Om väckarklockor



Igårkväll ställde jag väckarklockan på 08.00. Tänkte att jag skulle vara duktig och stiga upp tidigt så jag skulle ha heeeela dagen på mig att skriva på analsen, som ska in imorgon. (Vi är hemma idag, inget på universitetet alltså) Klockan sju vaknar jag av att mamma skramlar i badrummet, men somnar om direkt. Vaknar en stund senare och funderar på om klockan inte borde ringa snart. Kikar på klockan. Kvart i elva. Satan i gatan. Varför??! Varför gör jag så här?! Varför fingrar jag på klockan helt omedvetet och fipplar knappen till "off"?!?! Kanske för att jag ville sova...

Hursom, nu är jag ju iaf utvilad. Och jag har suttit konstant i flera timmar och skrivit och skrivit och hänvisat och refererat och skrivit citat. Det var kanske ändå bra att försova sig, för då jobbade jag mer koncentrerat...

Men nu förtjänar jag en promenad! Det är ju så fint väder, jag vill ut! Måste dessutom röra lite på kroppen, jag har så mycket träningsvärk fårn gymmet igår. Tjoflöjt!

Ord

Jag tycker att det är ganska roligt att kolla i ordböcker. Det är inte kul att slå upp de ord som man liksom behöver slå upp... men när man letar efter det rätta ordet så hittar man alltid något annat ord, som man egentligen vet vad det beytder, men då är det alltid kul att se hur det egentligen förklaras. Som idag när jag letade efter distinktion, så föll mina ögon på "discjockey". Jag höll på att skratta på mig när jag läste förklaringen! Dock tror jag att den här boken är lite gammal, men så här stod det:

Discjockey: person som småpratar mellan spelade grammofonskivor (av popkaraktär; tex. i radio eller på ett diskotek)

Helfestligt! När vi ändå är inne på ord så kan jag ju forsätta på mitt nu-ska-alla-få-2.0-på-högskole-provet-projekt! Jag bjuder på två ord idag. Två ord som jag har hört förr, man inte vetat vad de betyder.

Ambivalent: vacklan mellan motstridiga ställningstaganden (eller känslor, drifter) (I boken som jag läser skriver de att ungdomarna har en ambivalent relation till sitt närområde, de har alltså en mostridig relation till sin stadsdel. Typ.)

Heterogent: uppbyggd av olikartade beståndsdelar


Helgen

Fredagskvällen blev ju inte riktigt som planerat, men det är sånt som händer. Det hela slutade med att jag och Frykis fyllekäkade (pommes och glass för min del, hehe) på Max. Sedan traskade vi hem till henne (en redig promenad) och så sov jag över där. Vi får dansa nästa gång!

Efter frukosten hos Fryk tog jag mig ner till stan och njöt av att spatsera runt i affärer! Det var så länge sedan! Jag köpte en svart mössa på HM. Och så provade jag ett par stövlar på Wedins som jag hade spanat på förrut. Dessvärre var de bland de mest osköna skor jag provat. Och mina ben såg så konstiga ut i dem... Så jag fortsätter min stöveljakt. På bussen hem mådde jag lite illa, magen var lite känslig.. Tack för att jag fick sova över hos dig Fryk, det var väldigt roligt att få träffa dig och prata om allt möjligt :)

Väl hemma blev jag aaaastrött. Jag som hade tänkt läsa min bok som ett litet cp, men så blev det inte riktigt. Alltså, boken är faktiskt väldigt intressant för det mesta, men är man trött så blir det jobbigt. På kvällen åt jag naturgodis tills jag mådde illa och tittade på Sing a long och Extra extra. Njöt av att titta på skräptv. Känns lite så där syndigt, slöseri på tid helt enkelt. Sedan stöp jag i säng.

Idag har jag läst dessto mer, men fortfarande har jag typ 30-40 sidor kvar! Har varit på ett Fys-Power pass ikväll, det var najs. Lite svårt dock, för det är ett nytt pass, så då måste man tänka och försöka häng med...

RAGNA OCH LOVISA! På vk.se kan man nu läsa att några (stackars) svampplockare har hittat en kropp utanför vår by i en skog. Man spekulerar i om det är mannen som försvann i vintras, nu vet vem jag menar va? Det är inte säkert att det är han, men vem skulle det annars vara liksom? Tänkte att ni skulle veta det iaf. Skönt om det är han. Men läskigt! Tänk om det var jag som hittade honom, jag menar, jag plockade ju svamp förra helgen!

På tal om obehagligheter så är det Mord i Sinnet klockan nio. Det är bra, så där läskigt och obehagligt och psykologiskt. Jag tycker ju som om psykologi. Eller som Lovisa råkade uttryckta det en gång i somras; du är ju lite psykopatisk ;) Haha! Men jag förstår vad du menar...

Kul

Den senaste tiden har varit en kavalkad av roliga registreringsnummer, här är några som jag kommer ihåg:

TJA
MAT
STO (ni vet en tjejhäst ;) )
EDT (haha, den bilen luktade gott ;) ni vet eau de toilette... )

Kul va?! Jag älskar att kika på reg-skyltar...

Ikväll blir det party party! Jag är dööööötaggad :D Närmast väntar makaronipudding. Det är gott. Tjohoo, vi ses på the daaaaancefloor!

Lite nostalgi, tillägnat kvinnan jag älskar i hufvudstaden

Nostalgi i form av bilder från Storsjöyyyyyyran:


Frykis var sockersöt, minuten innan stolen ej längre var en stol.


Hahahahaha, Ivarsson är så het med sin gaffel, löööööv jo :)


Lööööööv




Hehe, här lärde Emma Jessica en snuskig snapsvisa :P



Mohahaha. Glada och smått dragna tjejor. Iaf jag tror jag. Jag körde med solbrillor tills solen gick ner. Eller ännu längre tror jag. Det var liksom så coolt.


Det bliev många gruppbilder :D


rutchkana framåt kvällningen :P


Lykke Li var bäst. Hon ägde totalt.


Två fina flickor :)


NEJ, jag hade INTE kissat på mig, jag hade bara suttit på marken och marken var tydligen blöt. Så det så.


Och jag avslutar med en kärleksbild på mig och Ivis :D puss


And I'm back...

... with the analyses. Fuck. Fuck that.

Helgen: VFL, bamsefika och svampskogen

Helgen har till största delen bestått av plugg. Jag har läst så ögonen värker, tänkt tills huvudet kokat över, skrivit tills fingrarna blött... okej, lite överdrivet kanske, men jag är less iaf. Hursom, så har jag klämt in lite roligtheter. I fredags var det besök i Frykis Världens Finaste Lägenhet, VFL, den var fin :D Väldigt mysig och trevlig.

På vägen dit höll jag dock på att dö. (Frykis, jag hoppas att jag inte har gett dig men för livet och att du vågar åka med mig igen...!) Jag körde på tomtebovägen och helt plötsligt kommer en mötande bilist som ska göra en vänstersväng. Han (eller hon, men vi kallar det en han för enkelhetens skull, fördomsfull som jag är) kör ut och upptäcker att han inte skulle hinna, och vad gör han?! Han stannar mitt i vägen! Och jag står på bromsen och hinner stanna typ EN meter ifrån honom!!! Panik! Det var bara ren reflex att jag bromsade, jag tänkte inte. Han backar och jag kör förbi. Första tanken var att jag gjort något fel, men jag kan inte komma på att jag gjorde något fel, det var ju inget trafikljus heller. Tänk om jag hade kört lite, lite fortare, då hade jag kanske inte hunnit stanna. Läskigt! Jävla bilist!!!

Lite lätt skakad anländer vi iaf till frykis lägenhet och frida och rebecca kommer oxå och vi (mest jag) äter massor av chips och kladdkaka.

I lördagskväll var det födelsedagsfika hos Linn! Megafika med världens godaste drömrulltårta (ni vet en sån där chokladig sak med smörfyllning, underbaaaart). Det blev en hel del intressanta diskussioner för Linn hade placerat ut små kort under assietterna, typ "vilket är ditt drömyrke", "vad skulle du göra om du vann en stor summa pengar", etc. Roligt!

 Ej Linns, men dock väldigt likt!

I förmiddags åkte jag och mamma ut till svampskogen (jag läste konstant i bilen) för att plocka trattkantareller! I början gick det lite trögt, men mot slutet hittade vi värsta området och vi plockade och plockade och plockade... vi var i svamphimlen!! (eller könsorganshimlen? tycker alltid att det är lite roligt när man tänker på vad det är, he he)
Resten av dagen har jag ägnat åt att skriva på en.... tadadadadadaaaaaaa: analys! Yes, I'm back. Jag blir aldrig fri från analyserna. Att skriva en analys på gymnasiet var ingen big deal (onej, nu lät jag som han i den där hamburgerreklamen, är det max eller mcdonalds??), nu känns det mycket svårare! Har ingen aning om hur höga krav de har. Det här blev visst ett långt inlägg... Eftersom denna helg blev så lugn så taggar jag lite partyparty nästa helg! Någon som är på?? Nej, back to analyshelvetet. Hejs!


Någon som förstår Thomas Di Leva?



Här sitter jag och pluggar intensivt (hö hö) med rix fm i bakgrunden då Titti drar ett nöjessvep och jag lyssnar med ett halvt öra och vad hör jag? Titti meddelar att det tydligen går rykten om att Thomas Di Leva skaffat flickvän, detta kommenterar han såhär:

- Jag är inte på jakt efter en flickvän, jag är vegetarian.

*Flämt* Öh..? Va? Är det någon som fattar? Är han bara lite konstig, är han hög, ser han kvinnan som ett objekt eller är han rent av kannibal?? I mina öron är det lika konstigt som att säga: "Nej, jag gillar inte spagetti, jag är hustomte" eller "Jag jobbar inte i kontor, jag är sadist", det har liksom inget sammanhang...

Anyway, sitter och går igenom en massa frågor till seminariet imorgon. Jag har börjat på en ordlista i ett word-dokument, den är snart en sida. Känner mig ganska IQ-befriad med andra ord... Tänkte börja med Dagens ord, sisådär ibland, så att vi alla kan bli lite smarta och få alla rätt på Högskoleprovet.

Dagens ord
Modesta: som har små anspråk för egen del, blygsam, försynt. I boken använder de ordet såhär: "I stället för att försöka skapa storslagna eller allomfattande teorier borde sociologerna vara mer modesta i sina teoretiska anspråk". Förstår ni?

Hejs!

Nej

Usch, nu är jag lite lessen. Insåg precis att alla spittras nu, flyttar, kanske man aldrig ser vissa personer mer... Jag menar, hur många ur klassen kommer jag att se igen? Och igår hade vi avsked för Lovisa som ska plugga spanska i Spanien och Ragna som ska jobba i Australien. Jag är verkligen jätteglad för er skull och lite stolt över att ni är så modiga. Men jag blir så lessen oxå, självisk, för jag vill ha er kvar! För att inte tala om Ivis-pivis som drog ner till huvudstaden och skaffade fancy-pancyjobb! Jag blir ju faktiskt lite avundsjuk på er... Här sitter jag hemma (kan inte längre riktigt glädjas över fördelarna... ) och lyssnar på Timo Räisinen (I'm indian) och deppar. Mest grubblar jag på vad jag ska göra i framtiden. För det är det alla frågar. Just nu är jag lite mer inne på Friskvård och Hälsovägledar- utbildningen i Uppsala. Bara för att det verkar så roligt...

Hmm.. Ikväll blir det iaf chokladfondue med Jessica och Rebecca. Fast jag borde läsa om "Arbete och ekonomi" i sociologiboken...

Har märkt att jag inte har fått studiemedlet så jag började undra ifall något gott snett... som vanligt. Då jag städade upp på skrivbordet idag hittade jag brevet där det stod att de godkänt min ansökan... Hittade oxå ett papper som man skulle skicka in för att typ försäkra detta! HALLÅ!? jag har ju redan skickat in ett papper och de har godkänt det, varför ska de hålla på såhär?!?!?! idioter. För tillfället är jag galen på allt som heter ansökningar, lösenord, användarnamn, passerkort, lösenord, lösenord och lösenord. På universitetet kan man inte göra något utan lösenord, användarnamn, ansökningsbevis, lösenord, passerkort och lösenord... ja, ni fattar.

Inte konsitgt att jag inte tjänar något på min blogg (haha, vi pratade om det igår), när jag bara skriver sån här skit. Men jag är ju som sagt lite less. Då blir det så. Hejs

Bilderrrrr!!

Lite bilder från den trevliga Uppsala- och Stockholmsresan!


Som sagt blev det väldans trångt i Saras rum, så här trångt!



Glada tjejer på bussen in till centrum :D


Vi lagade blåbärspaj på kvällen, det blev Jessicas födelsedagstårta!


Bakarlotta var i farten. Man behöver socker och decilitermått!


Födelsedagsbarnet var sockersöt när hon diskade :)


Lovisa fixade håret och Johanna höll i spegeln. Vilket sammarbete!


Det var strykande åtgång på pajen... :D


Sedan blev det dans! Någon var taggad... ;)


Det övades på någon pose...


Och Lovisa var jättefin i sin nya klänning!


Sedan bar det av till huvudstaden och efter en lång dag på stan dukades det upp till tacos i ivis och roberts finfina kök!



Har tyvärr inte så mycket bilder från lägenheten, men här sitter iaf Robert i deras finfina soffa, med deras finfina kuddar, bakom ett finfint soffbord :D (Nämnde jag den finfina och skönsköna fåtöljen?)


Och här ligger Jessica på deras jättefina (kände att jag var tvungen att variera mig lite) sängöverkast som Ivis var så stolt över :D


Haha, jag hoppas ni inte tar illa upp! Jag tyckte bara att det var en så rolig bild! Jessica ser ut som en sockersöt docka (vilket hon ju oxå är:P ) och ivis ser ut som... ja, jag vet inte vad! Rolig iaf! Puss på er :D


Duvbo var så exotiskt, ni skulle bara veta! Det fanns ankor, svanar, råttor (ja...), harar (ja faktiskt!!), ankor och en massa ankor! Mycket tevligt tyckte jag.

Det blir alltid så mycket bilder för mig... Nu ska jag i säng! Gonatt :D


Socialpsykologi?

Ja, det är en hel del som undrar vad socialpsykologi är när man säger att man läser det. Det finns tyvärr inget enkelt svar på det. En av våra lärare sa att det inte finns någon bestämd definition. Men det finns några olika benämningar som några gubbar har kläckt ur sig;

  1. "En vetenskap som forskar om samspel mellan människor och lagbundenheter i gruppfenomen."
  2. "INDIVID/SAMHÄLLE Vetenskapen om snedstrecket mellan individ och samhälle."
  3. INDIVID/AKTÖR (någon som gör något, aktivt handlande människa), SOCIAL INTERAKTION (socialt samspel, umgås, prata), GRUPP/SAMHÄLLE/KULTUR (koppla till vilken grupp, kultur man tillhör). Dessa tre (som bildar en triangel) finns alltid med i en beskrivning av socialpsykologi, men man kan välja att lägga tonvikt på olika punkter.

Jag skulle vilja säga att det handlar om människor i grupp och i samhället. Sociologi är lite med intriktat på samhället, medan soc.psyk (som det förkortas) är mer "face to face", alltså mellan två personer eller i små grupper.

Så vad har vi läst om hittills? Vi har ju läst ett antal kapitel... Ett kapitel handlade om vilka olika teorier man kan ha om samhället (till exempel om man ser samhället som en kropp där alla delar måste samverka för att samhället ska vara i harmoni, eller om man tror att samhället ständigt bygger på konflikt, kamp och spänningar mellan olika klasser, eftersom olika klasser har olika intressen som ska tillgodoses. ) Ett kapitel har handlat om familjen och nära relationer (det kan vara en hel sida som handlar om definitionen av en familj, ALLT måste definieras och förklaras), ett annat om åldrande, ett tredje om människans sexualitet, ett fjärde om ras, etnicitet och migration. Nu handlar det om globalisering.

Har ni fått en liten bild av det hela? Hursom, idag hade vi vårt först seminarium. Jag kan konstatera att det inte är så mycket att vara nervös för, men att jag bör vara bättre förberedd nästa gång.. :P

Dagens höjdpunkt var att gymma på IKSU och idag blev det hårdträning! Jag fick typ kramp i ena vaden (det gjorde ont!!) och jag var sådär darrig i armarna efteråt, ni vet så det är jobbigt att shamponera håret efteråt för man måste hålla upp armarna... Sånt tycker jag om ;) Förväntar mig träningsvärk imorgon. Men det blir bara najs, vi är nämligen "lediga" imorgon, studentsportardag. Blir en bra komma-ikapp-dag.

Hejs!


Glömde...

... att säga att jag tyvärr inte har Halebop längre. De glada dagarna var snabbt förbi. När det nya sim-kortet kom fungerade det inte. Jag och mamma gick till Telia och fick veta att min mobil är låst till Telia i tolv månader efter att jag köpte den. Så inte förrän i april nästa år kan jag låsa upp min mobli (som kostar 300 kr) och gå över till Halebop. Varken jag eller mamma hade lagt detta på minnet när vi köpte den. I'm sad. Hur som helst så har jag gått över till något annat som heter Telia Refill Flexibel, som verkar helt okej. Hejs

Söndag

Har läst i Sociologi-boken hela eftermiddagen. Nu har jag bara tre kapitel kvar som ska vara utlästa till på tisdag när vi ska ha ett seminaruim. Vore även bra om man hann titta igenom frågorna som vi fått till hjälp... Ärligt talat så är det skitmycket man ska läsa och jag tycker det är ganska jobbigt, men det går. Planering är A och O. Även fast en föreläsning kanske inte börjar förrän 13.15 så måste man ju försöka stiga upp tidigt för att hinna läsa i någon timme. I början tyckte jag att boken var rena grekiskan - och skittråkig. Men nu går det bra. Nu börjar det bli intressant.

Igår var det maskeradfest med Disneytema på Nationernas Hus som våra faddrar hade hyrt. Det var kul! De flesta hade ansträngt sig med sina utstyrslar och var mycket fina. Jag var Mimma Pig, jag fick låna Mimma Pig-öron av Lovisa, tack så mycket! Öronen, som jag associerar till kaninöron, som jag i sin tur associerar till playboy, gjorde dock att jag kände mig som en hora. Men jag var ju faktiskt mimmi pig... Det var lite lekar (en innefattade att halsa ett glas öl, tur att jag inte var med i den...) och sedan party party. De flesta, inklusive jag, gick över till Corona senare.

Frykis! Ivarsson! Ni missade Jack Sparrow! Han var på Nationernas Hus igår!! Iaf hans dubbelgångare... Det var en tjej som klätt ut sig till honom. Hon lyckades otroligt bra och hennes färglada dreads birog starkt till det. Hon hade käkbenen, hon hade skägget, hon hade sminket, hon hade kläderna. Det var grymt!

Ikväll blir det kanske ett gympapass och läsa lite till. Jag tror det här blir bra. Det är roligt!

Snabba puckar

Snabb uppdatering: I onsdags åkte jag, Jessica, Lovisa, Johanna och Linn med buss till Uppsala. Vi bodde i Saras studentkorridorsrum, med madrasser över hela golvet. Gick på stan, köpte en juicepress till Sara, jag köpte jeans och en tröja, vi åt god mat hos Sara, vi drack vin och gick ut på kåren och dansade. På fredagmorgon åkte jag och Jessica med tåg till Stockholm, shoppade, mötte upp Ivarsson, jag köpte jeans (cheap monday), ett fint linne, en t-shirt från Monki. Vi strosade runt i Duvbo, shoppade upp halva myrorna där, njöt av att få umgås med ivispivis :D. På söndagen sprang jag och Jessica Tjejmilen! Det blev ingen ny rekordtid, men jag och Jessica satsade på att springa under en mil och det gjorde vi; jag sprang på 59.29, jessica nio sekunder snabbare. Hon spurtade om mig på slutet, men jag hade noll krafter kvar.

Vi åkte nattbussen hem till umeå, anlände 06.00, mamma kom och hämtade mig, jag hann sova några timmar till, men försov mig, körde in till stan, letade parkeringesplats, inser att volvokortet minsan inte går att betala parkeringsavgiften med och jag har inte pengar. NU börjar första samlingen. Lotta har total panik och bryter nästan ihop. Jag har inte råd med böter så jag kör som en dåre till sjukhuset, tar ut pengar och växlar, kör tillbaka, parkerar och kutar in till klassrummet, 20 minuter sen och svettig.

Hursom, nu är jag student. Jag tror att det kommer att bli kul. Har lärt känna några stycken, var på nollningslekar i måndagskväll. Det var faktiskt skoj. Igår var det utgång på Corona och det var oxå skoj. Dansade hela natten. Varje ledig minut jag har sitter jag med näsan i sociologiboken, det är grymt mycket vi ska läsa och just nu har jag ångest över att jag sitter här och slösar tid med sådant här trivialt och onödigt. Vi har ingen föreläsning idag, men jag ska ändå in på eftermiddagen och träna på IKSU!!! Sedan ska mamma hämta mig och så ska vi åka ner på stan och gå till Telia och höra om de kan låsa upp min mobil. Jag känner mig fullständigt handikappad.

Ojj, detta blev långt. Hejs!


RSS 2.0