Glamourösa 40-tal

Yes. 40-tal på lördag. Såhär såg man ut på 40-talet:









Är det någon som kan tala om hur man ser så där glamourös ut? Tips mottages mer än gärna.

Råkade snubbla in på 50-talet och stötte på Marilyn Monroe. Hon var så sjukt snygg, titta bara:






Jag provade läppstift på stan idag. Slutsats: tur att jag inte levde på 40-talet. Läppstift är inte min grej. Jag tycker det är hur snyggt som helst - bara inte på mig. Men jag önskar att det var det. Tjolahopp, trevlig kväll!

Bad - check, minigolf - check, picknick - check

Stockholm var gräjt. Massor av skoj! Jag shoppade alldelels för mycket (men jag ångrar ingenting, mohahaha), vi var på bio och såg Harry Potter, jag åt massor av glass, vi lekte Galenpanna och gick ut på Mosebacke, vi slöade en hel fömiddag i sängen, vi åt Ben&Jerrys i Gamla stan... Det var gräjt helt enkelt. Jag och Fryk lyckades dessutom ta standbybiljetter hem oxå, så det blev ju billigast möjligt!

Igår bestämde jag och Johanna att vi skulle ha en riktig sommardag. Så vi brummade iväg till Nydala där vi tog ett dopp i sjön. Första doppet för oss! Det var ganska skönt faktiskt. Sen la vi oss på filten och stekte. Jag låg på mage och läste mest hela tiden, vilket har resulterat i öm och kokt-kräft-röd nyans på baksidalår/rumpa. Aj. När vi var färdigstekta spelade vi minigolf! Också första gången för i år. Hur det gick? Det ska vi inte tala om, men kul var det iaf!


Johanna var jätteduktig :D


Jag fick mest åttor, men var glad ändå.

Sen brummade vi till Myrorna för att söka efter eventuella kläder att ha på lördag. Vi ska ut då och jag tror det var Jessica som kom på den briljanta idén att ha temafest. Vi kom fram till att vi skulle klä oss efter olika årtionden, jag fick 40-talet. Kom ut från Myrorna med en ganska snygg svart penkjol med hög midja. Men jag är väldigt skeptisk till det här... Vi får se hur det blir ;)

Idag följde jag med mamma och pappa in till stan efter lunchen. Jag och mamma for förbi glasbruket på Röbäck. Vi såg på en stund när en man stod och gjorde en glaskula, det var jättehäftigt! Sen blev det glass på Station och sen en repa på stan. Jag köpte underkläder på HM och Frida stod i kassan! Kul!

Föresten, i onsdagskväll hade vi picknick nere vid kajen i stan! Jag avr väldigt uppstyrd och hade med mig rabarberpaj och de andra hade med bullar och chokaldmuffins. Man måste ju passa på att utnyttja det fina vädret!







Vilka sommaraktiviteter! Jag blir alldeles lycklig :D

Småstadsbo i Hufvudstaden

Yes, en släng spontanitet slängde över mig och jag bestämde mig för att ta en standbybiljett ner till Stockholm. Johanna var snäll och skjutsade mig till flygplatsen. På Bromma flygplats mötte Ivarsson upp mig med fin skylt (bild kommer senare). Vi åkte hem till hennes lägenhet och mötte upp Frykis och sen for vi till Gröna Lund! Vi som tyckte vi var smarta att fara dit på en onsdag, men det hade tydligen resten av Sveriges semesterfolk också tänkt. Jag och Ivis som inte är några direkta karusellmänniskor delade på ett kuponghäfte medan Frykis slog på stort och köpte åkband! Dessvärre gjorde de långa köerna att vi inte hann åka så mycket. Men jag hann åka mina favoriter; slänggungorna, Lustiga Huset och Blå Tåget. Och så lurade Annorna med mig på en berg-och-dalbana som hette Kvasten. Jag och Ivis höll på att bryta ihop och kissa på oss innan, men det var faktiskt riktigt kul! Och det hela var över på typ max 25 sekunder. Sen blev Frykis helt insane och bestämde sig för att åka Insane. Det gjorde inte jag och Ivis. Vid stängningsdags åkte vi hem.

Idag följde jag och Frykis med Ivis på hennes arbetsplats! Vi fick en rundvandring och jösses!! Jag och Fryk gick omkring med fiskmunnar. Det finns gym, duschar, bastu, kuddrum, sjutton caféställen etc etc etc. När Ivis får lunch ska vi träna och sen ska jag och Fryk fara nånstans och shoppa.

Tjohoo!

Festival numero dos

Sommarens andra festival - Trästock - är nu avklarad. Känner en lätt tomhet just nu eftersom inget mer är planerat i sommar (ÄN iaf, tänka ringa Ivarsson imorgon...) vilket bara lämnar mig att fundera på framtiden. Usch.

Jag hade hursomhelt väldigt kul i Skellefteå! På fredagseftermiddagen brummade jag, Jessica, Kim, Johanna och Sara iväg med en fullpackad bil. Trots bastuvärme i bilen kunde vi inte klaga, för Jessica hade tagit med sig hemodlade jordgubbar!


Vi kom fram och smällde upp tältet bredvid ett tält som tillhörde en kompis till Lovisa, så vi gjorde ett litet minicamp.


Kim och Jessica kom och hälsade på! Lovisa anlände vid åttatiden.



Lovisa var glad! Notera att hon ALLTID lyckas matcha ölburken med sin outfit. Snacka om matchning på hög nivå! Senare på kvällen spelade Miss Li! På något sätt lyckades vi tappa bort varandra, men jag hittade min kusin och halvkusin! Så jag var med dom och sjöng ikapp med Miss Li.




När vi sett Miss Li promenerade vi tillbaka till campingen.







Natten slutade iaf i Johannas kompisars minibuss. Där fanns tända ljus och det var varmt och skönt. Jag slumrade till en stund innan vi gick tillbaka till tältet. Och det var vid halvfem tiden ungefär.



Vi vaknade upp på lördagen, vissa piggare än andra. Det var ganska fint väder och vi promenrade in till stan. För att göra sådana där viktiga saker som att äta på Max, gå på en riktig toalett samt att köpa strumpbyxor, melon och godis. När vi kom tillbaka kom vi på att vi dumt nog hade låst tältet och lämnat nyckeln kvar där inne... Stuuuupid. Vi lånade en kniv av några killar och gjorde ett litet hål i det stackars, numera skamfilade, tältet. Här tar sara ut nyckeln:



Sen promenerade vi till festivalområdet, nu var det fullt upp på schemat! Första såg vi Florence Valentin:





Jag tyckte de var jättebra! Sen satt vi i gräset och väntade på nästa band; Perssons Pack:



Persson och...



... hans Pack! Sen väntade kvällens stora artist, nämligen Veronica Maggio! Det var lite svårt att få någon bra bild eftersom jag stod inte lika långt fram, men här är bildbevis:





Jag tyckte hon var riktigt bra och det tyckte min kusin Emma och hennes kompis Josefina också! Sen gick vi till ett tält för att se Two White Horses och dom var väldigtväldigt bra. Tyvärr gick det också väldigtväldigt dåligt att ta kort där inne. Men de var bra iaf! Sen gick vi tillbaka till campingen.



Vi åt chips.



Och minibussägarna kom och hälsade på! Egentligen heter de Jens, Isak och Thomas. Sofia och Emma hade lämnat en gummibåt till oss när de for tidigare på kvällen. Senare på kvällen bytte Thomas bort den mot en sparkcykel som han försvann på... Haha..



Vår campingfilt.



Jag tror Lovisa var ltie kissnödig... ? Några killar kom förbi och tog ett gruppfoto på oss:





Men tillslut frös vi så mycket så vi gick till minibussen för att värma oss. Jag var jättetrött och la mig vid två-tre-tiden. Vi konstaterade att vi kanske börjar bli lite för gamla för sånt här... Festivallivet och tältning tär på kroppen! Jag blev jättestel i axlarna och var sjukt trött efter att inte får mina tretton timmar sömn (okej, liite överdrivet). Det var myggigt och det är jobbigt att sitta på marken och bajjamajjorna är äckliga. Men det hör ju liksom till! Jag gillar det ju egentligen.

Hejdå!

"Well, there's an awful lot of headboards left..."

Åh, ljuva ledighet. Det som är så härligt med att vara ledig är att man kan göra vad man vill. Man behöver inte planera något, kan ta dagen som den kommer. MEN - det är det som är så svårt. I mitt huvud finns ständigt en almanacka som jag fyller i en massa saker i... Igår tog jag det mest lungt, vattnade i trädgården och satt på altanen och läste Breaking Dawn. På eftermiddagen fick jag ett infall och körde in till stan. Köpte ett realinne på Monki och en reakjol på Bikbok. På kvällen for jag, Lovisa och Jessica till TC för att ta revanch på popquizet. Och ja, det gick faktiskt lite bättre!

Idag har jag hunnit med fem kilomter på elljusspåret (trodde jag skulle dö på slutet, har fruktansvärt dålig kondotion numera...), vattning och packning inför Trästock. Men detta inlägg tilldelas Robert Pattinson. Nu frossar vi i lite bilder:




dazzledvolterra_40137777

New Moon Kiss Edward Bella

200906120846.jpg

"I promise to never put you through anything like this ever again," Edward says. "This is the last time you will ever see me."
Klicka för stor bild



Ord överflödigt.

Sommar-update

Tjohoo alla glada!

Bloggen har ju inte blivit så frekvent uppdaterad den senaste tiden och det kan ju vissa kanske tycka är lite tråkigt. Jag ska absolut inte "be om ursäkt för det dåliga uppdaterandet" för jag har faktiskt så pass god självinsikt så jag förstår att min blogg inte är så viktig och drar inte så många regelbundna läsare. Men det kan ju ändå finnas någon där ute som har lust att höra lite om vad jag har för mig nu för tiden! (Och nu råkar jag dessutom ha lots of freetime, se föregående inlägg) Så därför tänkte jag koka ihop en Vad-Lotta-har-för-sig-nu-för-tiden-lista. För jag älskar ju listor.

Vad-Lotta-har-för-sig-nu-för-tiden-listan!

- Jag har nu sommarlov (se föregående inlägg, he he...)

- Framtiden är oviss då det visade sig att världen konspirerar emot mig och Uppsala bestämde sig för att göra livet surt och ovisst för mig. Jag befinner mig nu på reservplats nummer 43 på sjukgymnastprogrammet i Uppsala. Om jag fattade rätt så tar de in 48 stycken. Kalas. Ingenting är ju omöjligt, men jag orkar knappt ha några förhoppningar - då slipper jag bli besviken igen. Det som känns mest surt är att jag förmodligen sumpade den här chansen för mig själv bara för att jag skickade in mitt kompletterande betyg i Naturkunskap B åtta dagar för sent. Skjut mig, javisst.

- Jag har blivit fullkomligt besatt av gruppen Keane. De är så härliga, gulliga och sjunger så fint på brittisk engelska. Och tänk att jag såg dom lite grann på P&L!! Lyssna på dom, gör det ba.

- Förra veckan var jag på afterwork på TC med Jessica, Lovisa, Johanna, Sara och Simon! Det var popquiz och vår plan var väl något om att krossa allt motstånd och vinna förstapris (presentkort i baren). Det gick väl inte riktigt som vi tänkt, men vi skyller på den konstiga musiken. Hiphop har aldrig varit min favoritgenre. Bilder:




- I fredags följde jag med Carro hem efter jobbet. Vi kockade ihop och lagade en utomordentligt delikat köttfärspaj. Recept och tillvägagångssätt med bilder finnes på facebook. Hursomhaver så upptäckte jag att jag glömt att ta med mig både linser och smink. Herregud - vad hade jag tagit med mig, kan man ju undra. Det fick bli en kväll med glasögon och Carro drog fram en gigantisk necesär och sa "här finns allt en flicka kan vilja ha". Och jag säger då det! Kvinnan hade ALLT! Hannah, Linn och Marielle kom sen och vi hade mycket trevligt. Sippade vin och lyssnade på musik på Spotify. Tillslut drog vi ändå ner på stan. Toalettbesök på Olearys och sen TC. Och där kom jag inte in. Jag säger ju det! Världen konspiererar emot mig!! Jag sov över hos Carro på hennes soffa, tack!


Linn gillade pajen!


Carro gav sig på gitarren!


Gott vin och glad Carro!

- Mor och far är på semster och för tillfället befinner sig Jonas på annan ort. (jag skjutsade honom till stan innan jobbet igår och idag sa pappa något om Arvidsjaur... ja, jag vet faktiskt inte var han är) Åh, ljuva ensamhet! Jag älskar det. Visst, jag måste ta hand om huset och vattna hela mammas trädgård (plus Hedlunds, men det är bara i några dagar). Men det gör jag så gärna när jag får vara helt själv och har tillgång till en bil! I like.

- Såg Ice Age 3 i söndags! Jag älskade den! Satt och småskrattade mest hela tiden. Väldigt välgjord måste jag säga. (bion blev dessutom gratis eftersom jag vunnit två biobiljetter på jobbet. Funderar på att gå och se nästa Harry Potter-film med nästa biljett, någon som vill följa?)

- Till helgen bär det av till Skellefteå och Trästock!! Det blir tält, underbara vänner, Miss Li, förhoppningsvis sol och bad, Veronica Maggio, vin, mygg, Two White Horses och en massa mer. Härligt!

- Om mindre än en månad fyller jag år!

- Ikväll gick jag en sväng förbi jordgubbslandet för att studera statusen på jordgubbskarten. Och gissa vad! Jag hittade mogna jordgubbar!! Okej, de kanske var lite gula på vissa ställen, men det är inget som stoppar mig. De var så goda som bara de första jordgubbarna kan vara. NU - först nu - är det sommar.



- Det är 14 juli och jag har fortfarande inte badat ute i sommar. Blev därför väldigt sugen att kika på gamla badbilder:


På Naxos i Grekland. Jonas, pappa och jag.


På väg till en strand på Amorgos...


... den där stranden!


Bror min och jag.

- Och just det; jag är på fjärde och sista Twilightboken. Behöver inte säga mer.


Nej, nu får listan vara klar! (för nu i alla fall) Imorgon väntar min första riktiga sommarlovsdag! Gonatt på er, nu ska jag gå och lägga mig och läsa!!


PS. Nu Ivarsson, fick du ett riktigt långt inlägg! Kommentera!

FREEEEEEDOM!!

Idag var sista dagen på jobbet. Allra sista. Jag sa alltså upp mig självmant, kände att jag hade gjort mitt, vill ha sommarlov inför hösten.

Herregud, vad jag räknade ner hela tiden... min sista förmiddag, sista lunchen, sista eftermiddagen, sista timmen, sista samtalet! Hade hoppats att sista samtalet skulle vara trevligt, men det var någon surpuppa - typsikt. Men jag sålde rätt så bra idag, då det känns bra att sluta med fanan i topp. Bjöd på hemmagjord rabarberpaj och det hela blev nästan lite sorgligt med alla avskedskramar och allt... :( Måste nog fara och hälsa på någon gång! Har världens bästa kollegor faktiskt! Och cheferna prackade på mig en t-shirt med företagsloggan på oxå! Haha!

Men faktum kvarstår; jag kommer aldrig mer behöva göra ett sådant samtal - om jag inte vill. Najs.

Kärlek till er:


Linnsan!


Linn fick hårstyling på jobbet ;D


Hannah och Anne njuter av rasten!


Tok-Carro! Hon är inte så farlig som hon ser ut, för egentligen är hon Carolini-Snyggolini!


Systrarna Sahlsten :D


Självpepp

Härmed tänker jag knåpa ihop en lista för att försöka övertyga mig själv till varför jag inte ska bryta ihop:

Varför det är bra att bo i en liten håla utaför stan med sina föräldrar och sin lillebror

- Jag behöver inte göra allt själv; laga mat, städa, tvätta etc. Å andra sidan så måste man plocka efter andra - gillar icket.
- Jag behöver inte längre betala själv för maten. Och vill jag gå iväg och köpa något så lånar jag mamma eller pappas ICA-kort. Snylt-snylt.
- Lovisa, Linn, Johanna och Sara finns här. (Tack gode gud) Och Jessica är inte SÅ långt bort. Ragna vet man dessvärre aldrig var hon håller hus. Är hon inte och bestiger berg så befinner hon sig kanske i Ammarnäs...;)
- Man behöver inte kolla över axeln när man går över vägen. Skulle det mot förmodan komma en bil så hör man den i god tid.
- När man är ute och joggar så kan man släppa väder bäst man vill, det är ändå ingen som hör.
- Vi grillar typ hela tiden.
- Mamma och pappa har införskaffat en ny (eller begagnad är den) bil. Mamma lovade mig att jag ska få låna den så mycket jag vill. Tror de förstår hur isolerad jag känner mig.
- Tror jag och Jonas har utvecklat en mognare relation nu efter att ha varit ifrån varandra. Jag gillar min bror. Mycket. Men inatt var han lite dum, eller klantig kanske. Jag säger bara: bada inte med en insulinpump, även om de ska tåla vatten. För rätt vad det är så läcker vatten in och den går sönder. Det resulterade i att mamma och pappa var tvugna att hämta honom klockan ett på natten på scoutlägret 6 mil bort och köra honom till sjukhuset. Nu ska han få en ny pump. Och jag tackar än en gång någon högre makt att vi bor i Sverige där vi har (nästan) gratis sjukvård. Pumpen är en riktig dyrgrip och att ha diabets är inte billigt. Stackars mamma kom inte i säng förrän klockan fem...
- Våran lilla by är ganska vacker. Det finns många promenadstråk.
- Man kan tvätta när man vill - behöver inte boka tvättid.

Nackdels-listan kan ju också göras lång, men den ska inte göras.



Fred och kärlek

Bloggen har legat lite i träda den senaste tiden. Har varit lite fullt upp med jobb, festivalbesök och slutligen flytt hem till Sävar. Peace & Love var iaf grymt! Man kan väl beskriva det som varmt, hett, svettigt, sjukt bra musik, stekande hett, tälthäng, chips, solsken och riktigt roligt.

Eftersom jag antar att de flesta som läser min blogg även använder Facebook så finns ju en massa bilder där - ingen anledning att lägga upp allt här oxå. Kanske lägger upp lite sen, men just  nu sitter jag på fel dator.

Vi hade ett mycket detaljerat och tajt schema som vi följde för att se så många artister som möjligt. Dock kommer man i efterhand alltid på att man hade velat se mer! Men dessa såg vi iaf: Frida Hyvönen, A Camp, Lars W, Lykke Li, Keane, Kleerup, Perssons Pack, The Sounds, Deportees, Miss Li, Moneybrother, Laakso, Hello Saferide och Håkan Hellström. Med reservaton för eventuella senilbortfall. Min personliga favorit var Lykke Li. Sen Hello Saferide och Miss Li. Deportees var oxå grymt bra. Pengabrorsorna och Håkan är inga som jag brukar lyssna på men jag kan inte säga annat än att de är grymt bra live. De äger liksom scenen. De finns så mycket energi i Håkan. Och Moneybrother hade rätt så roligt mellansnack. Frida Hyvönen bjöd på en personlig, mysig och härlig spelning. Hon har en grym röst. Men bäst röst har ändå Miss Li! Den människan kan ta i! Hon har kraft! Jag är väldigt besviken på att vi inte hann se mer av Keane, men  vi hade liksom inget val för Lykke Li spelade samtidigt. Keane - lyssna på dem!!

Sa jag förresten att det var varmt? ;) Men man ska inte klaga - bätte det än regn iaf.

Kom hem på söndagskväll - efter åtta timmar i tåg och buss - sådär fasligt trött som man är efter att ha sovit alldeles för få timmar i tält i tre nätter. Hela måndagen ägnade jag åt att packa ner alla mina saker och kläder i lägenheten. Tisdagen ägnades åt städning. Sen flyttade jag alltså hem till Sävar. Känner mig redan isolerad här.

Tjoflöjt.

RSS 2.0