Klippt och klart

Å, vad jag gillar att gå till frisören! Man blir pillad i håret... tvättad... man får sitta still och bara njuta... snaaaark ... snaaark... jo, jag blir faktiskt riktigt sömnig! Tror iaf att jag blev ganska nöjd med gårdagens klippning. Ingen radikal förändring, lite kortare bara. Nu har jag en lugg igen. Vi pratade lite om balen, att jag ville ha lite hr kvar som jag kan göra något med då, och så...

Nu har jag nästan packat klart inför imorgon. Jag taggar! Sara är den ambitiösaste, döktigaste flicka jag känner! Hon har skrivit en komplett meny för hela besöket hos henne! Riktigt gott lät det och vi ska självklart hjälpa till :D snart är jag nere i våren. Puss och kram


Lite smått och gott om judo, scones och frisyrer.

Det har varit en slapp början på denna vecka, något jag absolut inte klagar på! Igår blidde de ingen religion för Leif var sjuk, så då fick vi fara hem tidigt. Jessica hade glömt nyckeln så vi for hem till mig och bakade scones och pratade strunt. Precis så där härligt som borde göras oftare. Dessutom är scones väldans gott.

Idag följde jag, Frykis och Emma med på Ivarssons judoavslutning för sina små pluttebarn! Det var riktigt roligt! De var så söta och duktiga! De lekte att de var björnar, gräsklippare, ormar och jag vet inte allt vad de var. Du kan vara stolt Ivarsson, du har varit riktigt duktig tycker jag!

Idag bokade jag klipptid. Till imorgon! Jisses, nu måste jag ju komma på hur jag vill klippa mig... Men det lär väl bara bli lite kortare som vanligt. Det blir nog bra. Ska passa på att fråga lite om eventuell håruppsättning till balen. Jag vill ju inte klippa för kort nu, för jag vill ju ha något hår kvar att göra en frisyr av... Mitt hår växer väl inte så där supersnabbt. Jaja, nog om mitt hår.


Jag har fått lite ont i halsen idag. Inte kul! Skippade IKSU idag och for hem och kurerade mig med te istället.

Det bli ett väldigt spretigt inlägg om ditten och datten det här, men en sak till bara! Tänkte bara skryta lite om att mitt nyårslöfte om att använda tandtråd minst varannan dag går väldigt bra! Ibland varje dag. Det gäller bara att få in en rutin...

På fredags vankas åtta timmar bussfärd till Uppsala! Tagga tagga tagga! Hejdå!


JAG VILL HA!!

Ge mig denna klänning, snälla.


Misslyckat bak

Ja, tro det eller ej, men idag gjorde jag ett misslyckat bak. I flera dagar har jag fantiserat om denna grekiska valnötspaj som lät så god. En kolafyllning med valnötter, det kan väl inte bli dåligt? Jo, se det kunde det visst. Eller, det blev ju inte direkt äckligt, men inte på långa vägar underbart. Det var alldeles för osött (trots socker, sirap och vaniljsocker) och så råkade jag väl kanske rosta nötterna liiite för länge... Så tyvärr platsar pajen inte i min recpetbok. Fan, en hel eftermiddag förgäves.

Har någon ett tips på en grekisk efterrätt?

Balklänning?

Jag är nöjd! Allt det jobbiga i veckan är bortgjort. Och matteprovet gick ju långt över förväntan. Kan nog skrapa ihop ett vg tror jag. Idag lämnades analysen in och den kändes väl inte så där superbra, men men...

Efter att ha ätit lunch på restaurangen på östra (det var mycket gott) knatade jag ner mot stan och eftersom jag hade lite tid över så gick jag ner till ohlssons tyger. Det finns faktiskt en del snygga tyger som jag skulle kunna tänka mig kan bli en balklänning. Jag är inne på en blågrå färg, låter kanske tråkigt, men jag gillar den. Sen satte jag mig och bläddrade lite i "mönster-tidningar". Nu är det ju inte så att JAG tänker sy, i så fall blir det mamma. Hon har sagt att hon jättegärna vill göra det om det inte är ett så komplicerat mönster. Så jag spanar... Jag är inne på en knälång modell, jag tänker nog INTE ha en hellång. Åh, jag börjar nästan längta!

Ett trevligt bildgalleri

 

 





'


Blodigast någonsin...

Sweeney Todd var helt klart den blodigaste film jag nånsin sett. Och väldigt äcklig, typ när de maler ner människor till köttfärs. Men den var bra! Jag gillar den skarpt. Men faktum kvarstår ju att den bara hade varit konstig om inte Johnny Depp hade varit med. Han var grym. Både snygg, läskig och så sjöng han bra. (det är en musikalfilm) Fast jag tycker att de flesta skådisarna var bra. Den där tjejen känner jag igen så mycket, jag undrar om hon var med i Frankensteins monster? Jag tycker iaf att den var riktigt bra.




Vi ägde skiten ur backen!

Japp, gårdagen spenderades i den brantaste, farligaste, hoppigaste (famlje)backen i Bygdsiljum. Jag på slalomskidor och Jessica och Emma på bräda. Vi ägde skiten ur backen. Vi var helt grymma och flög flera meter över alla hopp och jag åkte i gupp-slingan jättemycket. Och de där "coola" killarna med rosa täckbyxor och gröna brädor (de var coola, faktiskt) de vågade inte åka i våran backe, för då skulle de bli så deprimerade av att se oss åka så bra. Ja, så var det... Aja, vi hade iaf skitkul. Det var kanonväder, solen sken, snön gnistrade, det var lite folk, ingen liftkö och bara underbart. Helt klart värt en timmes skolk, 120 kr till liftkort och lite möra ben.

Tänkte bara säga att jag och Rebecca, två tappra själar stannade kvar på skolan i torsdags eftermiddag. Vi gick på pedagogisk café, debut för mig. Känns verkligen att man har sjunkigt lågt när man går dit... Men det var faktiskt ganska mysigt! Jag norpade åt mig två mackor (halvgrova bröd med ett salladsblad, en tjock färdigskivad ostskiva och en blöt, sladdrig gurkskiva, gott) och massor med saft. Men vi hade mest siktet inställt på digestivekexen, det tog ett tag innan paketet öppnades, men sedan var vi först dit...! Jag kanske går dit på måndag oxå, det är ju prov på tisdag och det går åt helvete för mig.

Bio på fredag!

På fredag ska jag, Anna och Anna se Sweeney Todd, med Johnny Depp på bio! Guu så kuuul! Återkommer senare med recension!

Skolka?

Sitter och skriver på litt-vet analysen. Det är svårt, känns som att jag bara fyller upp med en massa skit. Aja... Vad händer annars? Kämpar på med matten, prov nästa vecka. Allt går så fort så man hinner inte lära sig det ordentligt, så en vecka senare har man glömt allt... det håller liksom inte i längden! Och nu när vi håller på med e så ska dom blanda in logaritmer igen och det har jag glömt bort vad det var... Äh, det är ändå ingen som är intresserad av det här...!

Idag var jag på IKSU och joggade typ 40 minuter på löpbandet. Svettigt värre, men uppfriskande. Det byggs om så mycket där så man blir alldeles virrig...

På fredag vankas skolk. Jo, ni läste rätt, Lotta tänker skolka. Vi är nämligen lediga från Samhällskunskapen så då tänkte vi dra till Bygdsiljum (tror jag) och ha en trevlig liten friluftsdag. (Jag missar bara matten...) Hoppas det blir fint väder! Jag längtar!

Vet inte vad jag ska skriva... Jo, jag har ju glömt berätta att jag var på Hamnmagasinet i fredags. Jag, Lovisa och Johanna drog dit (det var närmare bestämt jag som körde, hihi). Vi fikade mest (haha), men vi lyssnade på David Sandström (han med skägget, fniss fniss) och Two White Horses, dom var bra. Är det värt att boka biljetter till Umeå Open? Det är typ inga som jag vill se... Jag får nog avvakta och se om nån bra ska dit.

Tack och hej, leverpastej (är jätteäckligt, men det rimmar inte)

Roadtrip med mycket shopping

Det blev en utomordentligt trevlig roadtrip för mig, Jessica och Emma. En aningen efter planerad tid begavs sig jag och Jessica mot Umeå där vi hämtade upp Emma som fått vänta en liten stund. Sedan gasade vi järnet (nja, lagom!) mot ö-vik. Problem nummer ett: vart skall vi parkera? Det blev i ett parkeringshus och Jessica klarade det galant. Problem nummer två: Vart är affärerna? Vi gick lite och och lite dit, men tillslut lyckades vi hitta rätt. Och shopping blev det, så det stod härliga till.

Det är ju så trevligt att komma till en ny stad och då är det plötsligt som att man tror att man har en miljon på kontot och bara slösar och slösar. För min del blev det på Cubus: en svart och en guldig boleeeeero, båda på rea, nice. Sedan blev det en grön kofta (närmare bestämt skogsgrön kom jag och Emma fram till) på Cubus, igen. Sedan blev det en svart väska på Wedins. Och lite nötter till färdkost. Och en rostbiff-macka på Subway. Hahaha, det var nog allt jag köpte.

Men frågan är: Vad hände med Emma?!?! Alla som känner Emma vet att hon drar sig för att köpa kläder, men när hon väl gör det så gör hon det ordentligt. Men jag och Jessica stod med gapande munnar och förstod inte vad som hänt med henne!! Var hon utbytt av en alien?! Det blev jeans, tröja, skor, vårjacka, två sjalar mm mm. Det slutade med att vi stod inne på Cubus och vek oss av skratt, shopping-höga och kastade sjalar i ansiktet för att se vilken färg som passade bäst. Ja, det var trevligt. Sedan blev det hemfärd, och jag körde från Gräsmyr och hem och sladdade lite. Ja, jag råkade glömma handbromsen och då blev det sladd, minsan! Lite läskigt var det allt. Undrar om Jessica vågar åka med mig igen... Men det får hon så lov, för imorgon ska vi tappra flickor fara till Bygdsiljum.


Om typ en timme kommer Johanna och Lovisa och så ska vi fara till Ragna för att analysera relationer. Och kanske för att titta lite på Melodifestivalen, om man nu vill det. Snacka om bottenskrap. E-type MED the poodles. Christer Björkman. Jisses... vart skall detta sluta.


Med risk för att bli en töntig modeblogg så fick jag ett litet ryck när jag kom hem och fotade allt jag köpt:

  "Skogsgrön" kofta och ett halsband som jag köpte förra helgen och äääälskar.

  Väskan. Vad tycker ni? Pappa tyckte att det var en tantväska och mamma tyckte att den var gigantisk, men de fattar ju ingenting. Man måste ju rymma skolböcker för tusan!




Friluftsdag med mördar-träningsvärk

Japp, så var det fredag! Trevligt. Idag hade Östra sin trevliga friluftsdag och jag drog till IKSU. Men eftersom att vissa är sjuka, vissa måste deltaga vid Ung scen, och vissa bara skolkar så blev det väl bara jag där...? Först ett core-pass och sedan direkt efter StepMuskel. Sammanfattningsvis: jobbigt. Jag har fortfarande mördar-träningsvärk i ryggen efter Afron i onsdags (du också lovisa, eller?) och då blir allt så himelens jobbigt! Man känner verkligen att man använder ryggen hela tiden; så fort man gör en rörelse så märker man vilka ryggmuskler man använder. Och Core var ju väldans jobbigt...

Men men, skoj var det ändå! Kom hem, åt sen lunch, duschade, röjde upp i köket (ibland får jag ju mina pedantryck), städade mitt rum och nu sitter jag här och pustar ut.

Imogron taggar jag road-trip till ö-vik med Emma och Jessica! Och på söndag hoppas jag att det blir bygdsiljum! Ser fram emot helgen!

Temla! Mumms!

Dagen började med matematik och just nu ligger jag typ där man skall vara, skönt! Då hänger man med mycket bättre på genomgångarna. Så just nu går det ganska bra! Sedan följde en religionslektion. Och efter att ha sett ytterligare en (dötråkig) film, så diskuterade vi om judendom. Det var ganska intressant faktiskt.

Efter att vi färdigställt (åtminstonde nästan, tack angelica för att du fixade resten!) barntidningen på textlektionen drog jag till IKSU och gymmade. På omklädningsdörren sitter en lapp där det står "I detta omklädningsrum städar både kvinnlig och manlig personal", men jag har aldrig sett nån kille därinne. Men idag var det det! När jag skulle byta om! Jag måste säga att det var liiite smått... inte behagligt i alla fall. typ. Han såg väl inte särskilt bekväm ut i situationen heller, men ingen verkade  bry sig nämnvärt. Han måste ju trots allt göra sitt jobb, jag ska inte klaga. Det var en lite ny situtation bara.

Efter middagen blev det en smarrig semla! Och nu har jag läst ut mitt andra drama, Gengångare. Är det någon annan som har läst den?? Jag behöver nämnligen någon att diskutera med! Var Regine dotter till Engstrand? Men de hade väl gift sig, eller? Och var det dödshjälp Osvald bad om på slutet? Frågetecknen är många!


Fredagskvällen

Gårdagskvällen tillbringades hos Emmas systers lägenhet. Vi firade Emma som fyllt 19, storflickan! Det bjöds på hejdundrandes god mat! (du kan vara stolt emma, när jag, tycker det :P haha) Till huvudrätt blev det något så delikat som "knyten". (Alltså Emma, ni måste ju hitta på något snyggare namn på det där, typ smördegsinbakad köttfärsröra med mjukost och champinjoner) Till efterrätt traditionell kladdkaka. Vi hade myyycket trevligt och sedan bar det av till x3m (anna och rebecca körde så vi behövde inte ens åka buss!! tack!) där festen fortsatte. Nice. Bättre än förra gången då mina skor höll på att ta död på mig.

  Typ snyggaste lägenheten jag varit i.

  Emma och Elin, mästerkockarna.



  Ivarsson och Bibbi.

  Hahaha! Var bara tvungen att ta med den här bilden! Det ser ut som att Frykis ska stoppa in drickan i näsan och Ivarsson vet jag inte vad hon gör... och Elin i bakgrunden ser ut som ett spöke!

  Emma blir överlycklig för hon fick nämligen en skurborste och en skurhink!

  Angelica, som jag fick sova över hos!

  Ogräddade "knyten", mums!

  Gräddad kladdkaka! MUUMMS!

  Snygga brudar!

  Och fler snygga posande brudar!

  Emma, vännen, vet du att det är lättare att bre på smördegen om man TITTAR på det... hehe. Puss på dig!

  Gruppbild

  Snyggingar!

Hejdå, nu ska jag läsa Medea.


RSS 2.0