Summering

Här kommer en summering av det gångna året, en likadan lista som jag skrev i början av janurai i år.

Mitt 2008


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Massor! Jag tog studenten (det gör man bara en gång i sitt liv!). Jag har varit på bal. Jag har varit på festivaler PÅ RIKTIGT, jag har alltså bott på tilhörande camping och levt festivalliv fullt ut. Jag har börjat läsa på universitetet för första gången.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nja... Den här listan över nyårslöften hade jag: (kommentarer inom parantes)
1. Börja använda tandtråd, helst varannan dag. (Det höll sig ett tag. Vet inte riktigt när jag slutade, men jag tror det var i samband med badrumsrenoveringen. Jag skyller på det. Man var glad om man hittade tandborsten typ.
2. Slå min förra tid på tjejmilen (58.30). (Nej, på Tjejmilen sprang jag en minut långsammare än förra året. Men jag undrar om jag inte slog tiden hemma någon gång. Är inte säker)
3. Komma på vad jag vill göra efter skolan. (Nej, men jag har ju gjort något i alla fall. Jag ahr provat på)
4. Bli stark (Ja, jag tycker att jag har blivit stark fysiskt.)
5. Resa (Jag har inte varit utomlands en enda gång i år, men jag har rest mycket inom Sverige)
6. Lära känna nya människor (Japp)
7. Hålla kontakten med alla mina ünderbara kompisar. (Ja, det tycker jag väl att jag har gjort, men det är svårare än jag trodde)

3. Blev någon av dina vänner förälder iår?
Nej.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Inga. Har som sagt bara rest inom Sverige.

6. Är det något du saknar 2008 som du vill ha igen 2009?
Det skulle väl vara en utomlandsresa. Kanske tågluffning, eller vad säger du Jessica? ;) Och en lägenhet, men det har jag ju snart!

7. Vad var din största framgång 2008?
Hmm... svårt. Jo, att jag nådde mitt mål i skolan: jag fick MVG i alla kurser jag läste sista terminen (eller sista året kanske, jag minns inte). Detta bidrog till att jag fick ett stipendium. Det var stort.

8. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
11 juni (tror jag?): studenten. 31 juli-2 augusti: storsjöyran. Och Trästock, men jag minns inte riktigt datumet...

9. Största misstaget?
Oj. Det skriver jag inte här. Men rent allmänt så förbannar jag mig själv över att jag är så himla blyg ibland. Jag har en tendens att undvika personer jag gillar. Tror det blir någon sorts försvarsmekanism. Man kan inte bli sårad och man kan inte göra bort sig om man inte umgås med personen i fråga.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig under 2008?
Inga allvarliga sjukdomar som jag kan komma på. Har faktiskt inte varit sjuk på hela höstterminen, förrens en liten förkylning nu då. I somras när jag var på Trästock trampade jag snett med ena foten när jag skulle balansera på något (ja, jag var lite överförfriskad). Det gjorde inte ont då, men det resulterade i att jag inte kunde jogga ordentligt på typ flera veckor. Fick hålla tillgodo med cykel.

11. Bästa köpet?
Hmm... Balklänningen :D Har aldrig kännt mig så vacker som då. Storsjöyranbiljetten var också ett bra köp. Att se Lykke Li var stort.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
I somras gick det sjukt mycket pengar. Kläder, drickbart, glass, mat. Och nu i höst har det gått mycket pengar på kurslitteratur. Tråkigt värre.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Sommaren. Att umgås med alla människor jag älskar. Studentdagen är nog en av de gladaste dagar i hela mitt liv. Jag hade inte alls föreställt mig det. Men plötsligt slog det mig att det var över. Och det gjorde mig konstigt nog väldigt glad. Det var en sådan befrielse. Och att få ett stipendium var faktiskt väldigt roligt, att känna att man fick bekräftelse, att de förstod att jag hade kämpat.

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2008?
"Little bit", "Dance dance dance" - Lykke Li. "Just Dance" - Lady Gaga. "Run" - Amy McDonald.

15. Var du gladare eller ledsnare än året före?

Förmodligen gladare. Men det har varit ganska mycket ångest också.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Planerat för att minska ångest.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Samma som förra året: att jag borde slösat mindre pengar. Men samtidigt har jag ju haft så himla kul också. Den som säger att pengar inte är allt kan ta sig någonstans, för pengar är fan mycket.

18. Hur tillbringade du julen?
I Piteå med kusiner. Mycket trevligt. Åt fyra julbord. Jag levde på fil, müsli, julbord, efterrätter, knäck, choklad och skinkmackor fyra dagar i rad. Brukar man inte prata om att man ska eftersträva varierad kost..? ;)

19. Blev du kär iår?
Öhh... lite småkär kanske...

20. Hur många förhållanden?
Noll.

21. Favoritprogram på tv?
Oj. Typ den enda serien som jag följt någorlunda är nog Desperate Housewifes. Annars gillar jag att se brittiska deckare på tv.

22. Bästa boken du läste iår?
Hmm. Tror inte jag har läst så mycket böcker i år. Undrar om det var i våras jag läste Påven Johanna? I så fall säger jag den. Nu i höst har jag bara läst kurslitteratur.

23. Största musikaliska upptäckten?
Lykke Li och Mates of Mine.

24. Något du önskade dig och fick?
Massor. IKSU-kort och skrivare är väl det största.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Tror inte det.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Inget speciellt tror jag. Jessica kom och åt tårta på kvällen. Hade haft födelsedagsmiddag några dagar tidigare.

27. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Jag säger samma som förra året: tid. Hade dygnet 30 timmar skulle man hinna mer. Mer kärlek kan man alltid önska.

28. Hur skulle du beskriva din stil 2008?
Öh? Klädmässigt? Min standardoutfit i höst: hm-jeans, monki-t-shirt, svart sweatshirt.

29. Vad fick dig att må bra?
Träning. Det är min ljusglimt i vardagen, det jag längtar efter. På en tråkig föreläsning kan jag tänka: "ja, men jag ska ju iaf på Step sen..."

30. Vem saknade du?
I våras var det mest Sara i Uppsala. Men nu i höst har jag saknat mer än någonsin: Lovisa i Spaninen, Ivarsson i Stockholm, Emma i Sundsvall, Ragna i Australien.

31. De bästa nya människorna du träffade?
Några i kursen jag läser.

32. Årets sötaste?
Not telling...

33. Årets hetaste?
Not telling...

34. Årets största kärlek?
Sommaren.

35. Årets besvikelse?
Att jag inte kom in på KY-utbildningen som skulle börja nu i januari. Jag ville verkligen, verkligen komma in på den.

36. Årets bästa?
Studenten, balen, festivalerna, min och Jessicas minisemster i Sundsvall, några utgångar i höst.

37. Årets snällaste?
J som låter mig hyra ut sin lägenhet till mig i andra hand!! Jag längtar som bara den!

Lottas specialfråga: Några nya nyårslöften?
1. Det här med tandtråd kan väl vara bra. Nu måste jag ju börja betala för tandvården dessutom.
2. Springa en mil på under 58.30.
3. Göra något roligt i sommar.
4. Vara lycklig.

Gör en lista du också, vettja!!

Imorgon flyger jag och Jessica ner till huvudstaden. Vi ska nog delta lite i mellandagsreakriget. Armbågar fram. Nu gäller det. Ska bli kul att få träffa Anna och Anna :D Heeeejdå!

Julen

Det blev ju en jul i år trots allt. Julafton firades hos kusinerna på Sjulnäskullen. Klockan ett for vi till dom. Åt julbord. Frossade i gravad lax, skinka, kallrökt lax, tunnbröd, prinskorv och en massa annat gott. Jag gillar julbord.  Sen fikade vi. Men vi fikade lite för länge, så vi missade tomteverkstan. Hann precis se när leksakerna marscherade in i säcken. Vilken tur då att jag sett det typ 18 gånger förut så jag vet vad jag missade... Emma somnade, hehe.

Sen spelade vi lite spel. Åt ris á la malta (första gången jag smakade det, ganska gott för att vara kall gröt). Sen blev det julklappsutdelning. Eftersom vi inte hade något barn på under tio år så hade vi ingen regelrätt tomte, Simon skötte det hela istället. Men det där med att läsa julklappsrimmen, det får han öva på till nästa år, haha! Jag som hade knåpat ihop dom så fint! Hursomhelst, jag fick en massa fina presenter. Bland annat en skrivare, Leilas kakbok, Mates of Mines skiva, en fin skål, presentkort, en ram, ljuslyktor, lakan, handdukar mm. Agnes fick ABBA Singstar av oss, så resten av kvällen spenderades med att skråla med till gamla härliga ABBA-dängor. Jag och Emma uthärdade längst. Jag tror nästan vi hade sjungit igen alla låtar tillslut. Mamma Mia! är min favorit. Vi var alldeles hesa efteråt, så skoj var det! Men det blev bättre efter lite glögg och massor av knäck och kola. Det blev en fin julafton. Lugn och skön.

Borta bra, men hemma bäst. Att bo hos mormor är väldigt påfrestande. Man klarar liksom inte av mer än ett visst antal dagar. Sen är man full. Full av skit och pikar och tjat tjat tjat, skvaller och gnäll. Jag typ kastade i allt i väskorna, sprang upp och ner för trappan och slängde in väskorna i bilen och ville bara hem hem hem. Sen somnade jag i bilen. Har blivit lite förkyld. Något jag har konstaterat är att hos mormor så uppträder ett märligt fenomen. Jag kallar det "den ofantliga tröttheten". Man blir helt enkelt fruktansvärt trött och lat. Man sover till tio, ligger och drar sig till halv elva. Att gå upp och ner för trappan är en pärs som gör mig alldeles andfådd. Benen blir tunga. Energin är som bortblåst. Det är läskigt. Mycket märkligt. Kanske är det mormor som suger ur en all energi...

Julen i bilder:


Kusin Agnes och mamma


Jag och pappa


Syskonkärlek...


Eller..? Hahaha :D


Agnes rockade loss på sitt trumset!


Sen kom Simba in och krävde kärlek. Simba är en sliten krigare. Han är 10 år, har korta avnötta öron av otaliga catfights (där fick jag till det), en konstig svansföring och en mun alldeles brun av tandsten. Det tar på att vara bondkatt, därför har familjen bestämt att han ska få tillbringa sina sista ljuva dagar (eller år får vi hoppas) med möjligheten att få komma in närhelst han vill.


Granen




Dags för julklappsutdelning. Emma, jag, Agnes och mamma.

Nu krånglar bilduppladdningen så mycket så jag ger upp. Ha det bra!

Rundvandring

Följ med på en julrundvandring i vårt hus, vettja!


Granen kläddes idag. Utan min vetskap. Jag var icke hemma. Jag kom hem. Granen var klädd. Bara glittret kvar. Jag satte dit glittret. Lyssnade på dålig julskiva. Jag slutade lyssna på dålig julskiva. Nåväl. Granen är ju fin iaf. Nästa år ska jag ha en egen gran, precis som Jessica, och klä den själv, när jag vill.



Mitt favorit julpynt - mina halmgrisar. Visst ser de levande ut?! Det glittrar i ögonen.




Tjockistomte.


Spinkistomte.




Från den gamla goda tiden då pysslig var mitt andranamn. Gubbe på stubbe.


Kärlek på tråd.


Morfar har gjort vår krubba, det tycker jag är fint. När jag var liten brukade jag leka med gubbarna i vår krubba. Jag tyckte de var så fina. Ibland gömde jag gubbarna och djuren runt om i huset och en gång glömde jag bort var jag hade lagt Josef. Tror att jag hittade honom i Jonas garderob. Den här kossan har det iaf bra under tak. När jag var liten tyckte jag att det var så roligt, nästan högtidligt att plocka fram gubbarna ur sin bubbelplast och ställa dem till rätta i krubban. I år märkte jag inte ens att någon hade tagit fram den.


Pappa, Jonas, jag och mamma. Eller nåt sånt.


I år gjorde mamma pepparkakshuset. Det blev ju fint trots allt.

Det är fint i huset. Jag ser ju att det är jul, men jag känner det inte. Jag tänker att bara jag får bygga ett pepperkakshus och klä en gran så löser sig allt. Förstår ni då min frustration när någon annan gör det?

Merry fuckin chritmas.

Jag tycker att det är dumt...

... att jag som tjej känner mig tvungen att sova över hos en kompis bara för att jag inte vågar gå igenom skogen mitt i natten för att komma till bussen.
... att jag som tjej ibland känner mig uttittad och granskad på gymmet. Att jag ens ska behöva fundera på om jag valde ett för urringat linne. *
... att tjejer uppenbarligen inte kan ha vilka underkläder de vill, om man nu inte vill att en eventuell våldtänktman ska få förmildrat straff för att man hade svarta trosor.
... att man som tjej tänker att man måste ha strumpbyxor på sig när man går ut och festar, det blir liksom lite svårare att bli våldtagen då.
... att folk stjäl mobiler.
... att jag som tjej känner mig som en slampa om jag hånglar med en okänd kille, medan killen förmodligen bara är stolt och kan skryta om ännu en till.
... att jag inte längre vågar köpa drinkar i glas av rädsla för att bli drogad. Flaska gäller numera.

* Stämningen inne på ett gym kan vara oerhört olika. En tidig morgon eller förmiddag när det inte är så mycket folk där så är det hur härligt som helst. Man kan köra sitt eget race, behöver inte bekymra sig över att maskinerna är upptagna och man känner sig inte så uttittad. Men exempelvis sena eftermiddagar kryllar det av folk, nästan alla maskiner är upptagna och det är en stressad, uppblåst och spänd stämning. Folk tar i lite extra, tittar runt, kikar snabbt i spegeln... Det är ju möjligt att det bara är jag som inbillar mig, men ibland när medelålders män granskar en från topp till tå när man står och svettas i en maskin, då känns det lite olustigt. Då tänker jag "jäklar, jag skulle inte ha tagit det här linnet, han ser ju rakt in i urringningen, jag skulle ha tagit min tält-t-shirt med logo-tryck på istället". Och visst, han kanske inte alls spanar rikt in i min urringning, han kanske funderar på vad det är för övning jag håller på att göra, men det är inte det jag menar. Det jag menar är att jag tycker att det är fel att jag ens ska ha den där olustiga känslan. Jag ska banne mig få ha vilka kläder jag vill på mig, utan att få en massa blickar och känna mig slampig! Jag kanske tycker om att ha lite kläder på mig när jag tränar för att jag svettas så himla mycket. Men uppenbarligen så är det så här livet är för tjejer. Det är liksom bara att acceptera. Men sen så kan ju jag också tycka att det är kul att spana på folk... Usch, jag kanske måste sluta med det!

Note: Självklart förstår jag att livet som kille inte heller är lätt! Ni blir förmodligen mycket oftare utsatta för misshandel, ni måste vara macho, starka, tuffa, ni får aldrig gråta etc etc. Men jag har ju liksom aldrig provat att vara kille så jag kan inte skriva om det.

Vad tycker ni? Har ni andra åsikter?

Om att göra någon glad

Att göra någon riktigt glad, att få någon att känna sig uppskattad, DET är lycka!

www.norrlander.blogg.se

Imorgon ses vi :D

Manliga instruktörer, kvotering och julgodisets Rolls-Royce

I dag var jag, som planerat, på ett Body Pump pass och det var en manlig instruktör. Kan inte påminna mig om att jag varit med om det förut. Det blir ju lite spännande, tänkte jag. Och visst var han vältränad alltid, johoodu, där snackar vi biceps... hehe. Men så värst roligt pass blev det inte. Nepp, musiken var ganska dålig, det var svårt att hitta takten och ibland tyckte jag att HAN var ur takt och är det något en instruktör ska kunna så är det att hålla takten. Men vad än värre var; han mimade och stundtals sjöng med i låtarna! Och det var ingen osykldigt litet mimade, han typ vrålade med munnen. Det var lite pinsamt... Och när han sen sjöng med i en refräng som gick något i stil med  "I hooked you up..." och blickade ut över alla frivändande och singelroddande svettande människor, med något vilt i blicken, nej, då kändes det lite... olustigt. Mig ska du då icket hooka upp med, tänkte jag i mitt stilla sinne och fortsatte med marklyft och fler frivändningar.

Nu vill jag ju inte vara konservativ och ojämställd, klart att det ska få finnas manliga instruktörer, men de måste ju hålla en viss standard. Kanske de försöker kvotera in manliga instruktörer? Som en del tycker att man ska göra med kvinnor i arbetslivet? Jag är av den åsikten att man nog måste kvotera in kvinnor, för att över huvud taget få in dem i höga positioner. Sedan fortsätter det nog av sig själv, eftersom män väljer män, kvinnor väljer kvinnor. Det är synd att det ska behöva vara så, men en förändring måste ju ske. Egentligen så vill jag ju att kvinnor ska väljas för sin kompetens, men det fungerar uppenbarligen inte nu. Men om IKSU nu ska börja kvotera in män, bara för att jämna ut könsskillnaden, så blir det nog fler gymbesök för min del, om de visar sig att de inte håller måttet... haha ;) Mycket motsägelsefullt av mig, i know...

I övrigt en ganska ovärd dag, eftersom jag inte fick något gjort på universitetet på grund av att det var för få datorer... Imorgon blir det en läsa-hemma-dag, o så skönt, det var ju flera daaaaagar sen sist! Sen på fredag är det ett kort seminarium och sen är det LOOOOOV och lilla julafton 1 hos Jessica!! Åh, jag längtar ihjäl mig efter att få träffa alla :D Nu ska jag göra julgodisets Rolls-Royce, paradiset på jorden, slisket av slisk, nämligen Rocky Road! Alla ni andra Leila-fantaster vet vad jag pratar om, men ni andra kan ju gå in på recept.nu och dreggla lite.

Leilas rocky road
Bild från recept.nu
Hejs!


Fit for fight

Bara för att jag var så überhurtig förra veckan tänkte jag publicera mitt eminenta träningsschema från förra veckan. Och för att skryta lite förstås, he he. Detta gjorde jag förra veckan:

Måndag: ca 1 timmes gymmande (inklusive uppvärming och stretching, dvs den effektiva träningstiden är lite kortare), tränade mest överkroppen. Sen ett 40-minuters spinningpass. Behöver jag säga att jag var helt apatisk och nästan svimfärdig efteråt? Nej, jag trodde inte det...

Onsdag: StepMuskel, ett 60-minuters pass som är väldans roligt och jobbigt. Kondition, varvat med lite styrketräning. Dock var korreografin ganska svår, så det var svårt att hänga med.

Fredag: Klockan 15-16 var jag på ett pass som heter BodyCombat. Det är ett korreograferat konditionspass där man slår och sparkar ut i luften, inte mot några kuddar alltså. Lite trixit och svårt och i början känner man sig mest töntig och löjlig, men sen kommer man liksom in i det och tänker på alla mindre älskvärda människor som man skulle vilja ge en snyting, en uppercut, en spark i skrevet eller en rak höger... Sedan sprang jag iväg till gymmet för att träna biceps och ben. Sedan 16.15-16-45 ett Core-pass. Skönt att ta ut sig ibland...

Söndag: Ett ganska lätt 45-minuters pass på träningscykeln hemma. Kände av lite i halsen, men det är lugnt.

Varannan dag alltså. Emellanåt lite promenader.

Och i veckan? I måndags blev det gymmet och imorgon (onsdag) tror jag att jag ska på Body Pump. Måste utnyttja mitt kort till max nu ;) Operation fettförbränning inför jul. Ska äta gravad lax, julskinka och knäck tills jag kräks och inte vill äta det på ett år igen. Ganska smart tycker jag.

Heeejs!

Ditten och datten

Bilder från pepparkaksbak:


En hög med stjärnor.


Minihästar och miniänglar.


Stora hjärtan.


Grisar är mina favoritpepparkakor.

Två fina burkar som jag köpte på Röda Korset för ett tag sedan:




Den ena råkade komma från Svenska Tobaksmonopolet. Men det gör inget. Den var så charmig. Dessutom har jag ju diskat den. Men vad jag ska ha i den har jag inte bestämt mig för än. Tips?


Den andra ska jag ha te i. Visst var den söt?! Svenska Tobaksmonopolet var lite nött i kanterna. Har varit med länge. Undrar vad den har genomlevt? Hur många år kan den vara? 20? Var den med när Berlinmuren föll kanske? Vad vet man.

Vad jag vet:

- Tentan gick visserligen bra, men inte så bra som jag trodde. Var det bara för att jag öppet sa att det gick bra? Va? Fick tre poäng från vg. Och jag som hade hoppats på vg.
- Seminariet igår gick piss. Det var inte många ord som trillade ur mina läppar. Å andra sidan så hamnade jag i den gruppen som fick JUST den texten som jag inte hade hunnit läsa klart. MÄÄÄÄÄHH. Varför är allt emot mig? Världen har en konspiration mot mig. Vi ska bryta ner henne, sakta, sakta, sakta, ska vi förstöra henne, låta henne misslyckas, förudmjukas...
-
Både igår och idag har jag pratat med en tjej i klassen ganska mycket. Vi lunchade idag. Känns bra. Genom att prata med folk kan man upptäcka en massa saker som man inte trodde. Nähä, tänker ni, kom du på det nu. Men det har slagit mig de senaste dagarna att man tror så mycket om folk, du vet "hon är nog lite sådär", "han är nog lite töntig", "hon beter sig nog lite konstigt åt"... Men genom att lära känna folk så upptäcker man att man trodde fel. Eller att det kanske berodde på något annat. Att en person ofta är frånvarande på föreläsningar behöver ju inte betyda att personen i fråga är lat, det kan ju faktiskt vara så att han eller hon har barn, har separerat och har cancer. Till exempel. Eller bara en sådan sak som att gissa ålder! Jag ljuger inte när jag säger att jag kan gissa 10 år fel.
- Jag har ingen julkänsla alls. Jag följer inte julkalendern, den brukar ju ge lite julkänsla. Inte ens pepparkaksbak och julkortstillverkning ger mig julkänsla. Det känns bara som om världen konspirerar mot mig. Världen försöker lura mig att det är jul! För egentligen är det ju inte jul, det är ju spetember och jag har precis börjat på universitetet. Men jag kan väl inte säga att jag har försökt själv att få så mycket julfeeling. I helgen blir det banne mig julskivor, knäckkok och julklappsinslagning. Och lite tomtar ska komma ställas ut. Just nu känns det bara jobbigt. Har ingen ork, ingen lust. Ingen lust med någonting.

Ja, jag är lite deppad just nu, så muntra upp mig! Skriv något snällt. Jag antar att jag bara saknar en massa människor, har en jobbig bok att läsa och ångest inför jobbletande i dessa finanskristider med lågkonjunktur... Hejdå.

Om att livet går vidare

Ibland när man har gjort något eller varit med om något så kan man inte sluta tänka på det. Man vaknar på morgonen om sekundne senare är det i huvudet, man tänker på det när man äter frukost, när man sitter på bussen, sekunden efter man skrattar, när man bakar pepparkakor, hela tiden. Man får liksom ont i magen. Illamående och trötthet. Det äter upp en inifrån. Man tror att det aldrig ska gå över. Men efter ett tag så tänker man inte på det varje sekund. Man grubblar och funderar inte lika mycket på det. Man kan skratta, man kan äta, man kan fungera. Det börjar kännas lite bättre. För livet går alltid vidare, tiden tickar på och man har inget val, man måste följa med. För det är saker man måste göra, som man inte kan strunta i. Livet stannar aldrig upp, det är bara att följa med och sen känns allt lite bättre.

Mitt liv går vidare:

- Tentan i fredags gick bra. Människor som känner mig vet att jag har oerhört svårt för att säga att ett prov gick bra, jag tycker ofta (helt seriöst) att det gick dåligt. Men i fredags gick det faktiskt bra tyckte jag. Jag satt i ca 2,5 timmar. När jag kom ut var jag alldeles trasig. Jag satte mig ner, med tom blick och noll hjärnaktivitet. Så trött var jag.
- Jag har köpt några julklappar. Har dock några kvar.
- Jag bakade pepparkakor i över en och en halv timme igår av min pepparkaksdeg som jag gjorde i söndags. Men det är ändå mer än hälften kvar. Jag kämpade på och stansade ut gummor och gubbar, stjärnor och hjärtan, granar och grisar, men degen ville aldrig ta slut. Men det gjorde mitt tålamod. Tror jag ska göra ett pepparkakshus av resten om jag hinner.
- Jag har tillverkat världshistoriens finaste julkort till en viss kvinna som jag håller kär i huvudstaden :) Ska posta det snart.

- I veckan har vi börjat med en ny kurs som känns rätt så tung. Jag tror den heter "Forskning om Kultur och Välfärd". Tills på måndag ska jag ha läst ut en engelsk bok på knappt 150 sidor. Men det ska nog gå. Det kanske många tycker verkar som piece of cake, men jag kan verkligen inte skumma på engelska. Läste nyss de första sidorna i boken och den verkar faktiskt bra, tack och lov.
- På lördag ska klassen ha en jul/luciafest. Det ser jag fram emot. Jag hade tänkt vara tjusig i min nya julkjol (som jag visade i ett tidigare inlägg), vit t-shirt och kanske mitt rosa äppelhalsband.
- Kanske hinner med lite julgodisbak mellan läsningen i helgen.

Nu ska jag se på tv med mamma och pappa. Hejdå.


43 kvadratmeter...

... är i min ägo i mitten av januari! Har precis skrivit på andrahandskontraktet hos J. Nu är det klart! Jag ska flytta. Jag SKA faktiskt flytta. Jag äro icket längre en barnunge, jag ska flytta och bli vuxen. Jag ska själv bestämma vad jag ska äta, jag ska själv bestämma när jag vill städa, jag ska själv bestämma hur länge jag vill vara uppe på kvällen och hur länge jag vill sova på helgerna, jag ska själv bestämma när jag ska tvätta och jag kan bjuda över Jessica när helst jag vill. Att få bestämma själv kommer att bli det bästa.

Jag tycker om att få bestämma själv.

Lotta: miniräknarhelaren

Jag helade just en miniräknare. Jag är lite magisk. MAAAAGIC.






PS. Så här var det: jag kom på att jag behöver en miniräknare till tentan imorgon så jag grävde i skrivbordslådorna och hittade min gamla Matta A och B-miniräknare. När jag startade den så kom jag på att den har varit lite sjuk sedan slutet av Matte B, sen jag tappade den i golvet (för vilken gång i ordningen vet jag inte). Den visade konstiga siffror och allt var bara fel. Men då fick jag en snilleblixt, en fullkomligt genialisk idé; jag tryckte en pennspets på baksidan av miniräknaren där det står "RESET". Tadaaa! Miniräknaren var helad! Nu räknar den ut 99x99 på nolltid och det blir rätt också! (När jag testar en miniräknare skriver jag alltid in just 99x99, det blir för övrigt 9801 har jag lärt mig) Att det för övrigt tog mig typ ett år att komma på detta enkla knep, skola vi icket tala om...

Hälsningsfraser

Jag är ganska dålig på att komma på roliga hälsningsfraser i sms. Oftast blir det bara ett gammalt hederligt hej eller hej vännen. Vissa är helt fenomenala på att klura ut roliga hälsningsfraser som får en att bli alldeles varm om hjärtat. Till exempel Ivarsson. Såhär kan hon skriva:

"Tjo min lilla vaniljbulle med socker och chokladsås på ;)"

"Tjoho min lilla chokladglasyrcupcake"

"Jag älskar er!!"

"Hej snyggsnygg"

Jag vet inte vart hon får allt ifrån, men glad blir jag :) Och när jag inleder ett sms med bara ett hej, så betyder inte det att jag inte tycker om den personen, jag vet bara inte vad jag ska skriva annars! Dessutom sparar jag tecken, så jag kan skriva ett längre sms istället! Smart. Jag är väldigt nyttomaximerande, som Weber skulle ha sagt.


Hejs.


Toppentisdag

Steg upp i ottan för att åka med mamma in till stan (okej, halv sju, men det kändes som mitt i natten). Gymmade på IKSU mellan ca 8-9.30. Sedan dusch och snabbt ner till Universitetet för en "föreläsning" som var en summering av momentet vi nu har haft. Slutade klockan 12 och då åt jag min medhavda lunch och sedan kom mamma med bilen och hämtade upp mig och så brummade vi iväg till Nydalahöjd för en lägenhetsvisning! Wohoo! Den var jättefin och stor. En etta på 40 kvadrat. Tror jag ska ta den.

Sedan skjutsade mamma ner mig på stan och jag strosade omkring från ungefär klockan ett till fem! Jag blev helt slut, men tiden gick väldigt fort. Dock fick jag inte så mycket gjort... Köpte überfina julkläder på HM, en kjol och en blus med en rosett. Perfektion var det, jag kände mig som en liten julklapp. Sedan köpte jag en julklapp till mamma, men det säger jag inte vad det är ifall hon skulle hitta till min blogg igen ;) Gick även till Röda Korset Kupan där jag köpte två fina, gammla burkar. Hittade även två jättefina kakfat på fot, men jag tänkte att jag skulle gå tillbaka och köpa dom lite senare så jag skulle slippa bära på dem i flera timmar, men sen när jag kom tillbaka var dom borta!! Sorg i hjärtat...

Lagom till när jag skulle ringa Jessica på eftermiddagen för att bestämma tid för träff så dog min mobil. Helt och hållet. Försökte starta den flera gånger, men den bara flämtade till och dog igen. Lite lätt panik, men efter lite väntan, två telefonsamtal från en telefonkiosk och lite tur så träffades vi vid bussen och åkte hem till hennes nya lägenhet! Åh, den var så fin! Efter middagen promenerade vi runt för att upptäcka området lite. Och så gick vi till "min" blivande lägenhet och upptäckte att det är ju jättenära! Tar bara några minuter att gå dit! Så lägenheten vore alldeles perfekt; det är nära till Jessica, nära till Mariehems centrum och ICA, nära till IKSU och nära till mammas jobb om jag nu skulle få jobb där. Perfekt alltså!

När jag kom hem var jag alldeles genomfrusen. Alla termometrar visade endast -1 men det kändes banne mig som minus 15!! Kunde inte somna för jag frös så mycket om fötterna, så då klev jag upp och drog på mig sockar och tjocksockar. Sedan drog jag på mig dunsockarna, la mig i sängen och drog över fleecemorgonrocken över benen och så täcket över... När jag vaknade var jag varm om fötterna :) Schööööönt.

Vilket utomordentligt tråkigt inlägg det blev, men det var iaf en väldigt trevlig dag!

Mina perfekta julkäder:  



Försökte ta kort på detaljerna på kjolen, men alla kort blev väldigt suddig, men ni ser va?


En rosett!


I förrgår fick jag ett pysselryck och producerade en massa julkort. De blev himla fina tycker jag, men fler får ni inte se, för då blir det ju ingen överraskning ;)


Första advent

Sov till halv elva på söndagen, skönt. Sedan följde jag med familjen Hedlunds in till stan och strosade runt bland marknadsstånden (det tog ca fyra minuter) och sedan lite shopping. Hittade ett gammalt presentkort på Åhlens (som jag tror att jag fick i julklapp för nästan ett år sedan...) så jag köpte en svart sjal och hårlockgrejs där. Och så köpte jag ett limstift, grejtnäss!! Nu kan jag börja pyssla ihop julkort! Det är bland det roligaste jag vet med julen, att göra julkort! Och så gillar jag att slå in julklappar, skriva halvkrystade julrim, baka julgodis och göra pepparkakshus.


Det var en mycket trevlig dag på stan, med undantag för alla andra triljoner människor som också var där, vilket gjorde att det tog ungefär fem gånger så lång tid att ta sig från A till B än normalt... Men that's life!

När jag kom hem åt vi flygande jakob till middag, det var jättegott! Och så tände vi det första ljuset, wohooo, nu är det jul! Sen åt vi tårta för att fira bror min, som fyller 17 år. Jisses. Men jag och mamma har kommit fram till att han är "varje år" så länge. Han är liksom lite mogen för sin ålder tycker jag, visst, han spelar wow och spelar med warhammergubbar, men han är ju inte ute och ränner och har sig. Han är smart min bror. Han ska snart ha kursprov i Matte C och det är nog bara att acceptera att jag ligger i underläge där... Men analyser, that's my shit!

Ikväll ska jag se julkalendern om jag kommer ihåg. Nu ska jag plugga. Hejs!


En julig bild från förra julen när Sara, Lovisa och Johanna var på fikabesök!


Filip & Fredrik

I veckan (tror jag att det var) såg jag Boston tea party. Filip och Fredrik skulle pröva att vara fulla på jobbet. De började dricka typ sex på morgonen och när de kom till jobbet klockan nio var de riktigt packade. Och de fortsatte på jobbet. Satan vad kul det var! Jag höll på att skratta på mig! De kunde inte ens stå på benen! De öppnade öl efter öl och shottade, de välte bord och stolar och krossade glas i golvet. Hursomhelst kom det fram till att det inte var så lyckat att vara full på jobbet. Det tyckte jag lät klokt. Dessvärre är det ju säkert jättemånga människor som kommer fulla till jobbet. Tragiskt, tragiskt. Men kul var det iaf... Haha!

RSS 2.0