Mitt liv på begäran

Efter att antal kommentarer om att här snarast krävs ett nytt inlägg, så tar jag mig nu i kragen och gör det! (Allt för mina trogna läsare, hehe) Så vad händer i mitt liv?

- Jag har precis anmält mig till högskoleprovet. Framtiden närmar sig med stormsteg och för att lindra min panik en smula så tänkte jag att detta i alla fall ger några vuxenpoäng. Dessa vuxenpoäng kanske dras tillbaka när man förklarar mig IQ-befriad, efter att ha blivit den första i världshistorien som fått -0,3 i betyg...

- Jag konstaterar att jag egentligen inte borde sitta här - jag borde läsa Medea och Gengångaren... Men det är ju bara vad jag borde.

- Jag är astaggad på att flytta hemifrån och som en konsekvens av detta har jag börjat skriva ner en massa bra recept i en fin skrivbok, som är bra att ha när man byter boning. Än så länge är baka-delen längst... Men nu behöver jag hjälp på goda, billiga och enkla recept! Sara (och alla andra) kan du ge mig några! Gärna vegetariska, eftersom att det är billigare och jag tänker äta mindre kött.

- Denna eftermiddag bestämde jag mig för att aldrig mer köpa kläder. (Ja, men nu som känner mig vet ju att jag kommer att shoppa loss senast nästa vecka ändå...) Vi såg en film idag om Kina och deras klädindustri. Typ alla verkar jobba på klädindustrier och under fruktansvärda förhållanden. De jobbar typ minst 15 timmar om dagen, får gå på toa typ två gånger, måste betala för maten trots att de fick veta innan att det skulle ingå, de jobbar på ackord (=otroligt enformigt), dålig belysning. Och allt detta gör de för 300-500 kr i månaden. De får heller inte gå med i fackföreningar etc. Made in China betyder att flera fattiga, utarbetade unga människa har slitit för att få ihop denna lilla trasa som man använder typ två gånger...

- Semeldagen närmar sig med stormsteg!

- I morgon är det fredag och jag taggar Emmas fest! Vi köpte present idag och jag tror att vi kommer att ha väääldans roligt ;) Tagga, tagga, tagga!

- I morgon på långa håltimmen: BP-cykel på IKSU. Ett kominerat bodypump och cykel pass. Tagga träningsvärken på lördag....

Puss o kram.


PS. Ett litet grattis i efterskott: till IVARSSON som har tagit KÖRKORTET!


Saker jag vill ha...

... från La Redoute:

 Finns massor med fina tygskor!

Fint linne

Shorts

Finfin jacka

Whats the point?

Den här terminen har vi börjat med Religion A. Min enda tanke om kursen har varit: skittråkigt. Men ack så fel man kan ha! (Med Leif så blir ju iofs allt lite roligare...) Det är typ värsta filosofilektionen. Vi diskuterar etik och livsfrågor. Idag frågade han "vad är meningen med livet?". Jag sa "att ha roligt...". (Leif noterar i sitt anteckningsblock: IG till Sofia).

Vi kom oxå fram till att kärlek är en sjukdom, vi ritade Gud och kom fram till att alla tänker honom som en man (jag kommer med en hyfsat smart kommentar som kanske väger upp till ett Godkänt: jag tänker Gud som Jesus pappa, dvs Gud = en man) och igår pratade vi om flugor och att sticka ut ögonen på hundar. En otroligt intressant kurs. Jag tror att det kommer att vara ganska tungt, mycket tänka, men det är bra. Alla säger så himla smarta saker hela tiden och jag bara sitter där och tänker jaha... du tänker så, det har jag inte tänkt på, smart, eller..., jahaaaa, ja kanske....

Det verkar som att alla sitter hemma och tänker över livet. Eller? När jag tänker på himlen tänker jag att man går omkring på moln och så finns det en glasskiosk med gratis glass. Och så går man runt och minglar med varandra och berättar om sitt liv. Så har jag tänkt ända sen jag var liten. Andreas bild av Gud var kanske lite mer riktig/realistisk/sofistikerad: könlös och omänsklig. Äh... man får tro vad man vill.

Vad jag vet just nu är att vi ska äta korv i ugn till middag, att jag borde räkna matte, att projektet inte gör sig själv, att jag vill beställa kläder från La Redoute samt att jag har träningsvärk i benen efter gårdagens 35 minuter på löpbandet.

Jag älskar dig! positivism... ?

Läser mina kommentarer och hittar detta från en viss... ja ni kanske kan lista ut från vem. Du förgyllde min kväll, nu blev jag glad. Puss på dig!

Nu ska vi inte vara så negativa sockertoppssöting! Här ska Ivarsson förmedla lite positivism (är det ett ord på riktigt?). Här kommer en lista på alla bra saker du kan tänka på när allt känns kasst:

1. Du är kompis med världens coolaste, snyggaste,
bästaste Ivarsson
2. Ivarsson är kompis med världens snyggaste,
sötaste, coolaste, ambitiösaste (återigen, ett
ord på riktigt månne?), bästaste, pussgurkigaste,
partyprissigaste, smartaste, hippaste, gölligaste,
finaste, toksnyggaste bruden som fått namnet Sofia
aka. Lotta Markström.
3. ... och därför kan vi ju må så himla bra som hittat varandra. Vi är ju helt perfekta från topp till tå baby! Shake that ass och tagga lite inför nästa fredag eller slå mig en pling så ska jag muntra upp dig ännu mer

(det här är nog den länsta kommentar jag skrivit!)


Less...

har inget vettigt att säga förutom att jag är less på matte (som inte verkar fastna i min skalle) och på mitt projekt som är så tidskrävande och så jävla svårt.

Myskväll + en massa annat

Jag hade en mycket trevlig kväll med vännerna i fredagskväll. Jag hoppas att ni gillade maten! Tack för att ni ville komma och smaka!

Helgen har varit slaaaapp = skönt. Har dock ägnat mig åt matteräkning så mina hjärnceller ryker av ansträngning. Men det behövdes, för jag låg många sidor efter... nu ligger jag bara typ en lektion efter.

Snart blir det middag, vi ska äta makrill. Det är inte ofta man äter det, men det är väldigt gott ska ni veta!

Och på fredag ska våran klass på något slags EU-möte där Margot Wallström (stavning?) skall närvara. Det är först nu jag fattar att det är ganska stort. Det stog ju typ mellan Margot Wallström och Mona Sahlin om vem som skulle bli Socialdemokraternas partiledare. Hon är alltså mycket känd. Ska säga det till pappa nu - han kommer att bli jätte avundsjuk, hehe.

Det blev ett väldigt blandat inlägg.. haha. Ikväll ska jag på FysPower och det ska bli skitkul. Har längtat! Om det är något jag är beroende av så är det träning. Hejdå

PS. Tänkte bara påminna mina TM-tjejor om att "Ett dockhus" ska vara utläst tills imorgon. Var är peripetin? Jag har ingen aning...

Årets lista

Hejsan, här kommer en lista över 2007 och det kommande året:

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Tja, jag fyllde arton, det gör man bara en gång. Har varit på x3m, tagit körkortet, varit i åsele, haft ett "riktigt" sommarjobb.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Japp, jag sprang milen på under en timme. Och slog mitt förra tjejmilenresultat med hästlängder!

3. Blev någon av dina vänner förälder iår?
Nej.

4. Dog någon som stod dig nära?
Farmor.

5. Vilka länder besökte du?
Två veckor i Grekland (båtluffande på Naxos, Amorgos och Sifnos). Annars bara Sverige. Mindre resor till Uppsala, Stockholm, Åsele och Vilhelmina.

6. Är det något du saknar 2007 som du vill ha igen 2008?
Mer tiiiid.

7. Vad var din största framgång 2007?
Att jag tog körkortet!

8. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
9 augusti (min födelsedag) samt 20 december (tog körkortet)

9. Största misstaget?
Vet inte...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig under 2007?
Inga allvarligare sjukdomar vad jag kan komma ihåg. Lite förkylning och feber under jullovet.

11. Bästa köpet?
Körkortet. Och så är jag nöjd med min nyårsklänning ;)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hmm... Förmodligen kläder och annat skit.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

När jag klarade körkortet! Och alla nätter på x3m. Och att jag fick MVG i till exempel gruppträning. Att vara i Vilhelmina och Kittelfjäll under nyår gjorde mig glad! På  Jonas Gardells show fick sig skrattmusklerna en riktig genomkörare!

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2007?
Hmm... x3m-låtar, sexy back till exempel. Säkert, typ Vi kommer att dö och Allt som är ditt.

15. Var du gladare eller ledsnare än året före?

Förmodligen gladare. Det har varit ett bra år.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Slappa och träffa kompisar.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösat pengar.

18. Hur tillbringade du julen?
I PIteå med släktingar. Lekte gömma sked halva julafton.

19. Blev du kär iår?
Nej. Men jag älskar fortfarande mina TM-tjejor!

20. Hur många förhållanden?
Noll.

21. Favoritprogram på tv?
Hmm... Svårt. OC är vä ldet enda program som jag har längtat efter. Annars gillar jag deckare, främst brittiska, exempelvis Morden i Midsomer, Kommisarie Lynley och Kommisarie Frost.

22. Bästa boken du läste iår?
Oj! Alla Camilla Läckberg-böcker jag läst, samt Jenny av Jonas Gardell, Genom helvetet av Tina Nordlund.

23. Största musikaliska upptäckten?
Säkert och Kents nya skiva.

24. Något du önskade dig och fick?
Ny mobil i födelsedagspresent, digitalkamera i julklapp + en massa till.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Näe.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Var hemma, slappade och förberedde middage som mina kompisar skulle komma på.

27. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Mer tid är allt jag begär. Om dygnet hade 30 timmar skulle vardagen vara så mycket lättare.

28. Hur skulle du beskriva din stil 2007?
Tja... Blandad. Vet inte.

29. Vad fick dig att må bra?
Trevliga film- och spelkvällar, fester, Ivarssons massage (hint, hint), god mat. Och så mår jag bra när jag tränar.

30. Vem saknade du?
Sara och Linn som numera bor i Uppsala, världens bästa stad, jag är absolut INTE avundsjuk, nej nej.

31. De bästa nya människorna du träffade?
Tragiskt nog har jag väl inte lärt känna några nya människor.

32. Årets sötaste?
Mina TM-tjejer!

33. Årets hetaste?
Jag och mina tjejor på dansgolvet!

34. Årets största kärlek?
Se två övre svar.

35. Årets besvikelse?
Att jag inte kom på vad jag vill göra i framtiden, att jag inte blev kär, att jag inte var på x3m fler gånger.

36. Årets bästa?
Grekland, Stockholm, Vilhelmina, Åsele, Kittelfjäll, körkortet (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), all massage, mina kompisar.

37. Årets snällaste?
Alla som har masserat mig! Mamma och pappa som har gett mig mobil, digitalkamera och körkort.

Lottas specialfråga: Några nya nyårslöften?
1. Börja använda tandtråd, helst varannan dag.
2. Slå min förra tid på tjejmilen (58.30)
3. Komma på vad jag vill göra efter skolan.
4. Bli stark
5. Resa
6. Lära känna nya människor
7. Hålla kontakten med alla mina ünderbara kompisar.

Tack och hej, leverpastej!

Muskelberget Lotta

... inom en snar framtid alltså. Jag var på gymmet idag på IKSU. Värmde upp på ett löpband. Sedan gav jag mig ut bland havet av maskiner. Men nu börjar jag lära mig några maskiner, vad det är och så. Man vill ju försöka se världsvan ut, så man får snegla lite försiktigt på maskinerna och försöka lista ut vad det kan vara för något. Det blev en riktig genomkörare, typ alla muskler i hela kroppen. Och imorgon kommer jag ha ont i alla muskler i hela kroppen. Känner redan... Jag typ haltade ner för trappen, för då hade jag precis gjort vadpress... Illa. Men kul var det och tiden gck fort. På fredag väntar Afro - jag taggar!


Jag skäms över att jag klagar över att ingen annan gör något

Jag mår så dåligt på grund av skolan. I alla ämnen så pumpas vi med information om hur vi missköter vår planet och att världen kommer att gå under. Och visst, det är jättehemskt, jag förstår verkligen att något måste göras NU.

Men ibland blir jag riktigt förbannad på oss människor. Som nu när jag läste om flyktingar på Wikipedias hemsida (angående latinamerika, suck, det tar aldrig slut). Jag klickade vidare till en artikel om Folkmordet i Rwanda därför att jag inte vet så mycket om det. Närmare 1 miljon tutsier och hutuer mördades. En MILJON. Och detta skedde år 1994, det vill säga endast 14 år sedan. Vad tänkte världen på? Eller snarare; vad tänkte vi i västvärlden och FN på? Va? Jag läser vidare:

"FN och länderna i västvärlden har fått hård kritik för sitt agerande under folkmordet. Man kunde ha stoppat folkmordet, men avstod. I stället minimerades FN:s närvaro i landet, och de europeiska soldater som skickades till landet hade bara till uppdrag att föra ut sina landsmän ur Rwanda." Man avstod.

Jag skämms. Jag skämms över att jag lever i västvärlden och bara sitter på min rumpa och inte gör något och jag skämms över att jag klagar över att ingen annan gör något.


Året i mobilbilder

Har tömt min mobil på alla bilder så jag tänkte visa lite från (halv)året som gått sedan jag fick in mobil:

 Sara!

  Lovisa!


  Ragna!

  Anna och Anna!

  Hahaha...!

  Födelsedagsfika hos Ivarsson. Anna och Frida ser nöjda ut...

  ... och det är ju inte så konstiga med tanke på allt fika vi fick + cheesecake!

  Och Oskar av alla människor blev militär för en dag! Och jag lyckades få en bild.

  Och Frida är snygg som vanligt!

  Kristina ser lite hemlighetsfull ut!

  Och Jamilla ser... ja, jag vet inte riktigt! Glad iaf!

  Jag och Ivarsson står och pluggar växter inför provet.

  Jag och mamma är i Stockholm för att springa tjejmilen. Notera Shrek!

  Och under året har vi kommit fram till att Ivarsson rymms i ett skåp!

  Och Emma är lika snygg som vanligt!

  Och jag plockade blåbär i sommras.

  Jag och sävartjejerna drog på cykeltur till en underbar sandstrand i slutet av sommarlovet. Här är Linn!

 ... Och Johanna!

  Blommor på vår altan!

Bilderna är lite i oordning, jag vet. Mycket har hunnit hända! Kram


Träningsvärk

Måste rapportera om första träningen på IKSU igår! Det var spännande. Jag kom dit typ nästan halv tre. Body Combat skulle börja tre. Så jag bytte om och gick sedan till gymmet. Värmde upp och hann köra typ en maskin, sedan gick jag till salen.

En riktigt dålig sak med IKSU är att alla klockor går olika! Vilken ska man lite på? På grund av detta kom jag typ en minut för sent, fast det var fler som kom sent. Ställde mig längst bak, vilket var tur... De flesta såg ut som proffs och så stod jag där och försökte sparka med benet och samtidigt hålla balansen... Men kul var det. Har lite träningsverk idag, mest i ryggen faktiskt. Ser fram emot nästa vecka!

Dessutom börjar nya schemat på skolan så på måndag får vi kanske träffa både Jenny och Leif! Guu va kul! Jag borde skämmas, det är ju nästan så jag längtar till skolan! Kram


Kocken Lotta

Idag var det jag och pappa som stod för middagen; hemmagjord pizza! Vi är ett riktigt bra team ihop. Jag delegerar och pappa gör som jag säger. Och så får han baka ut pizzadegen (så slipper jag bli kladdig). Jag stod för tomatsåsen och fyllningen. Mycket gott blev det. Just nu skriver jag bara för att skjuta upp det oundvikliga; att skriva om Latinamerika. Men snart går det inte längre... buhuu

 
OBS! Detta är en bild från google, ej våran pizza, våran blev myyycket godare.


Body Combat

Sitter i datasalen och snart får jag en hjärtinfarkt av uttråkning. Skriver om Latinamerika. Men, men jag har ju eftermiddan att se fram emot! Ska på Body Combat. Jag har provat det förut en gång och det var skoj. Man hoppar runt och sparkar och slåss, bara i luften förstås. Ganska svårt och går ganska fort, men kul.

Nu när jag har köpt ett svindyrt träningskort så behöver jag ju nya träningsskor oxå... och lite nya träningskläder kanske... hum.. hum. Nästa månad. Kanske. Nu ska jag massera Ivarsson. Kram


Global dimning

Jag sitter här i datorsalen och får massage av min underbara anna, i just detta nu! ååh... underbart.

Om jag hinner så ska jag gå till Iksu efter skolan och köpa ett 4-månaders guldkort! Japp, jag har bestämt mig! Är jättetaggad, förrutom att det går myycket pengar... har fått för mig att jag måste köpa ny gympaskor oxå. dyrt.

Dagens naturlektion var den deppigaste ever. Har aldrig sett någon läskigare film faktikst. Den handlade om det nya fenomenet "global dimning", det var nåt skit som orsakas av att vi släpper ut för mycket bajs i luften. Och på grund av det så ändrades monsunregnen i afrika sin rikting så det blev torka och miljoner människor dog. Och allt kommer bara bli skit... Jag höll på att börja gråta, det var så obehagligt.

Jorden går under. Hejdå

Big moment

Hämtade körkortet idag. Det är inte varje dag man gör det, inte! Det blev ändå helt okej... Ska väl kunna stå ut i tio år i alla fall.

Var trevligt att träffa vännerna idag! Och det är ju så roligt att titta på det kommande schemat, det är så jag skrattar! Längtar redan... slutar två typ alla dagar, kan det bli bättre?

Längtar tillbaka...

Snodde denna bild av Ivarsson (puss), tänkte bara visa hur fina vi var. Det var alltså vi som bodde i Ivarssons stuga och bilden är tagen med Daniellas superduper-system-kamera:

Klicka för att stänga bilden

Varning! Detta inlägg är bara gnäll...

Okej, du har läst varningen? För tillfället suger lovet. Dagen innan vi for till Vilhelmina fick jag på kvällen en släng av magsjuka, fast det kom inget... jag hade bara cp-ont i magen. Sen när jag kom hem från Vilhelmina så har jag blivit dunderförkyld. Och det verkar inte bli bättre... Min näsa verkar ha 1500% för hög snorproduktion, ungefär. Detta resulterar i att jag inte orkar göra så mycket, har inte tränat på evigheter. Sitter just nu och tröstäter lite gammal choklad. Och så går Missan omkring i mitt rum och är superkelig, men jag vill inte ta i henne för hon löser så mycket hår. Och snart är lovet slut, stackars mig...

Fast... jag har iaf kört lite bil idag. Lillebrorsan skulle träffa en kompis på stan så han, jag och mamma for in. Jag köpte en fin blårutig skjorta/blus på rea på sisters. Trevligt. Men nu är jag typ trött...

Vet att det är filmkväll ikväll, men jag tror inte att jag orkar komma, jag sitter och snörvlar i soffan hemma istället... hoppas ni får det trevligt i alla fall. Hejdå

Mobilbilder

Några mobilbilder från nyår:

  Frykis och Ivarsson

  Ivarsson och Emma



  Gott nytt år!


Nyår!

Som sagt, så tillbringades nyår uppe i Vilhelmina, eller rättare sagt i en stuga strax innan Nästansjö + i ett hus strax innan Kittelfjäll + Kitelfjäll hotell... ja ni fattar. Vi hade riktigt mysigt i stugan i alla fall. Vi sov, åt, spelade spel, såg på film, bastade, färgade hår, sov, åt, sov och åt tacos. Att vi var så slappa kan ju oxå bero på att nästan alla var mer eller mindre sjuka. Jag var rätt så frisk, men nu när jag kom hem så blev jag dundertäppt i näsan.

Nyårskvällen började i dur men hade kunnat sluta i moll, eller hur det nu är man brukar säga. Frykis höll inte på att ta sig in på hotellet på grund av att hon glömt legitimation, men det slöste sig, tack och lov. Vid tolvslaget sprang vi ut och tittade på raketerna och sedan dansade i typ ända tills de stängde, i typ 90 grader värme... kändes det som i alla fall. Och vi var typ 500 personer på 10 kvadratmeter, kändes det som... ja, ni fattar.

  Frykis och Emma i bussen. (OBS att dessa bilder är tagna med min nya kamera)


  Här tillbringade vi största tiden av vistelsen i stugan... i soffan!

  Nyårsmiddag på gång. Meny: älgfilé (!), potatiskrocketter, bearnaisesås och daimtårta. Mums!


Julklappar

Julen tillbringades hos släkten uppe i Piteå. Dock inte med mina favoritkusiner, som hade dragit ner till Skåne... synd det. Fick ägna julaftonen till att leka gömma sked med Ellen och Axel... hann väl äta och se på Kalle Anka oxå. Och julklappar fick jag! Jag fick en digitalkamera! (en canon) Och så en skiva; katie melua, en bok, kastruller, muggar, bestick, kakafat med tre våningar, presentkort på Åhlens och HM, tofflor, body scrub mango, t-shirt, hårborste, strumpbyxor mm. Jag är mycket nöjd.

  Finfina tofflor.

  Lovely kakfat som jag fick!

  Jag och min kusin Ellen på juldagen.

  Fika besök i mellandagarna. Bara för att Lovisa ser så glad ut!

Gott nytt år!

Tack för de underbara, trevliga, mysiga dagarna i eran stuga, Anna! Det blev ett jätteroligt nyårsfirande!

Nytt år! 2008!

Återkommer med vidare rapport och bilder. Kram på er alla!

RSS 2.0