I'm out of here!!

I fredags eftermiddag satte jag och Johanna oss på y-bussen med riktning mot Uppsala. 8 timmar i buss, yes. Det gick ändå helt okej, det visades fyra filmer i varierande kvalitet (vi snackar från b till c-filmer). Vi bodde hos Johannas syster, Sara, i hennes studentlägenhet. Det var jättefina lägenheter och ett stort kök, allt var fräscht. Jag kan helt klart tänka mig att bo så!

Vi hade en jättetrevlig helg, med shopping, en dag på IKEA, träffade Linn, fikade, åt Saras goda mat, pallade äpplen samt plockade kastanjer. Jag älskar Uppsala! Det är en jättefin stad. Jag kände på en gång när jag kom dit, att vad ska jag göra i Umeå, när det finns så många andra ställen att upptäcka? Nej, världen, here I come!!

Tack Sara och Linn för att vi fick komma och träffa er!


Här med geniförkarar jag mig själv

Körlektion idag -  med den första körläraren, som omväxling! Det var trevligt att träffa Jonas igen (pappaledig + dunderförkylning) och han tyckte att det verkade gå bra för mig när han kollade på papperet där de skriver vad jag gör. Vi körde runt lite överallt, körde lite på enkelriktade gator, övade på att gaaaaasa... ja, det är sant, han tycker inte att jag gasar tillräckligt. Men hallå, när han visade mig hur jag skulle accelerera upp fick jag typ whiplashskador! (Helt seriöst, jag var stel i nacken efteråt... ) Gasen i botten alltså...

När timmen var slut placerade jag min rumpa inne i datasalen för att plugga på teorin, provet närmar sig i 170 km/h. Och vet ni vad! Jag gjorde Fas C och fick alla rätt! ALLA rätt! 70 av 70, helt grönt! Geni? Jag tror det. (Verkligen ingen chansning på vissa frågor, nej, nej.)

Jag inbillar mig att snart kunna känna vittringen av kortet med stort K... Snart i alla fall...

One step closer...

Hugaligen!  Igår bokade jag körkortsteoriprovet! What was I thinking?! Den 14:e november ska ni hålla tummarna för mig. Måste verkligen ta tag i teoripluggandet. Är inne på Fas C på dataprogrammet, men det gick ganska dåligt igår.

Mitt i eftermiddagsrusingen så övningskörde jag med pappa inne i stan oxå. Sjukt läskigt. Det var typ en miljon bilar och alla är så fräcka och bara kör in på min körbana hela tiden! Och en massa trafikljus... och så fick jag motorstopp två gånger när jag skulle starta i backe.... och så höll jag på att bli överkörd av en lastbil... kändes det som iaf. Och ändå sa pappa på vägen hem att han tyckte att jag körde säkert. Pfh... Tur att nån tycker det iaf....

Jaja, körkortet närmar sig.

Även den bäste kan misslyckas...

Igår gjorde jag Chocolate Chip Cookies och när jag tog ut plåten så upptäckte jag att allt hade smält ihop till en enda jättekaka! Hahaha! Innan jag skar ut kakorna så tog jag kort på härligheten, varsågoda:


image52

Lotta i svampskogen

Tro det eller ej, men jag spenderade lördagsförmiddagen i svampskogen med min mor. Med korgen i högsta hugg letade vi efter skogens guld: trattkantareller! (mer kända som "trattisar")
   Jag och skogen går ju inte så där jättebra ihop, men vi börjar så sakteliga bli vänner. Ifall jag har långbyxor, långärmat, stövlar samt mössa och vantar så går det ganska bra, speciellt nu på hösten när insekterna har börjat gå i ide (eller vad gör de?).
   Så hur gick svamplyckan? Vi hittade egentligen bara trattisar på två ställen (de växer liksom i "flock", eller grupp kanske det heter när det inte är djur vi snackar om...). Man får ett så kallat svamprus när man dem: "Svampar! Ååh! Skynda, skynda, roffa åt, skynda, någon annan här? Svamp, svaaaamp, skynda...". Sedan går man med huvudet nerböjt i en timme till innan man hittar några fler...
   För er som inte har gått Naturkunskap så kan jag meddela att jag och min mor plockade korgen full med könsorgan. Ja, du läste rätt. Det mesta av "svampen" är egentligen under marken (mycel) och när hösten kommer så skickar den upp lite könsorgan (eller fruktkropp/sporkropp) varstans, för att sprida frön/sporer. Kul att veta när man sitter och mumsar på svampsåsen nästa gång. Inte för att jag bryr mig, det är ju så himla gott ändå.

  
Trattkantareller är mycket små, har en liten
gråbrun hatt med en liten grop samt en karaktäristisk
lång, gul stam. Växer oftast i grupp.
Rasande goda.

Masdodont-fika med stort M (som i magont)

Är det bara jag som ibland (läs ganska ofta) är sugen på att äta mig ruskigt mätt på riktigt mycket onyttigt? Inte? Då kan jag rekommendera Fikabuffén på Starz. Vi snackar skyhögt blodsocker och massivt magont och det är så härligt! I fredagseftermiddag frossade jag, Ivarsson, Emma och Bibbi prinsesstårta, chokladmousse, chokladpudding, vaniljmunkar, dounats, sockerkaka, chokladrutor, rulltårta, godis och diverse småkakor. Och så varvade vi med lite vindruvor och melon. För att väga upp (??). Gryyyyymt smaskigt!
Dock saknade jag några höjdare så som kladdkaka, morotskaka, snickerskaka och chokladbollar... Men man kan ju inte få allt.

image49    image50   image51


Hot...

Vad ska man säga?

image48

Sliten...

Efter en kväll/natt på X3m och sex timmars sömn var det så inspirationsdagen i lördags. För min del blev det en föreläsning, ett gympa-pass, step, afro samt avslutnings-yoga (i stil med vicka på tårna och vrid på huvudet). Grymt slitet men skitkul. Sussie kan verkligen bjuda på sig själv! Iförd glittertrasor svängde hon på sina lurviga och hennes entusiasm smittar av sig likt influensan.

Dagen efter var jag kanske inte fullt lika glad... Stel som en 104 åring, det var knappt jag orkade ta mig ur sängen! Helt seriöst! Söndagen ägnades åt övningskörning med mor. Jag körde till stan, brummade runt lite öst på stan, parkerade på kajen. Sedan en shoppingrunda på stan. Köpte presenter till tre personer, men jag kan inte skriva vad! Sedan dagens smörgås på NK med mamma. Därefter brummade jag vidare mot OBS, köpte en silver/grå topp på HM (yes, partytopp till nästa X3m ;) ) samt veckoinhandling på OBS.

Idag (måndag) var jag inte riktigt lika stel som jag trott... och tur var väl det för klockan fyra skulle jag och gruppträningsgruppen träffas på IKSU för att avverka ett Afro-pass samt ett Step Bas. Skojsigt, men stepen var så lätt så jag tappade koncentrationen...
Kram

Afro

Me - a partygirl??

Aah, X3m översteg mina förväntningar typ 1000 gånger! Det var så attans kul att släppa loss och jag, Ivarsson, Emma, Angelica och Jamilla dansade typ hela kvällen! Jag hade inga som helst förhoppningar, men det var verkligen skojj... Och nu tänker alla 20 åringar att jag är en liten fjortis, men hallå! Jag har nyss fyllt 18 och det är inte så många ställen där jag komner in, så man får jag ta det man får!

Längtar redan till nästa gång ;)  Kram

PS. Sorry Frykis, jag hoppas att du inte läste detta... :P

Partyfredag

Gårdagseftermiddagen spenderades hemma hos Ivarsson, frossandes i diverse läckerheter. Det bjöds på delikata muffins, smaskig kladdkaka och fantastisk, hemmagjord cheesecake. Efter en stund trevligt firande och en proppmätt mage for jag till banken för att fixa så att mitt studiebidrag kommer till mitt konto. När jag gick ut därifrån hade jag skaffat internetbank, telefonbank och gick hem med en dosa och massor med alldeles för mycket information... vuxenpoäng till mig!

Ikväll blir det firande igen hemma hos Ivarsson, sedan Extrem. Hoppas det blir skoj.
Morgondagen kommer att spenderas på simhallens inspirationsdag med olika gympa, step och afro-pass. Najs!

Hejdå!

Ingen rubrik

Jag äääälskar att hämta klädpaket på Ica! Det är så spännande när man öppnar och kollar om allt passar! Igår kom iaf mitt paket från La Redoute.  Det blev en grå stickad klänning, en blå stickad polotröja, en stickad farfarströja i sand/kakao samt en duffeljacka som Jessica hade beställt. Allt passade! Trevligt.


ZoomaZooma

Zooma Fast i grått

Grattis!!

Grattis nr 1 till min älskling Ivarsson som fyller år!! Jag längtar efter cheesecake, muffins, kladdkaka....

Grattis nr 2 till Jessica som klarade teorin! Det finns hopp även för mig...

Efter gårdagens helt ogivande utvecklingssamtal (sammanfattning: jag trivs bra, jag har inget att ta upp) hade jag körlektion och denna gång följde min pappa med. Av någon anledning, som jag inte visste varför, så fick jag köra med en annan än jag brukar. Men det var lugnt, han var jättesnäll och rolig... "Du ska älska att växla"... "tre små äpplen.." Jag tror att pappa lärde sig en del också...   
Igår klarade jag Fas B, på körskolan... yes!

RSS 2.0