Damn, I'm good!!

Jäklar vad bra det gick idag på jobbet! 6 ordrar fick jag iväg!! Okej, pappa var en av dem, men ändå ;) Jobbar man heltid och är bra så bör man sikta på åtminstonde 8-10 st/dag, men jag är ju bara nybörjare. Chefen är nöjd med mig och jag är stolt. Jäklar så stolt.

Nej, nu ska jag iväg och afra!! Skaka rumpa och svettas kopiöst! Ha det bra, tjoflöjt


Helgen

Efter en lite misslyckad första dag på jobber kom jag hem och lagade vegetarisk lasagne. Sen kom Johanna förbi och vi gjorde kladdkaka och såg på Let's Dance. Det var trevligt, jag gillar att få besök ;D hint hint...

Igår travade jag iväg till iksu på förmiddagen och gick på ett jätteroligt step muskel-pass och efter att ha kommit hem, duschat och ätit lunch så kom Ivarsson (hon hade helt oväntat tagit en standby-biljett och flugit upp hit!! I like!) och Jessica förbi på lite kladdkaka. Vi surrade och smaskade. Sen kom mina kära föräldrar förbi efter att ha varit på stan. Pappa drog fram borrmaskinen och en gardinstång åkte upp. Jag bjöd dem på snabbkaffe. Sen for alla och jag fick ett städryck. Av någon anledning så var det som om halva kladdkakan låg söndersmulad på golvet...

Senare på kvällen kom Annorna förbi och efter lite vin, porrbildsfotografering i draperiet (hahaha), skratt och chips, tog vi taxi ner på stan. Efter att ha konstaterat att kön till Rex var alldeles för lång så gick vi in på Olles. Efter lite rumpskakande så slutade kvällen (natten) på Max för lite pommes. Och glass. Naaajs.

Sov till halv tolv idag, skönt, så skönt. Nu är jag hemma hos familjen och väntar på middagen. Har gått runt i huset och norpat åt mig en massa saker. En ryggsäck. Min skrubbvante. Ett bestickdiskställ, som de inte behöver längre här, för de har en ny. Har packat ner min skrivbordslampa. Lite allt möjligt. Snyltätit en apelsin. Vet ni hur dyra apelsiner är?! Svindyra! De är ju så tunga, så de kostar typ 4-5 kr styck tror jag. FRUKTansvärt.

Nåja. Det var min helg iaf. Om någon var intresserad. Till veckan hoppas jag att jag säljer lotter som ett as. Jag ska bli världshistoriens bästa telefonförsäljare. Det ska jag. Bäst. BÄST. BÄÄAST.

Tjoflöjt.


Pictures på mitt plääjs

Kom ihåg att inga av möblerna är mina. Jag hyr i andra hand och personen jag hyr av lämnade kvar möblerna. Himla bra egentligen. Välkommen på en rundtur!

När man kommer in genom dörren ser det ut såhär:



Om man går in genom dörren till vänster kommer man till badrummet:



Som har elektrisk handdukstork. Fancy:



Går man istället åt höger i hallen så kommer man till köket:



Mattan kommer från IKEA och kostade 19 enkronor. Kan inte klaga. Mitt första diskberg:



I ett skåp ser det ut såhär:



Mitt köksbord. Jo, faktiskt. Om man fäller ut det så blir det ju större. Jag gillar det faktiskt. Ser sådär gammlat ut. Det ÄR nog gammalt. Har köpt en duk på Kupan för en tia, men den fanns inte när jag tog bilden:



Om man går förbi köksbordet, eller går rakt fram i hallen, då kommer man in till vardagsrummet/sovrummet. Där finns den här hyllan. Det finns inte ord. Jag tänker inte uttrycka min avsky i ord här på bloggen. Men på något sätt så har vi börjat komma överens, vi har accepterat varandra. Med lite saker i så ser det ju lite bättre ut. Nu har jag för övrigt fyllt alla tomma ramar med fina bilder på människor jag tycker om...



Lite fina böcker är fint...



Och här är ett fönster bakom den slitna skinnsoffan. Lampan och krukan+blomman är min. Var faktiskt på Plantagen och shoppade tre blommor. Den här blomman heter, som ni kanske vet, Hemtrevnad:



Och vrider man sig härifrån 90 grader så ser man detta draperi (och ja, lådorna har jag burit upp till förrådet nu):



Vad finns bakom draperiet tro? Jo, sängen...



Brevid sängen finns ett skrivbord:



Men bäst av allt är..... GARDEROBERNA!! TVÅ dubbelgarderober och en enkel!! Jag har kommit till himmelriket! Hemma hade jag EN garderob och en byrå. Och det var proppfullt, det vill jag lova. Men nu är det ordning och reda. Håhå, det är så fint.



Jag glömde ju den (enda) finaste möbeln! TV-möbeln! Elvis hänger ovanför. Jag har aldrig varit ett stort fan av Elvis, men han får väl hänga kvar där. Han var ju ganska så tjusig där.



Där står lite kärlek. Jessica bor nu i den vita ramen. Den vita ramen fick jag av kusin Emma i julklapp!



Men resten får ni se när ni kommer hit ;) (inte OM, utan NÄR alltså... )

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen för att komplettera mina arbetsmeriter. Det gick på två minuter. Och jag som hade tagit med mig en bok, macka och äpple för att vara förbredd på den långa väntan. För när jag var där igår fick jag minsann en nummerlapp och jag skulle ha fått väntat minst en timme, men det skulle jag inte hinna, för jag skulle på arbetsintervju sen. Så idag var jag förberedd. Men BARA för att jag hade med en bok så fixades ärendet direkt i informaitonen. Är inte det typsikt?! Jag är inte bitter, jag slapp ju sitta och vänta, men är det inte fascinerande såna saker... Om man till exempel har med sig regnkläder på utflykten, så kommer det med 110 % säkerhet INTE att regna. Men glömmer man regnkläderna... ja, då blir man garanterat dyngsur.

Lugn eftermiddag. Har gått upp till förrådet på vinden två vändor. Dit går man inte mer än nödvändigt. När man går där mellan nätförråden är man helt säker på att en mördare med yxa i handen kommer att runda hörnet... Men det gick bra. Ikväll har jag varit på IKSU och gått på Core + lite gym. Imorgonkväll ska jag på någon sorts inskolnings/sälj-kurs på ett telemarketing-företag. Om det går bra, ja, då kommer jag nog att få börja jobba där! I början blir det nog kvällar och helger. Men jag är så glad!!

Dagens middag: kikärtsbiffar med couscous. Föregående dagar har jag mest ätit köttbullar och linssoppa. Jag är så himla vegetarisk ;) Haha, men det är ju bra!

Hejs!

Om mitt alldeles egna plääjs

Åh, nu bor jag i min lägenhet. Min alldeles egna. Och jag vet att jag har lovat bilder. Och det finns på kameran. Men jag orkar inte nu, tiden bara rinner iväg!! Så vad har jag gjort?

I lördags flyttade jag in. Mamma och pappa hjälpte till att bära lådor och packa upp. Sen for vi och storhandlade på Coop. (men glömde en massa saker såklart..) Sen på kvällen stressade jag iväg till sittningen. Det var väldigt tevligt och roligt.

Vaknade upp på söndagen, efter att ha sovit första natten och sen gick jag omkring typ hela dagen och packa upp resten, flyttade runt saker och pulade på... Jag gick och handlade några saker på ICA. Jessica kom förbi. Jag stekte massor av köttbullar till middag. Jag och Jessica gymmade på kvällen.

Idag gick jag ner på stan (tog ca 45 minuter, men huruvida det var den mest tidseffektiva vägen eller ej har jag ingen aning om) och gick till arbetsförmedlingen. Fick sitta och vänta i minst en timme. Hann tänka ganska mycket. Sen fick jag träffa en handledare. Och vad som händer nu är väl helt enkelt att jag fortsätter söka jobb. Har eventuellt en arbetsintervju på gång i veckan, men de svarare ju aldrig... Har skickat iväg två jobbansökningar idag och planerar några till imorgon. Imorgon ska jag dessutom ringa och skaffa en hemförsäkring. Och eventuellt promenera iväg till coop och köpa köttfärs på extrapris, Jessica tipsade, haha, så jag ska köpa åt henne oxå ;D Jag får väl passa på och göra en massa saker när jag ändå är arbetslös. Kan ju inte gå hemma hela dagarna...

Hittills är det fortfarande roligt att laga mat, diska, ja till och med att gå med soporna till soprummet och jag drog på smilbanden när jag gick ner och bokade tvättid. Ja, faktiskt! Antar att det är något sorts smekmånadssyndrom. Snart kommer ledan. Snart kommer gnället. Be aware. Säg inte att jag inte varnade er.

Over and out, från mitt egna pläjs. Gonatt.

Update i flyttkaos

Pjuh, igen!

Har packat, packat, packat och packat. Hade aldrig kunnat tro att kläder skulle ta så mycket plats! Mamma kom och gormade lite om att jag "kan ju inte ta med ALLT"... men det gör jag ju inte heller. Inte riktigt. Har varit och hämtat nycklarna till lägenheten. Jag har till och med en inköpslista, jag och mamma ska storhandla på coop imorgon. En lång inköpslistan vill jag lova. Kikar lite på Let's dance. Men måste nog packa lite under tiden. Ytterkläderna, kom jag just på! Hm, alla halsdukar, mössor och vantar jag har lär ju ta en hel ICA-kasse. Suck. Vi har snart slut på ICA-kassar.

Föresten, kolla pusslet som mamma har lagt under julen! Vi har som tradition att alltid lägga ett (nytt) pussel varje jul med något sånt här roligt motiv. 1500 bitar, tror jag nog att det var. Jag brukar vara ganska delaktig, men i år kom stockholmsresa och superplugg emellan. Har väl lagt ca 30 bitar. Max.



tjohej, back to packningen.

Pjuh..

Har precis mailat iväg forskingsöversikten till läraren. Två timmar och 15 minuter FÖRE deadline! Inte illa... Själva slutklämmen, som är det viktigaste, blev väl inte så bra. Men jag är lite så att jag ger upp på slutet. Det blev ju en himla massa sidor iaf. Något vettigt borde jag väl ha skrivit?!

Hursomhelst, var det med lättnad jag tryckte på "Send"; nu är kurse liksom över!! Om jag nu inte måste ändra/komplettera något. Men det får vi ju inte hoppas. Tjihooo, jag är så glad! Så hur har det varit att plugga på universitetet en termin? Intressant, ointressant, mycket att läsa, slappt, stressigt, mycket hemarbete, eget ansvar, roligt, tråkigt... Ganska blandat med andra ord. I tisdags hade vi sista träffen på universitetet. Men det var inte ens med hela klassen, utan bara med seminariegruppen. Kändes lite vemodigt. Konstigt.

What-to-do-today-list

- Först ska jag äta lunch
- Sen ska jag gå en kort promenad (hey, det är typ -25 grader ute, jag vill ju komma levande tillbaka!!) till ICA för att handla köttfärs och grönsaker till tacos ikväll. Det är sista måltiden, haha, sista middagen hemma för mig. Så då önskade jag tacos.
- Ska sätta mig på träningscykeln och trampa en stund. Sen duscha.
- PACKA
- PACKA
- PACKA
- Gå upp en sista gång på vinden och kolla om jag glömt något
- Kanske måla två stolar som jag sandpapprade igår. De är 25 år gamla, mamma köpte dem när hon flyttade hemifrån! De är fina, men jag vill ha dem vita istället för ljusblåa.


IMORGON FLYTTAR JAG!! Sen på kvällen är det sista sittningen! Ser fram emot det. Trerätters ska det bjudas på. Fancy. Här ska det inte sparas på krutet.

Kommer att peppra er med bilder på lägenheten sen!! Tjohoo!!

Uppföljning av nyårslöftet

Jag tror att jag har använt tandtråd fyra kvällar i rad! Femte snart ;) Det svåra är bara att komma ihåg...


Det firas med en gammal bild från första den 1:a januari 2008, alldeles när vi kommit hem från nyårsfirandet i Kittelfjäll. Det spelar ingen roll hur sliten jag är - jag borstar alltid tänderna.


(Skiter i att berätta petitesser som att jag var på arbetsintervju idag, skickade iväg referenser, ringde helt frivilligt till en gammal lärare och pratade i fem minuter och åtta sekunder, att jag har så mycket träningsvärk i iliopsoas så det kryper i benen, att jag pluggar som ett as, att jag är glad över att kursen snart är slut, att jag flyttar på lördag och ska på sittning på lördagskväll. För det är ju bara petitesser, som sagt. Tandtråd, det är saker det.)

Galenskaper

Om precis en vecka så flyttar jag in i lägenheten!! Oh my, vad jag längtar. Fast det känns helmystiskt att jag faktiskt ska flytta. Jag tror det inte förrän jag sitter där... Har så smått börjat packa. Eller egentligen inte så mycket, det står mest bara en stor kasse med ouppackade julklappar och en stor kasse med ouppackade IKEA-grejjer i mitt rum. Plus lite annat. Tog nyss ner alla böcker från bokhyllorna och torkade (ieeeeu, när gjorde jag det senast...??) och la böckerna i en "tag-med-hög" och en "lämna-kvar-hög". Rotade fram strykjärnet och la det i flytthögen. Letade fram en för länge sedan in-auktionerad stol från friggeboden och ställde på upptining i garaget. Inventerade mina flytta-hemifrån-kassar på vinden. Det tar dig!

Floppisch...

Grammisgalan igår. EMD vann Årets bästa låt med Jennie let me love you. Det finns inte ord.

Eller, jo, det finns det. SKANDAL!! Av ALLA låtar Sverige har producerat det senaste året så röstas den låten fram!! Jag förstår inte??! Var gick det fel? Hände det något med telefonväxeln så den endast kunde ta emot EMD-samtalen? Själv höll jag på Kleerups låt med Tityo, det var den enda vettiga låten har jag för mig. Sen tyckte jag att det var synd att Anna Ternheim vann Årets kvinnliga artist, det hoppades jag att Annika Norlin skulle bli. Å andra sidan har jag inte lyssnat på Ternheims nya skiva och å andra sidan vann Annika Norlin Årets bästa låtskrivare tror jag. Så det var väl bra ändå.

Såg sista kvarten av De kallar oss kändisar på ettan där Lykke Li var med!! Fick lite Lykke-cravings, tror jag ska lyssna lite på henne nu. Hon är så cool. Jag önskar jag var som henne. Då vore jag cool. Mm.



PS. Vet ni vad EMD egentligen står för? Emotionellt Motbjudande Dravel... eller Eländigt Miserabelt Decibel. Hehe, sorry, alla EMD-älskare. Klart man får tycka vad man vill, men detta är vad jag tycker ;)

Kärlek på posten

Idag fick jag ett så fint brev på postlådan så jag blev alldeles varm inombords. Ni ska få se:


(Fokusera på det hon har skrivit och inte det jag har gjort..)


På andra sidan stod detta :)

Man borde få kärleksbrev lite oftare. Det är det finaste som finns.



Vad som var i? Min mobilladdare som jag glömde hos henne...

Om att vara rädd

Det är tydligen inte bara jag som tycker att det suger att vara tjej iband. Eller det suger att man ska behöva vara rädd för att man är tjej. Jag tycker verkligen inte att detta är okej, men jag vet inte vad man ska göra åt det! Jag har aldrig varit med om något hemskt, men det är alldeles för många som har det. What to do?!

Ofrivillig bantning (varning, känsliga läsare)

Dagen efter jag kom hem från Stockholm vaknade jag först vid femtiden på morgonen och var typ sjukt hungrig. Men jag gick bara upp och kissade och drack lite vatten. Sen vaknade jag vid halv niotiden men kunde inte avgöra om jag var hungrig eller mådde illa. Jag gick iaf upp och började ställa fram tallrik och sked. Drack en klunk vatten och kände hur magen vände sig. Gick till toaletten och kräktes. Gick till sängen och sov någon timme. Steg upp, kände mig lite bättre, åt en tallrik fil och müsli (skitsmart, verkligen), gick till toan och kräktes, gick tillbaka till sängen och sov. Steg upp vid typ halv ett och sedan låg jag mest i soffan och tittade på tv och sov lite emellanåt. Det kurrade i magen, men jag vågade inte äta något. Tillslut fick jag iaf i mig lite fil. Stoppade ner skeden i glaset, slickade av skeden, doppade igen...

Vid det här laget var jag så trött av näringsbrist (antar jag) så dagens pärs var att gå på toa för att kissa och sen gick jag till köket för att ta mig en mandarin, som jag var så sugen på, men jag orkade inte, utan sjönk ihop på en stol med huvudet på bordet. Jag tittade på kylskåpet som stod cirka en meter bort och funderade på om jag skulle orka ta mig dit. Jag bestämde mig för att vänta på att någon skulle komma förbi. Några minuter senare gick mamma förbi och förbarmade sig. Hon sa att det nog inte var en så bra idé att äta en mandarin, men jag skulle prompt ha en. Jag skalade den, tog en pytteliten klyfta. Svalde saften och spottade ut själva klyftan, jag vågade inte svälja den. Sen gick jag och kräktes. Det var inte så bra trots allt. Fick senare i mig lite mer fil. Och sen på kvällen, efter att ha sovit lite till, gjorde mamma blåbärssoppa åt mig. Sockret gav mig ny energi, så jag orkade se en film med mamma och pappa. Den var himla bra, faktiskt. Läskig, jag var lite rädd när jag skulle sova. Mothman, tror jag den hette. Fick förövrigt i mig lite tunnbrödsmackor. Vilket oerhört energistinn dag.

Efter att ha sovit elva timmar i natt mår jag mycket bättre. Jag åt en tallrik med fil och hallonsylt till frukost. Det gick bra. Sen åt jag en halvgrov rostad macka med ost på. Då började magen knorra oroväckande. Men det gick bra tack och lov, jag fick behålla allt. Magen var väl bara så chockad över denna fasta föda. Har lite ont i halsen, men annars mår jag bra. Har dock erhörd ångest över forskningsöversikten som jag ska göra. På fredag ska vi lämna in ett utkast. Jag svär, till och med projektrapporten ter sig enkel jämfört med detta. Det är övermänskligt. Jag vill hoppa av kursen. Jag vill inte. VILL INTE!! Och det blir ju verkligen bättre av att jag sitter här och fördriver tid. Verkligen. Dålig ursäkt för att slippa göra viktiga saker, I know.

Resan

Jag hade en väldigt rolig vecka i Stockholm! Vet inte vart jag ska börja, men vi hann med shopping, IKEA (där det spårade ur, som Jessica uttryckte det), massor av mat, speciellt tacos, party, prata med engelsmän och amerikanare, mer shopping, fika med kusinen Emma, kolla på raketer i Gamla stan/slussen, skaka lite rumpa och bara umgås!


Anna har det väldigt fint i sin lägenhet. Fina gamla burkar till exempel.


Och underbara prinsessklänningar hängde på galgar.


Det finns så mycket kärlek där också!


Fina gamla bilder sitter på väggarna.


Hursom, så var det ju männikor där också! Jag och Ivarsson posar så fint så fint innan vi tänkte ut och skaka rumpa. Sen kom vi på att det var måndag och inga dansgolv fanns att skaka rumpa på. Det var då vi hamnade på en bar där fula (delade åsikter finns nog på den punkten) amerikanare började prata med oss.


Jag och Jessica tog turistbilder. Här i väntan på pendeltåget som skulle ta oss till Barkaby och...


... IKEA!!


När vi kom hem föjde en stund av grav ångest. Alldeles för mycket pengar. Och hur i hela friden skulle vi få hem allt på planet?! På IKEA hade vi följt devisen "det lööööser sig", vilket jag verkligen började ångra. Jag hade ju för tusan köpt en strykbräda!


Hela gänget :D


Jessica posar i sin snygga nyårsblåsa!


Snyggingar väntade på nyårsmiddag! Det vankades älgkött, klyftpotatis, sås, sallad och till efterrätt blev det chokladmousse, men den hade fryst ute på balkongen så det blev snarare chokladglass. Men det gör ju inget!


Jag och Jessica gjorde cosmopolitans! Vi lärde oss att man inte ska följa receptet, för då blir det så surt av limejuicen så man ryser i hela kroppen. Spana in Jessicas koncentrerade min ;) Hehe.













Hejs!

RSS 2.0