Täftefestivalen

Vi var ju en kväll i täfteå oxå och lyssnade på bland annat Mates of mine, ett band med förmodligen jordens snyggaste pojkar. Sjunger bra gör de oxå, kan det bli bättre?

Men vi tar det från början...


Vi cyklade dit, men fick ta en liten paus, för Saras jacka åkte in i hjulet. Behödes dokumenteras.


The band: Mates of mine.


Jessica tycker oxå om dem.




Cissi hade en finfin tröja med blommor på!


Så här fint var det! Kolla himlen, det ser ut som att den är två meter ovanför huvudena!


Lovisa var skitglad!

Snart är det Allsång på Skansen, fast jag tror inte att det var några bra artister. Sen är det Morden i Midsomer, najs.


Festivalanalys

Nu när man är hemkommen efter några dagars tältliv så inser man att det är vissa uppfinningar man uppskattar mer, som man vanligtvis tar för givet. Jag har gjort en lista:

1. Sängen. Den är i lagom höjd, dvs man behöver inte kravla sig ner på marken, och det är inte lika jobbigt att ställa sig upp på morgonen. Man slipper åla och korva runt i en sovsäck. Man slipper värk i axlar, nacke och höfter. Man har en riktig kudde. Men framförallt är den så mjuk och skön.

2. Toalett. En riktig som man kan spola med, vilket betyder att man slipper se skiten (he he). Dessutom luktar det inte lika äckligt.

3. Dusch. Varmt, skönt, rent.

4. Stol. Alltså oj, vad jag uppskattar stolar nu! Efter att ha suttit på marken i flera dagar, provat alla ställningar som finns men ändå fått sockerdricka i benen, säger jag nu halleluja till stol-uppfinnaren.

Här kommer en till lista på saker som underlättade festivaldagarna, alltså saker som är bra att ha med:

1. Toalettrulle. För det är ofta slut på dassen.

2. Handduk och tvål. Skönt att tvätta sig efterråt och slippe torka sig på kläderna.

3. Tandborste. Fräschstatusen höjs på två minuter.

4. Vattenflaskor. Det är bra att ha med flera stycken. Man behöver alltid ha vatten och något att blanda i.

5. Spritkök. Mysigt och billigt att laga sin egen mat. Nudlar och Bullens pilsnerkorv rekommenderas (cissis och jessicas idé)

Typ det. Ganska självklara saker egentligen. Hejs!

Trästock!

Trästock var grymt roligt, uppfyllde alla mina förväntningar. Vi packade bilen till bristningsgränsen på tordagseftermiddan och brummade iväg, med Jessica vid ratten. Vi kom fram, tittade på bajjamajjorna, konstaterade att det skulle bli en jobbig helg, "checkade in", packade upp tältet, myste i tältet, gick till festivalområdet för att se Markus Krunegård, missade Markus Krunegård, gick runt, gick tillbaka, hade roligt hela kvällen. Men vid tvåtiden började folk typ att lägga sig, så då la vi oss oxå. Fast inte blev det mycket sömn första natten, trots öronproppar.

Nästa dag, fredag, lite slitna, men jag var fortfarande vid gott mod. Jessica och Tommy väckte mig och Cissi vid halv sju och sen kunde jag inte somna om... Vi gick in till stan, Jessica och Cissi hade crawings efter pommes, jag var mer sugen på Subwaymacka och juice. Dagen förflöt, men den kändes oändligt lång, eftersom vi steg upp så tidigt. På kvällen såg vi Säkert!, hon var riktigt bra! Det bästa! Sedan gick vi tillbaka till campingen (en promenad på 20 minuter eller mer, beroende på hur snabbt man gick, men det var sjukt drygt) och hade roligt hela natten. Jag, Lovisa och Sara var uppe tilll typ halv fyra tror jag.

Lördag, vi sov till typ nio, fantastiskt! Några gick till stan, men jag, cissi och jessica gick och la oss igen efter att vi ätit frukost, det kändes bäst så. Sedan gick vi till cissis moster, vår frälsare, ängel och räddare i nöden. Denna fantastiska och generösa kvinna bjöd på kaffe, vatten, stol att sitta på, ballerinakex, ström till mobiler, hostmedicin till cissi OCH framförallt.... en dusch!! Himmelriket! Jag är evigt tacksam, cissis moster. Vid typ femtiden gick vi till festivalområdet, såg lite på Bombettes, men de var inte så bra. Sen såg vi han som sjunger "som en boll kommer jag tillbaks till dig..." och han var så dålig så jag vet inte vad jag ska säga, men ändå var han lite rolig att lyssna på, han pratade ganska mycket mellan låtarna. Sen gick vi tillbaka till campingen, spelade en specialvariant av ruter sju och hade skojj. Vid tolvtiden, tror jag, gick några av oss till festivalområdet igen och såg Kleerup, jag hade aldrig hört honom förut, men ojj vad jag dansade, hela spelningen. Sen hade vi kul hela natten och jag och Lovisa var tapprast, vi skulle inte lägga oss före halv fem. Det var slitet. Men skojj. Oj, det här blev långt. Jag som bara skulle ge en kort sammanfattning, men här kommer lite bilder, för bilder säger ju mer än tusen ord. Bilderna är tagna med min mobil, så kvaliteten varierar. Kvällsbilder blev suddiga.


Vi packar in i bilen.


Johanna håller i en tältpinne. Det behövs en tältpinnehållare oxå!


Så här fint blev det! Vi hade alltså två tält (likadana), så alla skulle rymmas.


Två glada flickor på väg till festivalområdet skulle jag tro.


Det regnade lite, men vi var glada ändå.


Fredag morgon och jessica är glad över att hon har en tandborste.


Inne i stan vid frasses.


Sen blev det så varmt så vi solade och spelade kort.


Vi köpte en engångsgrill och grillade korv, halloumiost och marsmallows.


Ragna anlände på fredagskvällen!


Lovisa, vår lilla linslus, är duktig på att sticka in huvudet i tid och otid. Haha, nej, jag bara skojjar, du får sticka in huvudet när du vill.


Lovisa och Sara.


Cissi och jag.


Säkert!


Vi mätte skor.


Rolig kväll!


Nudellunch. Cissi och Jessica var uppstyrda och hade med triangia/sprit/storm-köket.


Typ ruter sju.


Vi hittade en kundvagn som vi lånade.


Jessica skulle betala mig. Jag kostade hundra pussar. Så nu vet ni vad jag är värd. Najs.


Jag och Lovisa posar.


De fruktade bajjamajjorna. Det fanns inte ens desinfektionsmedel.


Lovisa och jag kämpar. Snart är klockan halv fem.

Trästock here I come!

Nu taggar vi Trästock!! Mitt i all packningsyra kommer jag ibland på att vi ska lyssna på musik oxå, hehe, men det är faktiskt inte så många artister jag känner till. Men Säkert! ska jag iaf se. Jag längtar mest efter att få umgås med goa vänner, tälta, grilla, frysa, bada, och bara överleva! Rapport kommer senare.

Igår kom jag hem från Piteå, en resa för att hälsa på släkten. Dagarna har fyllts av sömn (nu ligger jag nog på pluskontot igen!), mat, fika, shopping (med magert resultat), kramar (mest av Ellen, som tycker att jag är den bäääääästa kusinen, suck), fika, grillning, fika och trevligt umgänge.

Vi ses väl!!

Onsdagsbio

Jag och Jessica hade en trevlig kväll mitt i veckan med middag och biobesök, nämligen Sex and the city! Jag har verkligen inte följt serien, har väl kanske sett sammanlagt fem hela avsnitt, men filmen gick att se ändå! Den var riktigt bra, både rolig och sorglig. Klart att den är ytlig, men ändå ganska djup. Snygga kläder och skor också!




haha

Nu regnar det igen. På förmiddagsfikat satt vi ute och det var så hett hett hett. På lunchen var vi några tappra krigare som gick ut och satte oss. Men det var regn i luften så vi satte oss under tak. Nu vräker det ner. Flaggstängerna svajjar i vinden och plaststolarna blir återigen blöta. Svensk sommar indeed. Nu sprang det förbi någon stackare där ute. Är det sant det där att det inte spelar någon roll om man springer eller går - man blir lika blöt ändå? Någon som vet?

Igår knappade jag ut mig kvart över fyra, gick till närmsta ICA och köpte en pastasallad. Knatade vidare till nydala för att träffa Sara och Johanna. Lovisa slöt upp ett tag senare. Det var mycket trevligt och sommrigt. Kändes som sommarlov... Underbart. Jag köpte mjukglass. Gick i sanden. Vi spelade kort.

Idag går tiden nästan baklänges. Tror att tiden spelar mig ett spratt, en minut fram, två bak, ha ha! Men vi ska sluta tre idag, det blir najjs. Utgång ikväll, ännu mer najjs. Hoppas jag träffar en massa kompisar där :D Förutom de jag har med mig förståss. Bye bye

Sliten krigare

Jag börjar falla i bitar, jag är till åren kommen, skadad och sårad:

- Tandvärk. Jo, eftersom jag är så klok börjar visdomständerna (som kommer upp när man fyller en viss kvot av intelligens. Pappa fick dem i 40-årsåldern.) komma. Ajaj, längst ner, längst bak. Jag äter inte längre müsli till frukost, ty det fastnar bland tandtaggar och tandkött och gör ajajont. Känner mig som en bäbis.
- Ont i magen, do I have to say more...?
- Ont i vänstra knäet. Var ute och joggade ca 7 km igår kväll. En gång för någon vecka sedan fick jag också ont i knät dagen efter. What is happening with me?!?! När jag sprang i spåret i söndags (där det är sågspån) fick jag inte ont. För hårt på asfalt?
- Trött, trött, trött.
- Dessutom är jag hungrig och det är typ 45 minuter kvar till lunch. Stackars mig.

Men tagga sommardroskan i morgon!

Vill du lära dig drinkar? Gå in på norrmejerier.se och klicka dig vidare till jokk och sedan på recept. Fjällbäck, hur härligt låter inte det?! Pajala by night och Kiruna tur och retur, eh.. ja, det är väl lite charmigt. Smarrigt ser det ut iaf.

Alzimers

Okej, den där sommarprataren skänkte inte pengar på det sätt jag trodde. De ger pengar till svensk forskning. Tänkte bara rätt mig själv. Men det är ju också bra med forskning. Om mediciner och sånt. Jag tycker de ska hitta en medicin mot cancer. Och alzimers. Alzimers är en hemsk sjukdom. Man bryts ner tills man är död i en levande kropp. Hjärnar slutar fungera. Man glömmer bort hur man går, hur man pratar, hur man tuggar. Jag kommer säkert få alzimers, kanske min pappa också. Min farmor hade nämligen det. Men innan jag börjar bli virrig så får man väl hoppas att det finns en medicin.

Vilka konstiga inlägg jag gör... Hejs!

Sommarpratare

Satte precis på mobilen för att lyssna på dagens sommarpratare. Missade vad han heter, men han jobbar tydligen med att förvalta Wallenbergarnas pengar. Han sa att hans arbete går ut på att tjäna så mycket pengar som möjligt så de kan skänka bort så mycket pengar som möjligt. Det är ju bra. Om jag någon gång blir rik ska jag också ge bort en massa pengar. Jag ska iaf skaffa ett fadderbarn när jag blir äldre och har fast jobb. Nu kanske ni tänker att jag är snål och att jag visst har råd med det nu. Och det är ju sant. Klart jag har råd. Om jag bara ville. Det gäller ju att prioritera. Just nu är jag dum och prioriterar kläder (beställa från forever21.com), festivalbiljett och fest. Taggar sommardroskan på fredag!

En annan sak man borde göra är ju att bli blodgivare. Som Sara. Mitt dumma, ursäktande jag skriker att jag säkert har för lågt järnvärde.

Mamma köpte flygande jakob till oss till lunch. Det var väldigt länge sen jag åt det. Det var mycket gott, men väldigt salt. Behöver inte äta mer salt idag. Hejdå!

Nederbörd

Det regnar. En skata sitter på en stupränna under taket. En kvinna gick förbi med ett paraply. Någon sprang. Jag sitter ínne. Med jacka, för det var så kallt idag, tycker att det drar. Speciellt på höger arm. Det finns ingen logik i det, inget fönster är öppet.

Kontorsfilosofi

Tredje jobbveckan påbörjad, konstigt vad tiden ändå går fort. Har i alla fall haft en mycket trevlig helg. Fredagskvällen spenderades som sagt på Gräsmyr loge. I lördagskväll drog vi till Droskan för att smutta cider (och drinkar, om man inte spillde ut dem vill säga...) och lyssna på Mates of mine som spelar skitbra musik, och det blir ju inte sämre av att man inte kan slita ögonen från dem. Väntar med spänning på deras skiva.

Söndag, sovmorgon, promenad, slappning i solstolen, glass, kubbturnering (om, jag vann? äh, det är väl inte så viktigt...), grillning och joggingtur på spåret med Sara. Har kommit fram till att jag helt klart måste börja springa där oftare, eftersom minsta backe får mig att flåsa likt en överviktig gris på väg upp ur lerpölen.

Igår stannade mamma och jag kvar i stan efter jobbet och hann med lite shopping. Jag köpte vita ankelsockar (de jag har kan knappt kallas sockar längre, och de är defenitivt inte vita), ett halsband med ett rosa äpple som jag tidigare har spanat på på KappAhl och igår var det på halva priset, yeey. Sedan köpte jag lite nässpray, hudkräm och LDB:s nya shimmering lotion. Eller det vill säg, jag TRODDE att jag köpte en hudkräm, men det var tydligen en duschkräm. Har läst en massa om den att den ska vara så himla bra, det glittrar och så. Men det går att smörja in sig lite med den ändå, trots att det inte är en hudkräm, faktiskt. Måste börja läsa nogrannare...

Hur som, så gick vi på gympa i parken. Massor av folk, man fick springa slalom mellan alla. Alldeles lagom väder och det var faktiskt ny musik! Hör och häpna! Kvällen avslutades med Foyle's war på ettan. Mycket bra engelsk kriminalserie som utspelar sig under andra världskriget. Ikväll är det Allsång på skansen (dock inte så bra artister. Miss Li förra veckan = succé!!!!!!) och Morden i Midsomer, som mer och mer börjar bli lite av en komediserie, ända ganska bra.

Bye bye.

PS. Har hittat en ny alldeles underbar blogg. En tjej som har jordens vackraste klänningar, kolla in: www.niotillfem.devote.se

RSS 2.0