Logdans? Kanske när jag fyller 40...

Bara två veckor kvar på jobbet, helt sjukt vad tiden går fort trots att man har tråkigt... :O Nej, men det går väl ganska bra. Är lite avundsjuk på Jessicas arbetsplats där medelåldern är typ 18, där jag jobbar är den snarare 47.

Igår tog jag helg lite tidigare, slutade strax före fyra och åkte ner på stan. Hann med lite shopping, innan bussen skulle gå. Köpte en fin kjol och en helt fantastisk småblommig kreation med massor av volanger, en mycket vacker liten klänning, båda på HM. Sen gick som sagt bussen till.... Gräsmyr!! Fyra tappra töser var vi, jag, Jessica, Sara och Johanna, som skulle finna tjusningen med styrdans på Gräsmyrs största händele: dansmaran med Nova, Highlights och inga mindre än Barbados! (Fråga mig inte vad sångaren hette, de byter ju flera gånger om året?!)

Hur som, först åt vi en delikat lasagne som Emma-kocken tillverkat helt själv! Sedan följde en lång stund av uppiffning och klädprovning. Logdans var kanske inte riktigt vår grej... Att det skulle vara många mellan 20 och 30 år, det stämde ju iaf inte. En typisk person var som följer: man, 47, halvfet, mycket begynnande flint, svettfläckar och med något obehagligt i blicken. Vi dansade mest med varandra och snurrade in i alla andra proffsdansare! Alla var verkligen jätteduktiga och tog det jätteseriöst! Och så kom vi där och visste inte alls vad vi skulle göra.... Anyway, så parade Emmas kompis ihop mig med en stackars kille som var i samma sits som mig. Det var trevligt, gjorde bara bort mig lite grann.

Ändå en trevlig och rolig upplevelse, absolut inte en bortkastad kväll Emma, trots att vi kanske klagade lite :P Tror jag ska gå en buggkurs när jag fyller 40. Och börja logdansliv.





 En god sallad jag gjorde idag... Visst blev den fin! Nästan så man inte vill äta opp den... Eller så åt jag massor, hehe.

  Ett par skor som jag oxå köpte. I like.

Lotta suktar

Detta vill jag ha just nu:

- En veckas ledighet för att sova
- Och så sol, på den ledigheten
- En smoothie med hallon, jordgubbar och blåbär
- En massa vänner runt mig här och nu! Ivarsson, kom hit!!!!
- En biljett till Storsjöyran
- Leilas nya bakbok "A piece of cake"
- En ny sommargarderob, bland annat dessa plagg från forever21.com:

 

Man kan väl drömma iaf?
Nej, nu ska jag ägna mig åt det jag egentligen ska ägna mig åt. Hejsvejs

Sommar



     

Midsommar och drivor av hagel

Första jobbveckan är till ända, tre återstår. Enformigt är bara förnamnet, övriga kommentarer överflödiga.

Midsommar firades hos Ragna i Ytterboda med vännerna. Vi grillade grönsaksspett och halloumi och åt potatissallad, couscoussallad, godis, jordgubbar och en massa annat gott. Vi hann även med kubb, presentutdelning (grattis igen!), promenad och film. Jag hade skitkul.

Idag när jag åt frukost började det regna utav bara h*vete, det dånade på vårt plåttak och sedan såg vi att det haglade! Resultatet: mamma skottar på altanen. I juni!! det är inte klokt! Men men, dagen slutade ändå bra, eftersom kreativa Lovisa föreslog bildmuseet. Jag måste erkänna att jag inte är så kulturell av mig, eller så kanske man inte kan säga, men det jag menar är att jag inte brukar förstå mig på sånt, vad de försöker förmedla och så. Hur som helt tittade vi bland annat på en flera kvadratmeter stor hög med blåa plastpåsar, uppstoppade kläder, olika förpackningar mm. Ändå ganska intressant. Sedan gick vi en runda på gammlia och tittade på djuren, för att sedan trava vidare till stan och leta reda på något ställe att fika på. Det var lättare sagt än gjort, en söndageftermiddag. Vi slutade på waynes. Och nu laddar jag för en ny jobbvecka. Tur att man har något att se fram emot.


Meeeer bilder!

                           

Bilder






Studenten kan sammanfattas = bästa dagen någonsin

... Men för er som vill ha en utförligare rapport kan läsa här:

Efter att ha sovit ungefär en timme natten mot studenten började dagen med champangefrukost hos Lisa, bland alla deras flyttkartonger. Korkarna flög, champangen flödade (kanske en lätt överdrift), skratten haglade och kamerorna blixtrade ihärdigt. Efter en trevlig start på dagen (jag håller med Ragna, varför börjar inte alla dagar så?!) travade vi vidare mot skolan, skrålandes: "SMTM, tjalallala, för vi har tagit studenteeeeeeeeeeeeen, Ingas BÄCKEN, tjalalal...".

Efter fotografering i gympasalen spatserade vi vidare till Gammlia där vår vagn stod, färdig för pyntning. Den blev kolosalt vacker. Snyggaste lakanen av alla! Väl uppe i klassrummet igen, började några överförfriskade personer dansa. Sedan hände dagens största chock: Curt och Inga skulle beslagta O:s whiskey, men drack istället upp det inför oss alla! Vi var i chocktillstånd!! (fågelholkar, guldfiskar, ni fattar). Efter möss-singering följde en låååång timma i aulan, sedan vidare upp till klassrummet för betygutdelning (!) och till sist ut: VI HAR TAGIT STUDENTEN!!

Familjen stod samlad med ett snyggt plakat på mig, blomutdelning och fotografering, bara jag, jag och jonas, med familjen, jessica, med johanna och till sist hela klassen. Äntligen fick vi hoppa upp på flaket (för vissa gick det bättre än för andra, stackare!) och gud vad det var roligt!! En miljon gånger roligare än jag trodde att det skulle vara! Vi skrek oss hesa allihopa.

Hem för mat, fika och presentutdelning. Jag hade inga släktingar där då, så jag fick av min familj: ett fint halsband, en elvisp, två fotoalbum om mig som mamma har suttit och knåpat med jättelänge (tack!) samt en utlandsresa med mamma. Vi har inte bestämt vart vi ska, men det blir nog till en stad i Europa.

På kvällen blev det förfest på Haga, med väskan full av skumpa. Det var den roligaste förfesten någonsin! Jag blev så nostalgisk och kärleksförklaringarna duggade tätt. Party four bildades och jag drack väldigt fort. Taxi till Corona. Och Corona. Vad ska man säga? Så ********** roligt! Jag dröp av svett. Vi dansade, skakade rumpa, bytte mobilnummer, drack cider, höll på tappa bort mobilen, trängdes på toa och dansade lite till.

Jag ville inte att dagen skulle ta slut.  Varför kan man inte ta studenten varje år? Lyllos alla er som har det kvar! Tack allihopa för en underbar kväll, det är en förtjänst, jag älskar er!

Nu börjar livet!!

För vi har tagit studeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen, fy FAN VA VI ÄR BRA!!!

SMTM, tjalalalalaaaaaaaaaaaaa, SMTM, tjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalalala,
Ingas bäcken, tjalalaaaaaaaaaaa, curt är hårig, tjaaaaaaaaaaalala!!

Bästa dagen i hela mitt liv!

Imorgon...

... smäller det!!! Champangefrukost, tjalalalaaaaa, rosor, jordgubbar, för vi har tagit studeeenteeeen, betyg, kramar, avsked, studentskiva, fy FAAAAn va vi är BRAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Vi ÄR bra!!


Eh..

Fredagskvällen blev ju inte riktigt som planerat... Men å andra sidan är det väl inte så mycket som blir som man planerat?

Kvällen började som vanligt i det kära Garaget med diverse tillhörande lekar. När vi väl var inne i stan fick vi veta att det inte var någon idé att fara till Droskan som var vår plan - det var fullt. En aningen nedstämde traskade vi iväg på våra klackar mot x3m, ihopp om bättre tider. På vägen mötte vi några killar som precis som vi hade hoppats att det skulle vara öppet, men icket. Så vi hamnade i en av killarnas lägenhet. Eh.. Lägenheten var fin, han hade en skitstor plasma-tv och massor av öl. Det var väl sådär.. och när två av killarna dråsade in i tv:n så bilden blev svart så kände jag, ivarsson och bibbi att det kanske var dags att dra... De övriga stannade kvar. Vi traskade iväg till Max och bestämde oss för att svulla. Få se här nu, vi beställde pommes, dipp, mozzarellasticks, glass och morötter. Efter det vandrade vi de tio metrarna till Subway för att trycka i oss tre kakor. Japp, du läste rätt. Vad tänkte vi? Men gott var det, hehe! Strax efter klockan ett kom robert och hämtade oss, samt ett stycke glad jessica :D

Hemma i ladan blev det kvällsmacka och lite studsmatta innan tandborstningen. Jag kan verkligen rekommendera att hoppa studsmatta klockan två på natten mitt i sommaren, härligt är bara förnamnet! Siggebus var den tötaste hund jag någonsin sett. Och jag ägde i boxning på Nintendo Wii. Och så  missade vi bussen hem... Saker blir inte alltid som man tänkte sig. Men kul var det.



 




Sommar...






Den somrigaste dagen ever!

Torsdagen var en alldeles ypperligt trevlig sommardag. Jag och Jessica mötte upp Emma och Angelica nere vid kajen. Det visade sig att tivolit slagit upp och de åkte nån monster-döds-helvetes-maskin, medan jag och Jessica stod säkra nere på marken och svettades i värmen (värmerekord för i år?). Sedan begav vi oss till minigolfbanorna (eller bangolf, som det egentligen heter, men det låter ju bara töntigt, MINIgolf ska det vara!) vid hedlundaskolan. Jag trodde att det skulle bli en trevlig, vänlig omgång minigolfande. Men jag fick helt fel! Det var blodigt allvar! Det fördes noggrant protokoll för att se vem som ledde, och vem som låg sist (och fick motta alla pikar). Innan spelet var över tror jag att alla hade hunnit ligga både först och sist. Men hur som helst så blev dagens minigolfmästarinna ingen mindre än Emmapemma! Jag kom två, mycket nöjd måste jag säga. Sedan köpte vi glass (Calippo Refresh med smak av citron och ananas kan jag verkligen rekommendera, speciellet när det är typ 55 grader varmt) och gick ner mot stan igen.

Jessica tog fram sin rolls royce- picknickkorg. Vi gick till Ica Gourmet och köpte potatissallad, rostbiff, pastasallad, vindruvor och jordgubbar. Vi slog oss ner i rådhusparken och intog vår übersomriga mat i den svala eftermiddagssolen. Dagen avslutades, i alla fall för mig och Jessica, med ass-shaking-Afro i Vänortsparken. Under denna sag lyckades vi alltså pricka in allt en riktig sommardag skall innehålla: minigolf, glass, picknickande, jordgubbar, sol och afro utomhus.










Lotta är i bakartagen!

Nu är det full fart (haha) som gäller! Om en och en halv vecka stormas huset av 40 släktingar och vänner som ska fira me (studenten) och min (gamla?!) pappa som fyller 50. Det betyder att vi förutom den kopiösa mängden mat vi ska bjussa på, även behöver fika till ett helt kompani, eller bataljon, eller va fasen som helst! Många blir det iaf. Mamma bakar självklart oxå en del. I helgen gjorde jag lingonrutor (måste göra en till sats), kokostoppar och chocolate chip cookies (måste gör typ en och en halv till sats...). Lite bilder på härligheterna kommer här. Kokostopparna och chokladkakorna är från Leila, så de hittar men antingen genom att gå in på recept.nu och klicka på Leila, eller så går man in på tv4.se och letar sig fram till Leila bakar. Lingonrutorna kommer från våran Sju sorters kakor.

           
Lingonrutor, Chocolate chip cookie, Kokostoppar. Och så här ser det ut när Lotta är i bakartagen!


Potatissalladen

Här kommer bilden till receptet som är i det tidigare inlägget:

 


RSS 2.0