkt. Har sällan, kanske aldrig löst något så hemskt, men samtidigt så bra. Jag är mållös, jag önskar jag åtminstone hade en lite bit av hans skrivartalang!

Genom helvetet av Tina Nordlund. För er, som precis som jag, inte är så sporttokiga så kan jag säga att Tina Nordlund har spelat med i UIK och Svenska landslaget. Hon var riktigt bra och har vunnit Diamantbollen (eller vad det nu hette). Första delen handlar mest om fotboll, men låt er inte avskräckas! För till och med jag fann det intressant att läsa om hennes otroliga passion för fotboll. Det var hennes liv, ja allt krestade kring fotboll. men något gick snett och hon fick anorexi, vilket resten av boken handlar om. Väldigt fascinerande om hennes väg tillbaka till livet.

Det var länge sen jag har läst så mycket som jag gör nu! Tiden finns liksom inte till på terminerna... Hoppas ni har fått lite tips, och jag vill gärna ha era tips! Så kan vi ju starta en liten "boktipsarklubb" här, haha! Kram på er!

Pride, Läckberg och klänningsdilemma

Det är i början av juli, söndageftermiddag, jag sitter på stranden... - not! Jo, vad händer?! Superväder hela jobbveckan och alldeles precis lagom till helgen så blir det pissväder. Orkan vindar (nästan iaf) och regn. Jättetrevligt. Jaja... Då har man ju en anledning att slappa.... idag har jag inte gjort annat än att städa samt att sitta i pjamas och läsa Predikanten av en av mina favoritförfattare för tillfället; Camilla Läckberg.

Gårdagen spenderades på stan med mamma, två kompisar och deras mamma. Mycket trevlig dag, med ganska tråkigt väder. Strax före tolv gick vi mot Döbelns park för att vi skulle se på Pride-paraden. Det skulle ju bli kul, tänkte vi. Men ärligt talat så kom det inte ens i närheten av våra förväntningar. Paraden var ganska kort, några enstaka skyltar, någon som hade en bärbar stereo, alla i tjocka kläder. Inget spex och tjo och tjim. Men men, bättre nästa år?

Sen gick vi i alla fall och fikade på Station, mumma. Jag köpte en klänning på Indiska. Den är grön och rutig (min favvokomination!) och är axelbandslös, vilket känns lite naket och jag har inte riktigt kommit på hur jag ska lösa dilemmat... jag  menar, ska man ha BH med band? Kan man ha genomskinliga band, jag tycker det är ganska fult... Ska jag köpa en axelbandslös? Hmmm... dilemma. Tips välkommnas!

Puss


Första jobbdagen!

Första dagen gick bra, alla är så snälla och hjälpsamma. Och så har jag ju mamma att springa till ifall datorn krånglar, hehe! Känns riktigt vuxet att knappa in sig på morgonen och sitta i ett eget kontor, med en egen dator...! Så vad är mina arbetsuppgifter? Min huvuduppgift är att sätta sökord på alla Guldkorns 1000-tals bilder. Jag sitter alltså och skriver fisk, soppa, kött, middag, gryta, paj, pasta, dessert, efterrätt, baka... Än så länge är det skoj, men fråga mig igen om fyra veckor....

Ska jobba fem veckor, så jag får lite ledigt i slutet av lovet, jag behöver inte ens jobba på min födelsedag!

Efter jobbet for vi till Obs-stället, för pappa skulle köpa en kavaj. Jag smet in på HM och köpte ett rödvit-randigt linne. Slappt och skönt. Dessutom hade jag shoppingabstinens, har nog inte köpt kläder på... nästan en månad?!

Kram

RSS 2.0