Faktum

Jag är härmed officiellt en Sävarbo igen. Vare sig jag vill det eller ej.

Gårdagen ägnades åt att packa hela dagen.
Idag har jag städat hela dagen. Jag har fan i mig dammtorkat, dammsugat, skurat, sorterat och torkat ännu mer hela dagen. Timme efter timme. Är helt slut. Och nu är jag i Sävar. Vilket antiklimax.

Nej, nu ska jag gå och se Allsång på Skansen och Morden i Midsomer. När jag vaknar imorgon kommer jag att undra vart jag är. Jag gillar det inte.

LOVE

I lördags var det fest hos Jessica och nästan hela tm-gänget var samlat! Det var nostalgi.


Jag, Jessica och Frida tänkte grilla innan, men eftersom vädret inte var det bästa så stekte vi i stekpannan istället, haha!



Blonda brudar!



Kvällen innan var jag och Jessica hos en kollega till henne och gjorde supersmaskiga drinkar!


Jessica var lika sockersöt som glasens sockrade kantar :)







Sen kom Ivarsson och Bibbi och hämtade upp mig och vi åkte till Täftefestivalen.


Där såg vi Glesbygd'n. De var ganska roliga. En sak som är ganska rolig är att jag har telefonintervjuat en av dem en gång. Men jag hade aldrig hört deras musik innan. Dumt, mycket dumt.



Vi träffade Ragna, Lovisa och Sara!

Tack för en rolig helg!

Hejsvej

Idioti

Ibland pratar jag med så idiotiska personer på jobbet så jag blir alldeles matt av ilska och irritation. Som detta till exempel:

Jag: ---lottieriet, känner du till det?
Vanlig gammal tant, typ Birgitta: Ja, det var min (typ) svärfar med i. Han vann en bil och gav den till min ex-man. Han valde en miljöbil och då skulle han få 10 000kr i miljöpremie. Men det fick han inte, så han blev blåst!
Jag: (tystnad av chock) ... men han vann ju en bil..?!
Tanten: Ja, men han blev ju blåst! Han fick ju inte pengarna.
Jag, något mer samlad: men han vann ju ändå en bil, då kan man väl inte kräva att han ska 10 000kr?

Alltså HUR dum, egonistisk och DUM får man vara?! Han vann en bil, varför ska han då ytterligare 10 000 kr? Av vem då? För att täcka vilken kostnad då? Miljöbilspremien är ju till för att miljöbilen man köper ska bli lite billigare. De hade INTE köpt en bil, de hade VUNNIT en bil. Ska de få en bil PLUS 10 000 kronor i kontanter? Så sjukt! De nöjde sig minsann inte med bilen. Jag blev så irriterad på tanten så jag skakade. Usch.

Samtal man får varje dag är dessa:

Dum person: Men jag är redan med i Postkoden, så jag vill inte vara med i några fler lotterier.
Jag: Jaha, vinner du något där då?
Dum person: Näe... jag har varit med tre år och har bara vunnit 150 kronor. Jag har ingen tur.
Jag: Men varför är du kvar? Då tycker jag du ska prova ---
Dum person: Nej, men jag vågar inte gå ur Postkoden, då kommer grannen att vinna.

Härmed förbannar jag Postkoden som spelar högt på svenska människors avundsjuka. Folk vågar inte gå ur i rädsla av att någon annan ska vinna. Snacka om att man är självisk. Varför kan man inte glädjas åt att någon annan vinner?

Telefonsvarare är ett roligt kapitel för sig:

- De allra vanligaste är en uttråkad flerbarnsförälder som i robotlik röst säger: "hej... du har kommit till familjen Andersson. Vi kan tyvärr inte svara nu, men lämna gärna ett meddelande efter pipet. Hejdå." Varför ska man ens säga att man måste säga det efter pipet, vem vet inte det?
- Sen finns det de som låter sina små barn spela in och då blir det något gulligt, flamsigt. Alternativt barn som sjunger: "heeej, du har kommit till familjen aaaaanderssoooon..."
- Roligaste/töntigaste ever på 4 månader: "Mors... du har kommit till Fors..."
- Klassiker: "Hej. Du har kommit till familjen Anderssons automatiska telefonsvarare..." Automatiska!? Nähä, så den är inte manuell?! Sägs vanligen av äldre gubbar.

Jag ser ljuset i tunneln. Jag klarar det.

Dance dance dance

Har varit en lugn, skön och rolig helg. I lördags rullade jag ner till stan, kom dit strax efter elva, men kom på att det var ju Nationaldagen så affärerna öppnade inte förrän klockan tolv... Strosade runt på en liten loppis och köpte en sjal för 30 kronor. Sen köpte jag jeansleggings och tre t-shirtar. Jag har kommit in i en mycket dålig shoppingvana. Dåligt för plånboken - men ack så roligt för mig. Träffade Johanna, Lovisa och två klasskompisar till Johanna, som jag också var med på kvällen + Sara och Ragna. Vi for på Shape Up! När vi kom dit var det inte så mycket folk där och det var helt tomt på dansgolvet. Men det åtgärdade vi fort. Sen blev det kanske lite för mycket av vin och cider. Men så blir det ju ibland. Kul hade jag iaf.

Kan väl erkänna att jag inte var tipptopp i förmiddags. Var faktiskt tvungen att lägga mig i sängen en stund efter att jag ätit frukost. Masade mig ut på en ganska lång promenad för att få lite frisk luft. Sen har dagen bara flutit på och jag har inte gjort så mycket. Och det har varit himla skönt! Men läst (Eclipse) och tagit det lugnt. Sen på kvällen for jag ut och joggade runt Nydalasjön. Det gick otroligt långsamt, men jag klarade det iaf. Så jag är nöjd.


Förra helgen när vi satt på en gräsmatta på Ålidhem.


Provade Fridas brillor.




Tre taggade tjejer igårkväll!





Johanna var så söt, Sara sparkar på en osynlig boll och Lovisa är ute på promenad i bakgrunden - jag var bara tvungen att lägga upp den! Ni tar väl inte illa upp?! Den var så rolig! Det blir alltid roliga kort när man dansar ;D

Gonatt

Half baked

Min fredag kväll:




Jag kan inte klaga.


Idag for jag och förtidsröstade på lunchen. Kändes bra. Mycket bra faktiskt -att göra sin röst hörd liksom. Jag velade visserligen in i det sista och satt igårkväll och läste på lite hemsidor. Det slutade med att jag röstade på ett parti, jag kryssade aldrig i någon kandidat, men det kändes lite over the top, haha. Ett parti fick räcka. Jag är nöjd.

Linn och Hannah köpte glassen åt mig på lunchen (när jag röstade) och jag åt lite på lunchen. Sen på eftermiddagsfikat. Sen nu efter middagen. Och sanningen är den att det inte är så mycket kvar. Fick tvinga mig att sluta. Finns inte ord! Åh, kakdegsbitarna! Vilken genialisk idé!

Hejsvejs!

RSS 2.0