25 grader celsius

Jag som lovordade förra helgen som tidernas sommarhelg. Och nu måste jag göra det igen. Vädergudarna var på väldigt bra humör och gav oss säkerligen 25 grader, strålande sol. Helt underbart!

I fredags grillade jag och Ragna hos Jessica. En kompis till Jessica anlände. Vi tog det lungt, men lite senare bestämde vi oss ändå för att ta en nattlig promenad till Ålidhem för att kika på den beryktade fysikgrändsfesten. Vi gick ett varv, träffade Johanna. Jag tycker det var trevlig stämning där, chill liksom, för att använda ett uttryck som jag inte brukar använda.

I lördags travade jag ner till mariehemsängrna och la mig mellan några brännbollsplaner och solade. Sen kom Jessica. Vi tittade på någon match, men sen cyklade vi iväg till HM där jag gick lös med kortet. Köpte en bikini, jeansshorts och jeanskjol. Men jag behövde allt - faktiskt! På kvällen cyklade jag och Jessica iväg till Ålidhem där vi mötte upp Johanna och några av hennes klasskompisar. Vi satt ute på en gräsmatta i kvällssolen, drack vin och surrade. Det var verkligen sommar! Planen var att ta sig till TC inne i stan, men vi drog till mariehemsängarna istället där vi bland annat träffade Frykis (som har kommit in på utbildningen, GRATTIS!!). Det var mitt i natten, det var ljust, det var svalt och skönt, det var vin och det var massor av folk.

Vaknade prick klockan nio idag (min kropp verkar inte prioritera sömn längre, mystiskt). På förmiddan hann jag diska, städa, dammsuga, gå ut med sopor etc... Sen satte jag mig på cykeln och trampade hela vägen till Sävar! Det gick jättebra, var väldigt skönt. Tog prick en timme, så det gick ju inte fort. Väl hemma i Sävar satte jag mig på altanen och läste (Eclipse...). Jag ser ut som en skållad gris. Jag är rosaflammig på benen och kräftröd på armarna. Tror solen tog på väldigt mycket när jag cyklade. Vi åt grillat till middag och åt morsdagstårta. Kvällspromenad med mamma samt ett parti kubb, mamma och pappa vann. Skön helg. Och jag jobbade inte. Pizza och en tjuga är inget som lockar. Men all heder åt de som verkligen for och slet idag när det var så fint väder!

Gonatt!!

Helgen då sommaren invigdes

Oj, vilken härlig helg jag hade! Det var liksom essensen av sommar;

I fredags kom Jessica, Sara och Johanna förbi hos mig och åt fruktsallad. Var himla tevligt att ha Sara på besök, som jag inte träffat på evigheter! Efter en massa surr begav vi oss ner till kajen i stan och satte oss på en båt och drack lite vin. Inlindad i filtar, stirrandes på infravärmen, för att försöka inbilla oss att vi inte frös - det är ju sommar - men det gick inte så bra. Tillslut begav vi oss till Två våningar för att lyssna på mer eller mindre sjönsjungande karaokemänniskor. Linn, Hannah och två av deras kompisar kom dit, jag blev överlycklig!

I lördags vaknade jag ganska tidigt. Fick en plötslig insikt att jag minsan skulle köpa en bikini - jag är alltid ute för sent när alla storlekar är slut! Så jag satte mig på cykeln och rullade ner till centrum - precis när åskan började gå. Men jag klarade mig från regnet iaf. Någon bikini blev det inte, hittade ingen jag tyckte om. Istället kom jag hem med en väska och en sjal från Lindex. Jag var nöjd ändå. Sen gick jag och Jessica på en eftermiddagspromenad innan vi cyklade till Teg för att grilla hos Linn och Hannah. Jag fick av någon oförklarlig anledning agera grillmästare. Något jag nog aldrig gjort förut. Tycker ändå att jag lyckades hyfsat bra (förutom att jag råkade bränna mina egna hamburgare till cancerklummpar, men det var bara att skrapa bort). Laxen föll visserligen isär lite, men det blev nog bra ändå. Efter lite vin drog vi vidare till TC som hade säsongspremiär för sin uteservering. Det var fullt med folk. Vi skakade lite rumpa, träffade lite folk. Jag och Jessica cyklade hem i natten, det var fortfarande ljust, helt underbart.

I söndags var det bättre väder så jag, Jessica och Johanna bestämde oss för att det skulle bli picknick på Mariehemsängarna. Vi åt vindruvor, spelade kubb (kan bara nämna att jag och Jessica nog behöver hela sommaren på oss att fila på kubbformen, medan Johanna verkar ha tjuvövat hela vintern), kastade frisbee och spelade kort. Tillslut gav sig den svenska sommaren till känna; det började regna så vi stack hem. På kvällen for jag ut på en liten joggingtur. En perfekt avslutning på en underbar helg.

Sommar är grillning, vin på en båt, picknick, regn, kubb, hemfärd mitt i ljusa natten. Saknas bara bad. Det får bli senare! Hejsvej!

Om man fick drömma

Min drömprins

Har mörkbrunt lockigt, rufsigt, bångstyrigt hår som man vill stoppa fingrarna i. Han har mörka, djupa ögon och fina ögonfransar. Han är ganska lång och smal. Han kan spela gitarr jättebra, alternativt piano - eller både och - och spelar för mig ofta. Han har vassa käkben. Han älskar att kramas och pussas. Massor. Han kommer med frukost på sängen när man minst anar det. Han klär i skjorta och slips eller fluga. Han är världens snällaste och har humor. Han är lugn och trygg och han älskar mig och det säger han varje dag, utan att det blir tjatigt.

Jag hoppas att han finns där ute. Ska bara hitta honom. Förmodligen kommer ödets ironi spela mig ett spratt; kanske blir jag upp över öronen förälskad i en omusikalisk lintott med rakt hår. Men då gör det förmodligen ingenting. Men man kan väl få drömma?

För att visa vad jag menar:


Mörkt lite lockigt hår - check. Vassa käkben - check. Ögon att drunkna i - check.


Mörkt lockigt hår, mörka ögon, kindben.

edward-cullen-desk.jpg Edward Cullen image by jocelyn_marie_photos
Jag säger bara. Håret. Kindbenen. Ögonen. THE blick.



Visst får man vara lite ytlig ibland? En liten stund bara.


Tagga!

Tagga Peace and Love i sommar! Sommarens höjdpunkt!

Tagga helg!! Ska försöka hinna träffa Sara som hälsar på nerifrån Uppsala så mycket jag bara kan! Hoppas på fint väder och en helg med grillning, picknick och kanske fest! Tagga helg!

Stort tack till Linn som skickat världens bästa låt. Jag vet inte riktigt vad låten heter, men typ såhär: Kids - Oracular Spectacular - MGMT. MGMT är gruppen. Lyssna!!

Låten kommer alltid att påminna mig om dig Linn, och sommar!

Telefonförsäljarstuff fortsättning

Lite tillägg angående mitt förra inlägg:

- Utan mina underbara kollegor skulle jag inte ha stått ut så länge som jag har gjort. Jag älskar er!

- Idag sålde jag till en tant som var jättetrevlig. När jag skulle säga hejdå så sa hon: "en sak bara... du var väldigt trevlig och glad! Det ringer så många telefonförsäljare som är så tråkiga...". Det värmde i hjärtat. Verkligen. Nu och då säger folk "du var väldigt trevlig, men jag vill ändå inte köpa" och då blir man nästan ännu mer förbannad än om de bara hade sagt nejtack! Vad ska man göra då, om det inte ens hjälper att vara övernaturligt trevlig!? All energi liksom rinner ur en och man sjunker ihop på stolen som en urkramad trasa, slängd, trampad på, som ingen vill ha. Men tanten gjorde min dag.

- Med detta yrke så lär man sig att uppskatta det lilla. Roliga namn, gatunamn och orter. Visste ni till exempel att man kan heta Lillbil i förnamn? Och hur kul är det att heta Gay? Eller efternamn: Krig, Blind, Stake... De vanligaste kvinnonamnen i Sverige tror jag är Britt, Britta, Brita, Birgit, Birgitta, Maj-Britt etc... Vanligaste mansnamnen: Hans-Göran, Klas-Göran, Lars-Åke, Klas-Åke, Nils-Gunnar, Karl-Axel, Sven-Ove... ni fattar. Och gatunamn! Jag har sammanställt en lista på roliga/gulliga adresser (så kul har jag på jobbet): grönsaksvägen, julaftonsgatan, mjölkgränd, salladsgränd, saltkråkevägen, sambagatan, Sofiagatan (min personliga favorit), gullvivegatan, sagovägen, pianovägen, hedenhösvägen, Prosits väg, genvägen, prosten Janssons väg etc... Gator jag inte skulle vilja bo på är bland annat dessa: Snorres väg, snopptorpsvägen, stackmolnsgatan etc... Och ni som trodde att Trosa var ett av de tokigaste ortnamnen i Sverige - fel! Eller vad sägs om Trekanten? "Hur står det till i Trekanten idag?" Hehe...

- Idag har jag och några andra jobbat. På en röd dag. Utan något som helst ob eller så. Visserligen jobbade vi bara 10-16 och hade lite säljtävlingar. Jag vann 40 kronor. Men ändå. Är det lagligt? Man var inte tvungen, men han "rekommenderade det"... Nej, jag ska nog inte ta det här. Det är så svårt att förklara.

- De absolut värsta personerna man kan prata med är de som får en att känna sig liten, dum och skamsen. "Lilla gumman...", "Men du, nu tror jag att vi avslutar här innan du fortsätter..." Fuck you.

En telefonförsäljares bekännelser

Nu har jag jobbat i ganska exakt tre och en halv månad som telefonförsäljare. Det är ganska länge. Vilket har givit mig en hel del nya insikter och kunskaper. Till att börja med kan jag ju säga att jag, precis som alla andra, hatade telefonförsäljare förut. Men den åsikten har jag ju fått ändra; jag kan ju varken hata mig själv eller mina underbara kollegor! Och för det andra är det inte ett lätt jobb. Det är en konst att sälja på telefon. En konst, en talang, som tar tid att lära sig. Vissa har det naturligt, vissa blir bätte med tiden, vissa klarar inte av det. Självklart finns det en hel del mindre bra telefonförsäljare där ute - men också en hel del fantastiska bra. Vi har flera på vårat företag som jobbat flera år och de är kanonbra.

Att jobba som telefonförsäljare kräver ett visst självförtroende och bra självkänsla. Man får inte ta åt sig av vad folk säger. Gör man det är det ganska kört. Men det är svårt, riktigt svårt, när man fått flera klimakterietanter och skitgubbar på tråden efter varandra som meddelar att de inte är intresserade och avskyr telefonförsäljare, alternativt lägger på knappt innan jag hunnit presenterat mig. Jag brukade inte ta åt mig förut, men det har blivit svårare med tiden. Vet inte varför.

En vanlig invändning är "jag är inte intresserad av lotter" och det gör mig ingenting. Gillar man inte lotter så gör man det inte. Men jag minns mycket väl ett samtal där det var en karl som sa nästan på en gång "jag är inte intresserad av dig". Han var inte intresserad av mig. Jag blev paff och sa förmodligen bara "okej... då har jag kollat läget iaf, hejdå". Men egentligen hade jag velat säga: "och hur vet du det? Känner du mig?" Jag blev uppriktigt arg och lessen över hans dumma, idiotiska utlåtande. Jag fick ett liknande i veckan som jag inte orkar gå in på, men han fick mig att tro att det var mitt fel att han hade så dåliga erfarenheter av organisationen jag jobbar för. Men det är ju inte jag som gjorde det...

Vissa personer är bara så otroligt tröga. Efter man har pratat i någon minut om vilka fantastiska lotter det är så går det upp ett ljus för dom; "jahaaaa.... du försöker få mig att köpa lotter!" Men, smartskaft, vad trodde du? Att du skulle en miljon kronor?

Sen har jag insett att "fattig pensionär" verkligen är ett vedertaget uttryck. Detta har gjort mig heligt förbannad på politikerna som bara sänker gamlingarnas pensioner, så de inte kan köpa lotter. Eller knappt ha mat på bordet.

Självklart är det ju inte bara jobbigt! Då hade man ju inte orkat. Ibland kommer man till riktiga gogummor och gogubbar. Som tycker att man är så trevlig och säger att ja, men bara för att du pratar så bra... Då blir man glad. När de skrattar åt ens dåliga skämt som man redan dragit sisådär femton miljoner gånger, men som de tror att man just hittade på. Fyndigt, javisst. Idag pratade jag i cirka 25 minuter med en medelålders man som berättade att han rest till 28 olika länder. Berättade att han varit i Filipinerna, Afrika, Kina, överallt... Han hade varit på ön där de spelade in senaste Robinson. Han var hur trevlig som helst och ville nästan inte sluta prata. Köpte såklart också. Det var hur trevligt som helst. När man pratar med sådana behöver man inte låstas, inte spela, man är uppriktigt och genuint intresserad och glad.

För er som av någon anledning läst ända hit skulle jag vilja avsluta med att säga: snälla, snälla alla där ute! Behandla telefonförsäljare som vilka människor som helst. Vi är inte ett släkte man kan ösa skit på och behandla hur som helst. Vi är bara människor. Som gör vårat jobb. Det är för de flesta nog inte ett drömjobb, det är något man gör för att få lön att betala hyran med, spara ihop pengar, köpa mat... Det verkar som att en del människor helt glömmer bort hur man beter sig mot folk när man pratar i telefon. Och visst - jag kan förstå att det är många telefonförsäljare som ringer ("du är den fjärde som ringer idag... suck"). Men då skulle jag vilja säga: skaffa NIX. Okej, du måste slå upp nummret i telefonkatalogen, lyfta på luren och slå ett nummer. Lite ansträngande, ja. Men sen slipper du oss telefonförsäljare som du hatar. Men är du så lat så du inte orkar... ja, då får du skylla dig själv. Och föresten - det heter inte PIX och inte RIX, det heter NIX. Hmpf.

Ville bara skriva av mig lite. Så.

Punktlista 2

- New moon. Läser. Läser. Sörjer. Längtar. Funderar. Väntar. Förbannar.
- Genetikprovet är gjort. Och det är skönt! Jag behöver inte plugga något mer! Nästa vecka ska vi bara träffas och ha lite gruppdiskussioner och få betyg. Sen är det över. Kalas. Jag klarade det. Jag måste faktiskt erkänna att det inte är helt lätt att jobba heltid OCH läsa en kurs (den var på 25% tror jag). Samtidigt som man ska hinna leva, äta, diska, träna, städa, tvätta....
- Jobbet har gått som en bergochdalbana hela veckan. Upp och ner i kraschlandingar. I torsdags hade jag en horribel förmiddag; det var som att jag lyckades ringa till alla surputtar och rövhål i hela världen. Självförtroendet sjönk och jag sjönk ihop mer och mer. Kämpade mot tårarna hela förmiddagen. Sen släppte det till slut.
- Har ägnat denna fredagskväll till att äta golax med italiensk pesto, diskat, städat, dammtorkat, dammsugat, sorterat tvätt, promenerat och handlat på ICA. Nu har jag ätit lite mörk choklad och har en kopp te redo. Snart: New Moon. Åh, ljuva hemmakväll. I like.
- Imorgon kanske jag tar en sväng ner på stan. På kvällen blir det grillning och eventuellt utgång med mina favvo-tvilling-kollegor :D
- Igår joggade jag runt HELA nydalasjön!! Fruktansvärt stolt. Gick riktigt riktigt bra, förutom att jag fick rätt så smärtsamma skavsår på fötterna. Träningsvärken har stegrats under dagen. Ordentligt. När jag går ner för en trappa så är det som om jag ramlar ner... Det är så jobbigt att ta emot sig. Så ont gör det.

Rom i bilder, del 2:

















Trevlig kväll


Punktlista

- Idag har jag nästan namnsdag. Det är Lotta. Hihi. Den 15:e är det Sofia. Hinthint.
- Imorgon har jag sista provet i Naturkunskap B. Tjohooo, snart är det över!! (Måste bara klara provet först) Förra veckan fick jag tillbaka Kemi-provet. Skrapade ihop ett VG. Mäkta stolt, eftersom jag pluggade in allt själv, läste i boken och gjorde läxorna.
- Jag är sjukligt besatt av Bella och Edward. Läste ut Twilight i söndags och gick direkt till Jessica för att låna nästa. Men jag har inte hunnit långt... jag var tvungen att sluta läsa igårkväll för jag blev så deprimerad. Sedan låg jag jättelänge i sängen och kände mig alldeles tom. Varför gör han så?! Nej, jag är uppriktigt besviken på honom...
- Det har gått bajs-cp-stört-dåligt den senaste tiden på jobbet.
- Klippte precis min lugg själv. Jag ser ut som ett förvuxet dagisbarn. Det blev inte bra. Attans också.
- Nu har vi helt plötsligt blivit så många på jobbet igen så det är alldeles för surrigt i lokalen. För nästan huvudvärk och syrebrist. Alla tar ju syret!
- Idag gick mitt IKSU-kort slut. Sorg i hjärtat. Avslutade det hela med ett Step Dance pass med Jessica. Var himla kul, lite trixit men kul.
- Nu ska jag iaf lägga mig i sängen och läsa - och hoppas att Edward tar sitt förnuft till fånga.

Godnatt.

Guldkanter i vardagen är...

... att spela spel en hel kväll med goda vänner.
... att skratta så hjärtligt och äkta att man faktiskt får magknip och nästan kissar på sig.
... när en helt främmande människa kommer fram och säger att man har vackra ögon.
... när man har sovmorgon och kan ligga i sängen precis så länge man behagar.
... att gå på roliga träningspass, med ledare som är så peppande så man ryser i hela kroppen.
... när man blir helt uppslukad av något, till exempel en bok.
... när man gör något oväntat. Det behöver inte vara att fara till Rom, utan det kan bara vara att man samlar ihop ett gäng och fikar eller spelar brännboll. Eller går på bio en vardagskväll. Det spontana och oväntade är ofta välkomna inslag i en annars upprepande vardag. Man tror ofta att man inte hinner göra sådana saker, för man "måste" göra det och man "måste" göra det...
... när man får felskickade sms och inleder en kort konversation. Helt plötsligt har en människa i andra delen av landet önskat att man får en trevlig söndag. Så märkligt och så otroligt trevligt.
... när man känner sig nöjd med något man gjort, till exempel att man är klar med läxan, eller har dammsugat.
... när man får göra någon glad.

Godnatt.


Rom

Rom var härligt. What else is there to say? Det var vackert, gamla fina byggnader, intressant historia, underbar glass, kindpussande italienare, nunnor överallt (vi bodde på ett kloster) samt pasta to die for (ska aldrig mer äta torr svensk pasta).

Men vi tar det i bilder, va?


På en terass i klostret. Man kunde gå längst upp på taket också. Behöver jag säga att det var fin utsikt? Vi såg Colosseum därifrån.


Som vi promenerade till första dagen. Det var mäktigt. Stod i kö jättelänge innan vi kom in.


På insidan av Colosseum.


Det är helt sanslöst att detta är byggt för så himla längesedan. Långt innan byggkranar och andra hjälpmedel. Men då strök det väl med ett antal slavar och hästar också...


I mitten av Colosseum. Liksom "manegen" eller vad man ska säga. Vi förstod aldrig riktigt, men förmodligen har det varit "mark" ovanför gångarna där nere. Kanske gick slavarna omkring där? Såg ut som en labyrint.


Utsikt från Colosseum.


Apelsinträd


Fina blommor.


Utsikt över ruiner och stuff.


Fontana di Trevi. Riktigt häftig fontän! Kollosalt mycket folk, man fick tränga sig fram.


Utsikt från Spanska trappan. Lång trappa, massor av folk och fullt av vackra blommor.


Vårat rum på klosteret! Med ett kors så klart ;) Nunnorna var hur gulliga som heslt. En del var visserligen väldigt dåliga på engelska. Och vid frukosten kom en nunna fram till bordet med frallor och frågade "what have you decided to drink today? coffee or tea?" Och sen kom de ut med små kannor med te.


Vi åt jordgubbar!


Taket i en kyrka. Tyvärr blev bilderna i kyrkor dåliga, det är för mörkt och min kamera är för dålig. Mamma har nog bättre bilder.


En tvärgata. Varje italienare äger en vespa. Faktiskt.


Sankt Peterskyrkan (San Pedro). Påvens place. Colosseums kö var inget jämfört med det här. Gissningsvis kanske en och en halv timme innan vi var uppe i kupolen.


Utiskt från kupolen. Sankt Petersplatsen. På väg upp till kupolen började det regna och åska. Därav så lite folk ute.


Nere i kyrkan. Det är svårt att ta bilder som ger kyrkor rättvisa. Det går liksom inte. Men mäktigt är det iaf. Och återigen den där tanken - hur gjorde dom?! Hur kunde de göra kyrkorna så höga? Så symetriska? Så runda? Så vackra? Hur kunde de måla i taket? Är det guld i taket?

Ja, det var ett axplock! Mamma har en massa fler bilder, förmodligen bättre. Hoppas få se dem snart. Det var hursomhelt en riktigt rolig resa. Det finns mycket att se. God mat att äta. Mycket att shoppa om man nu skulle vara miljonär. Men nästan bäst av allt var att bara få komma iväg från vardagen. Bara sådär hastigt. Från den ena dagen till den andra. På tisdagen var jag helt ovetandes om att jag på onsdagen skulle befinna mig i Rom kvällen därpå. Jag klagar inte. Nej nej. Rom är att rekommendera helt klart.

RSS 2.0