Chokladfrossa

Baka detta på egen risk; farligt gott. Men det är värt det! Extremt god kladdkaka som kommer från Guldkorn.

image45

Chokladtårta
8-10 bitar

150 g Svenskt Smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl Vispgrädde
50 g Svenskt Smör
300 g vit choklad
2 dl rostade blandade nötter eller valnötter
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Rör sist ned det smälta smöret. Häll upp smeten i en smord, bröad form med löstag­bara kanter. Grädda i 15-20 minuter, den ska fortfa­rande vara lite lös i mitten. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Drag kast­rullen av värmen och bryt ned chokladen i den varma grädden. Bred chokladen över kakan, toppa med nötter och ställ kallt fram till servering. Pudra gärna kakan med lite kakao.

Lovely kväll med vännerna

Tack för en jättetrevlig middag med er i fredags tjejer! Verkligen jättekul att träffa er!



 Jessica i snyggaste klänningen!           Anna x 2 = roligt!

      - Tack gode Gud för maten, säger duktiga Emma... eller inte!

      Detta är vad ni missade!              Jag i min nya frisyr!

      Anna och Rebecca                 

      Finaste presenten (och med mest kärlek) var denna teckning målad av Jessica, tack! Efterrätten står i bakgrunden, en kladdkaka med ett täcke av vit choklad. Notera Ivarssons blick, sugen eller?!

   Segerkram efter en hård match i Pictionary!                         

Tack för allt! Vi ses

Älgfarm på kvarteret

Japp, kom till mitt kvarter om ni vill se på älgar! Vi skulle kunna börja ta inträde! En älgmamma och två kalvar var först på våran gård och sen under dagen har de nog varit i skogen. Nu på kvällen så är de några hus bort och käkar. Alla grannar samlades och fotograferade den ovanliga företeelsen och skämtade om älgfarm och sävar-zoo. Grannar är ju för trevliga!

Bildbevis:

     

Tantvarning med kakfat?

Hallå! Jag har fått en liten förfrågan om eventuella presentförslag. Mycket, mycket svårt... Det enda som slagit mig är att jag skulle vilja ha ett litet, gulligt kakfat, med tre våningar! Urtantigt och töntigt, men ack så roligt! Ser det inte lockande ut: (PS. Har sett bilder på ett fint, vitt, snirkligt kakfat på Indiska, har dock inte sett det i verkligeheten)


            IKEA 365+ Uppläggningsfat, 3 våningar


Annars går kläder, smycken, böcker, presentkort eller något annat kul hur bra som helst! Vi ses på fredag, jag saknar er!

Då var man vuxen då!

Japp, fyllde 18 år i torsdags! Uppvaktad på morgonen av mamma och pappa. Fick en mobil (yes! med kamera, mp3, you name it!), halsband, bakformar, chokladask (av lillebror) + att jag ska få körkortet. Sen har jag fått lite kläder och receptböcker och en annan bok av några kompisar. Riktigt nöjd!

På fredag blir det ju fest med fler kompisar, ni som är bjudna vet (oj, vad taskigt det lät!) och jag tänkte bara meddela att ni kan komma typ vid 6-7-tiden. Det kanske inte går att alla kommer samtidigt. Det går bussar från stan klockan 17.20 (framme 18.02) och en 18.30 (framme 19.07). Ni som läser det här kan väl kommentera och svara om och när ni kan komma så jag vet. Annars ringer jag. Och, ni undrar säkert om alkohol, ni får ju ta med, men jag vill helst inte att ni går omkring helt redlösa, om ni fattar vad jag menar... :P Det är risk för att mamma och pappa kommer att komma hem lite senare på kvällen.


Min mobil!


Vi ses! Kram

En dag kvar!!

En enda dag kvar innan det blir sommarlov på riktigt! Så skönt! Det är klart att jag är glad över att jag fick ett jobb, men de två sista veckorna har varit grymt jobbiga och tråkiga.

Sitter nu och äter ur denna skål:

image30

... eller förresten så är de uppätna nu. Det gick snabbt. Jag sörjer över att jordgubbssäsongen börjar lida mot sitt slut.

Här kommer resultatet av min Piteå-shopping förra helgen:

 Tunika i lite "höstfärger". Ser ganska tantig ut, men jag tycker att den är skitsnygg.


  Senapsgult linne på rea och en randig kofta. Allt på Lindex!

I helgen blir det Rix FM!! Ses vi där? På måndag blir det Nolia med familjen och några släktingar. Och semester!! Kram


RSS 2.0