Jag har köpt en BALKLÄNNING!

Lyckan är total! Jag har lyckats köpa mig en balklänning! En fantastisk, fullkomligt underbar!! Jag älskar den!

Jag och min underbara mamma for till Högtidskläder och hängde på låset (vi var inte ensamma), för idag hade de 20% på allt. Jag provade kanske 5 klänningar, men det här var den första jag provade och jag fastnade för den direkt!! Såå lycklig.... (shoppinghög) Här kommer en bild, plus en bild på ett par örhängen som jag tror att jag ska ha (flera år gamla, men de passar bra till). Kikade lite efter skor och väska, men hittade inget. Tror jag ska köra på silver.

image129

image130

Och ikväll blir det UmeOpen, med Marit Bergman, kan det bli bättre? Hejsvej!

Varning! Skapar visst begär

Igår bakade jag. Det är ett recept som kommer från min farmor. De heter kolabakelser. Om jag var tvungen att välja EN sorts kaka för resten av mitt liv så skulle de bli de här (de skulle förmodligen bli min död också på grund av den läskigt stora mängden smör, men det är väl därför de är så goda också... ). Här kommer recpetet:

Farmors übersmarriga kolabakelser
ca 30-35 st

1 ägg
3 dl socker
3 dl havregryn
300g smält smör
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Kolakräm:
150g smör
2 msk kakao
6 msk ovispad grädde
3 dl socker
1 msk vetemjöl
+ aluminiumformar/ muffinsformar

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i havregryn, smält avsvalnat smör, mjöl och bakpulver. Tryck ut smeten i formarna, fyll dem ungefär till hälften. Grädda i 8-10 minuter i 175-200 grader. De kommer att svälla upp mycket, men när man ser att den första börjar sjunka ihop igen, då är de klara! När man tar ut dem sjunker de ihop, vilket de ska. Blanda under tiden alla ingredienserna till kolakrämen, koka upp och sjud på ganska svag värme till den tjocknar en aning. Fördela i formarna (när de har svalnat), ca en matsked i varje. Klart!
image127

image128

Se upp i backen!!

Hejsan hoppsan mitt i påsklovet!

Jag tänkte uppdatera bloggen igår, men då funkade det inte... Gör ett nytt försök idag! Har hittills hunnit med en tripp till Piteå för att hälsa på lite släktingar, träffat kompisar, gjort debut på guitar hero, åkt lite skidor, bakat, slappat, sovit, njutit av det (stundtals) fina vädret.

Idag for jag, Lovisa och Sara, tre tappra, till bygdsiljum och trotsade vädrets makter. Snön vräkte ner och det blåste hårt. Vi var inte de ända som inte lyckades ta oss ända upp på toppen, utan fick parkera nedanför. Men vi hade kul ändå! Och efter lunch slutade det snöa. Det var myyycket snö i backen - vi snackar snödrivor - men det var mest härligt, man visste att om man ramlade så ramlade man åtminstonde mjukt! Och så drog Sara med mig till den RÖDA backen!! Den var ju inte så farlig, den var jätterolig! Iaf nu när det var så myvket snö... Nu är jag nyduschad och sitter och väntar på att mamma och pappa ska komma hem och laga leverbiffar, bläää!

Är lite sugen på att fara på UmeOpen på lördag, iaf...! Kanske, kanske :D
Jag och mamma ska kanske fara till stan och titta på balklännignar på lördag, nice, hoppas att det finns någon som jag kan tänka mig att ha... Ha det bra! Kram

Slalom för tredje gången

Helgen har varit mycket trevlig. I lördags kom vännerna och vi tittade på melodifestivalen. Just det var väl inte så roligt, inte vill vi väl skicka en stel barbiedocka att representera Sverige? Iaf, så hade vi jättekul sen, vi spelade pratmakarna i flera timmer tror jag.

I söndags blev det en tripp till bygdsiljum. 09.00, prick skulle vi åka iväg, men på grund av dålig planering så blev det inte riktigt så. Nej, för jag upptäckte att bilen behövde tankas. Och efter att ha packat bilen till bristningsgränsen skumpade vi iväg.

Efter lunch klarnade det upp och vädret var perfekt. Det var så härligt så! Tack för att ni ville följa med!

Fredag!

Måste säga att det har varit en ganska slapp vecka; onsdag ledig, torsdag öppet hus på universitetet (kort dag) och så idag var vi lediga från matten. Vi slutade alltså halv elva och efter att vi ätit lunch drog jag till IKSU. Jag var på StepMuskel. Grymt underbart! Kombinationen peppande ledare, lätta danskombinationer, dunkande musik och massor av andra motiverade människor passar som handen i handsken för mig. Jag kommer inte ihåg sist jag svettades så mycket - sjukt, det bara rann om mig! Helt underbart var det iaf. Kände att glädjen och livsandarna återvände, precis så ska det vara. Lite jobbigt bara att ledaren skulle ha så sjuuukt mycket benböj, men å andra sidan så gillar jag ju att ha lite träningsverk ibland. (Jag har förövrigt just blivit av med träningsverken från Bodypumpen i måndags...)

Universitetsdagen igår var ändå ganska givande. Jag och Jessica föröskte utröna skillnaden på Socionomprogrammet respektive Sociologiprogrammet. De förklarade bra, men jag vet inte om jag kan förklara nu. Sociolgiprogrammet lät hur som helst väldans roligt, så det är helt klart ett alternativ. Annars har jag hittat en annan KY-utbildning, som alternativ till den andra jag hittat. Den heter Hälsovägledning, är två år och kan läsas i Sundsvall. Sundsvall är för övrigt en stad jag helt klart kan tänka mig; den verkar lagom stor, ligger mitt emellan Umeå och Stockholm/Uppsala, vilket underlättar eventuella besök hemmåt eller söderut. Dessutom finns IKEA i Sundsvall och staden verkar mysig! Jag har beställt hem information om både den utbildningen samt det liknande programmet i Uppsala.

Gott med pizza till middag! Har för övrigt dansat loss lite i mitt rum till en massa härliga rix fm-låtar, det får man lov att göra när man inte har varit ute på ett tag... (hint hint...). Har pysslat ganska mycket med tidningen. Jag har kommit fram till att det är mycket roligare att göra det man inte ska göra... Framsidan blir supersnygg och så har jag gjort en ledare/krönika (om träning, hela min tidning har tränings/hälso-tema) och en mini-intervju med omslagskvinnan (hemlig ;) ) och lite annat kuriosa, som är mycket roligare att skriva än en noveeeell, eller ett katastrooooofområde... boooring...

Nu väntar Så ska det låta och chips och godis. (Den stora feta godispåsen som mamma och pappa köpte i början av veckan är inte lika stor och fet längre, jag har visserligen ätit en del, men inte såå mycket... hmm. )

Trevlig helg! Kram

Pictures

Tänkte visa lite trevliga bilder från den trevliga staden Uppsala!

  Semelbak! Men det var inte vilka semlor som helst, det var...

   ... minisemlor!



  Linn och Sara!

  Systrarna utanför Saras bostad.

   Glassätning i vårsolen (!) i Gottsunda :D

   Och så hann vi grilla marshmallows över stearinljus också...

Trevlig kväll!

Jag är ändå ganska smart...

Fick tillbaka matteprovet idag. Alla rätt. Jag spikade det! 22 av 22! Inget fel!

Ibland förvånar jag mig själv. Sånt är trevligt. Jag kan lugnt säga att all möda lönade sig, för jag ansträngde mig verkligen. Ville bara skryta lite ;) Ha en tevlig kväll!


Succé!

Ni gjorde Urinetown helt otroligt bra! Ni är bäst!! Den var skitbra, spännande, sorglig, rolig och asbra! Premiären kommer att gå galant! Lycka till musikalstjärnor!

KY-utbildning?

I veckan fick jag en katalog med KY-utbildningar, alltså yrkeskvalificerade utbildningar. Med förnyad framtidstro bläddrade jag igenom den och gick sedan in på hemsidan (kyguiden.se) och jag har hittat en utbildning som verkar ganska rolig! Den heter Friskvård och Hälsoutveckling och är en tvåårig utbildning och är i Uppsala (!). Man läser till exempel kostrådgivning, träningslära, coaching, hälsoprofilsbedömning och friskvårdsekonomi. Nästa start är i januari 2009, vilket skulle vara alldeles ypperligt, för då kan jag jobba och njuta av en tillvaro utan skola i en termin och sedan vara superladdad igen! I min tillfälliga eufori av att ha hittat en perfekt utbildning försöker jag även att se det hela från ett annat perspektiv. Kommer man att få jobb sen? Som vad? Är en KY-utbildning bra?

Är det någon där ute som går eller har gått en KY-utbildning? Vad tycker ni?

Idag gjorde jag ett mini-högskoleprov. På studera.nu kan man göra "riktiga" högskoleprov och mindre. Enligt mitt resultat skulle jag ha fått 1,0 om det var ett riktigt fullstort prov... Äh, jag skärper säkert till mig när det riktiga går av stapeln! Det som jag fick sämst på var matte/logik-delen och engelskan, för jag läser så långsamt, och det var en lååång text...

Nog om sådant tråkigt! I fredags drog jag, Jessica och några andra sävarbor till bygdsiljum för en heldag i backen. Riktigt härligt, fast lite för mycket snö i backen och lite för mycket folk, men det får man väl räkna med när det är lov. Imorgon skola igen. Ser fram emot Urinetown! Jag såg klippet på vk.se, det kommer bli asbra!!


Uppsala är underbart!

Igårkväll hemkommen från en trevlig resa i Uppsala, med en kort dagsutflykt till huvudstaden. Mycket roligt att träffa Sara och Linn och till påsklovet ses vi igen! Jag är såååå avundsjuk din studentkorridor Sara! Alla verkar så snälla och roliga och det är så fint och fräscht och nära till det mesta!

Vi hann göra ganska mycket under dessa dagar; shoppa i Uppsala, shoppa i Stockholm (åkte tåg dit, väldigt exotiskt tyckte jag, Sara sa shhhh!), träna på gymmet (gratis, därför att några tjuvar varit där under natten och snott alla datorer, thanks!), promenera, så PS. I love you på bio (jättejättebra!), baka minisemlor (och äta förstås), grilla marschmallows över stearinljus, köpa glass och njuta av i vårsolen, äta massor av god mat, sova läänga (iaf jag...) och bara umgås!

Uppsala är en väldigt fin stad. Det finns många studenter vilket medför att det finns lågprisvaruhus så som Willys och Lidl och det är ju väldigt praktiskt när man är student. Och så finns IKEA! Och så är det nära till Stockholm. Och så är det varmt och skönt, iaf på sommaren. Och så finns Sara och Linn där. Jag måste alltså flytta dit.

Jag har, till min egen förvåning, inte shoppat så mycket! Det blev två sjalar och så en blus från Cubus. Och så lite te och choklad på en rättvisemärkt affär (som inte smakar stulet... eller hur Sara? :P ) Någon balklänning blev det alltså inte, får spana vidare.


Resten av lovet blir det eventuellt ett bygdsiljumbesök, mycket sova och lite plugga. Ha det bra allihopa!


RSS 2.0