Just det - det är jullov!

Jag skrev hela tre inlägg igår och jag tror att jag inte en endaste gång nämnde att det nu är jullov! Hur gick det till? Anyway, det är hur härligt som helst! Dagen har gått åt till att:

- Äta frukost lääänge
- Promenera
- Äta lunch + prinsesstårta
- Se på typ 10 avsnitt av julkalendern, är ikapp!
- Fotbad
- Städat toaletten, ja faktiskt, jag har varit så less på att det har varit så skitigt - bokstavligt...
- Slappat, med andra ord!

Ikväll: fika och filmkväll hos Ivarsson!


GOD JUL!


Lottas julinlägg

Jag älskar julen. Den är ju så härlig! Kombinationen pyssel, julklappar, snö (eller inte), ljus, granar, glitter, tomtar och bak passar mig alldeles perfekt. Ni som känner mig vet att jag älskar att baka. Julen är inget undantag.

Lista på allt julgodis jag/mamma/pappa har gjort i år:
- knäck
- chokladkola
- smörkola (leilas jul)
- rocky road (leilas jul)
- brända mandlar (leilas jul)
- snickerskaka

Plus alla kakor mamma har bakat. Kommer bli en trevlig jul! Här kommer bilder på mitt pepparkakshus. Jag har gjort det helt från grunden, degen och allt. Har dock skrivit ut en ritning från internet.



  Grisar är min favoritpepparkaksform. Därför får denna stå vid huset.

  Granen står dock lite ostadigt...

   Och här är kakfatet som jag fick av Frida i julklapp! (Notera mina fina grisar)

God Jul!

Nyårs-lyx

Alldeles körkorts-rusig (se nedanstående inlägg, är du snäll) gick jag sedan runt på stan för att genomföra det omöjliga uppdraget att hitta en nyårsutstyrsel. Jessica är vittne på att det inte har gått så bra. Efter att ha gått igenom i stort sett alla butiker, gick jag in på Vero Moda igen. Och ut kommer jag med en jättefin lila (ja, Jessica, lila!) klänning! Mycket trevligt. Jag tycker den är jättefin, med sidenband och allt. Men ska man vara fin, får plånboken lida pin.

Sedan träffade jag pappa och så köpte vi en prinsesstårta på NK för att fira, just det, att jag fått körkort! (se nedanstående inlägg... :P )

Nu är jag hemma och försöker förbereda mig mentalt på att kanske fara ut och köra lite...

Här är min klänning (på bilden ser den blå ut, men den är lila egentligen):

    

Jag tror att jag aldrig har varit så lycklig i hela mitt liv!


Jag har tagit körkortet! KÖRKORTET!

Så himla skönt att det är klart nu! Jag var helt klart nervös, men inte så farligt. Jag försökte hålla mig lugn och tänka att jag kan köra bil (jag kaaan köra bil, jag kaaaan köra bil...). Jag hade kunnat bli kuggad för jag missade några högerregelskorningar, men som tur var så kollar hon på "helheten", tur det... Helt ofattbart är det iaf. Jag vet inte om jag vågar ut och köra... Tror att jag ska köra till vattengympan ikväll... Kanske.

Har aldrig gråtit glädjetårar förrut, men nu har jag det. Eller så var det för att all nervositet släppte. Jag är bra.

Första julklappen!

Julen är på väg, vare sig man tror det eller ej. Idag är det lucia, så lite stämning var det väl i aulan. Dock lite synd att det var så mörkt på scenen att man inte såg vem som var lucia - vilken miss!

Igår hade vi lilla julafton hos Angelica (i hennes finfina lägenhet, som jag är megaavis på). Det blev fika, vem-vill-bli-miljonär-på-dvd och julklappsutdelning. Jag fick en rougeborste och ett kakfat med två våningar av Frida! Tack så mycket, Frida!

I morgonkväll (när resterande är ute och slarvar på x3m, hehe) så tänkte jag vara husmoderlig och göra pepparkakor. Eventuellt ett pepparkakshus.

Nej, jag har INTE gjort detta, inte ens i närheten.... men fint var det!

image61

Julstämning?

Jag jobbar på julstämningen så gott jag kan:

- Jag har börjat titta på julkalendern på svt.se, rätt okej faktiskt. Stör mig dock på Mila, mer bortskämd unge får man leta efter. Och jag tycker att Klas-As verkar snäll...
- Bakade lussekatter i helgen (har dock inte hunnit göra pepparkakor och pepparkakshus...)
- Igår slog jag in Jessicas julklapp i fiiinste pappret och fiiiinaste snöret.
- Börjat göra julkort. Blev dock inte så många, regnskogassammanfattningen kom i vägen och så kom jag på att jag vill ha grönt papper, ska köpa det idag...

Trots allt detta så vill inte julstämningen riktigt infinna sig... Och det är mindre än två veckor kvar!

Jag ser ljuset!

Har precis kollat in mitt schema för nästa (sista!) terminen! Det ser inte dåligt ut! Korta dagar och sovmornar :D

Lilla uppkörningen på G

Hade körlektion idag. Gick väl sisådär. Väglaget var ju inte det bästa, väldigt halkigt och spårigt. Trots lite klag (jag vet att det inte heter så...), så tyckte han nog att det gick ganska bra, för sen bokade vi lilla uppkörningen. På onsdag morgon. Missar lite av Text B, stackars mig... eller inte. Fast lite dumt är det för hon ska ju gå igenom den nya uppgiften, men whatdafuck, måste ju tänka på körkortet!

Vissa saker lär man sig aldrig. Som hur man sätter på dimljusen till exempel. På körskolebilen går det bra, men inte ens pappa vet hur man gör det på våran bil. Och intruktionsboken sög, den hänvisade till fel sidor, pissbok. Har varit en lite jobbig dag som ni kanske märker, mitt ordförråd är inte det bästa, haha. Just nu är jag frustrerad över att jag inte skickade kulturbilagan-texterna till mig själv så jag kan inte skriva heller... ännu mer stress imorgon. Suit yourself. Bye.

Jag ger upp...

Matteprov imorgon. Det går inte att sitta kvällen innan och försöka förstå. Härmed lämnar jag mig och mina mattehjärnceller åt sitt öde. Buhuuuu...


Vad hände?!

När jag i godan ro satt och åt frukost i morse så hördes helt plötsligt ett BRAK! Alla sprang runt för att finna vart detta brak kom från - det kom från mitt rum! (Satan...) Den översta hyllan (konsolhylla från IKEA) ovanför skrivbordet hade farit ut en bit från väggen och allt på den hade rasat ner på golvet. Vi snackar stora, tunga pärmar och mappar med typ skolkataloger i. Vilken tur att det inte hade hänt en halvtimma tidigare när jag låg och sov, då hade jag ju fått en hjärtinfarkt av förskräckelse! Det blev bara att städa...

      

Painshoes

Fredagen blev helt okej. Trevligt hos Ivarsson och tack för lånet av klänningen! Av någon anledning så var jag inte riktigt på partyhumör och detta i samband med att jag inte tycker att musiken var på topp och det faktum att jag aldrig någonsin har haft så ont i fötterna gjorde att det inte blev den bästa utekvällen, men better luck next time! I slutet av kvällen så gick jag med benen i typ 90 grader och hängde ömsom på frykis, ömsom mot väggen. Jag har ALDRIG haft  så ont i fötterna som i fredagskväll. Det var inga partyskor, det var mördarskor, aldrig mer! Men som sagt, ändå ganska kul!

Jag trodde att jag nästan inte skulle komma med på bild, men det gjorde jag ju...


RSS 2.0