Hur man fördriver en lördagskväll

Ni kommer inte att tro på det här, men för en stund sen så kom jag på att jag skulle göra en hemsida. Ni vet, med HTML-koder som vi fick lära oss på Webbdesignen! Det tyckte ju jag var jättekul! Jag lyckades enbart med minnet skapa en hemsida där det stod Hej! med en stor rubrik och sen lite text. MEn hur man gjorde bakgrundsfärg, det kom jag inte ihåg. Så jag googlade och kom till värsta bästa sidan med en massa HMTL-koder! Wohoo! Tyvärr tror jag inte att det går att länka in... Men snyggt blev det! Lila bakgrund, vit text och så några listor.

Hehe, jag är lite stolt.

Om att fördriva en lördagskväll...

Är fruktansvärt uttråkad just nu. Jag var hemma igår kväll. Jag är hemma ikväll. Jag festade inte ens förra helgen. Gud, så tråkig jag känner mig. Håller på att krevera av uttråkining, ja så uttråkad är jag! Efter vi hade ätit middag läste jag igenom alla bloggar jag kunde komma på. Sen dansade jag lite. Sen pluggade jag i ungefär en timme (plugga en lördagkväll, ni hör ju!!).

Sen började jag se Stjärnor på is. Hör lite på det i bakgrunden nu. Men det går inte att se på. Jag stör mig något så djävulskt på Carolina Gynnings pälsmössa. Hon står där på skyhöga klackar, en blå (visserligen fin) sidenklänning och så en GIGANTISK jävla pälsmössa!! Nej, jag menar vargen hon har på huvudet. Det ser ju ut som ett helt djur. Herregud, vad är grejjen med pälsmössor helt plötsligt?! Eller päls över huvud taget!! ALLA modemänniskor ska plötsligt ha allt i päls! Men pälsmössor måste nog ta priset, det är ju så fult. Gynning ser ut som en alien.

Ångrar djupt att jag inte hoppade på bussen och åkte till Fryk som skulle ha förfest. Åh, det hade ju varit en triljon gånger roligare än att se på Gynning med ett stackars djur på huvet. Suck... usch vilket pessimistiskt inlägg det här blev. VAD SKA JAG TA MIG TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILL!!?? Tror att det vankas glögg snart. Mamma och pappa har lite fikabesök här. (Ni hör ju, mina föräldrar är mer sociala än mig!!) Visserligen tycker jag inte om glögg, men just nu gör jag vad som helst som verkar det minsta intresant... Nej, nu måste jag sluta, det här håller inte! Hejdå

Julbak del 1

Åh, idag har det börjats julstökas en aningen! Ljusstakarna har åkt fram i fönstren, stjärnorna hängts upp och mamma och pappa har svurit ikapp över alla förbenade ljusslingor som aldrig fungerar. Själv började jag dagen med ett Body Pump-pass på förmiddagen och med den explosiva starten så satte jag sedan igång med lussekattsbak! Skåda mina mästerverk!



Nu ska vi inte vara nedlåtande, ska det vara hembakt så ska det minsan se hembakt ut - det är mitt bakmotto. Det gör inget att vissa lussekatter ser mer ut som ovala bollar eller att en del russin liksom kryper ner och gömmer sig i degen när de gräddas medan vissa russin istället ploppar ut och nästan faller ner. För det är ju doften, känslan och stämningen man är ute efter!

Men hör på - jag gjorde icket bara lussekatter, jag gjorde även en fläta! Jojomänsan, en riktigt traditionell fläta. Magnifik till form och design. Okej, jag kan erkänna att jag inte gjorde den själv; mamma assisterade lite. Såhär gör man: kavla ut degen till en rektangel, som om du skulle göra kanelbullar. Bre på lite smör eller margarin. Riv mandelmassa grovt på ett rivjärn och strö över den utkavlade degen (om man nu vill ha mandelmassa, men vem vill inte det?!). Rulla ihop, precis som man gör med kanelbullar. Tag hjälp av några fler händer och lyft över rullen till en plåt. Klipp med en sax i rullen, ca 0,5-1 cm tjockt, och liksom vik över "klippet" åt varannat håll. Viloá, en "fläta"! Låt den sedan jäsa ett tag, pensla med ägg och strö över massor med pärlsocker och grädda.


Min fläta (okej, jag gjorde allt utom just klippningen, det var lite avancerat)


Dagens outfit: mitt egentillverkade, mjöliga förkläde (tyget kommer från IKEA). Under en t-shirt från Monki. Notera den snyggt placerade ugnsvanten på höften. Tjusigt värre.


Läskiga tomtar har klättrat upp i ljusstakarna.


Mammas nytänkande ljusstake. Svintung, svart "ljusstake" som är fylld med småsten, nötter och röda porslinshjärtan. Mycket mindre brandfarligt.

Klart slut.

PS. Jag genomled Idol igår. Det var verkligen en bedrift - Carola var ju där! Ojoj, varje gång hon öppnar munnen för att prata så kan man inte låta bli att skratta lite eller undra vad hon egentligen tänker. Men sjunga, det kan hon ju faktiskt. Det förnekar jag inte. Fast nog lät hon bättre för 20 år sen. Och föresten! Johan åkte ut! Såg ni den där tjejen som typ fick hjärtinfarkt och hyperventilerade? Herregud så pinsamt. Det värsta är ju att hans "fans" ser typ äldre ut än honom. Det är ju liksom okej att min kusin som är typ 6 år tycker om honom, men när man är 15... Nja, nog hade väl jag kommit lite längre då? DS.

Effektiv dag

Idag har jag promenerat, lagt en fin, gammal stickad tröja som jag hittat på vinden i blöt, börjat packa ihop saker som ska upp på vinden, filat på mina personliga brev och nu har jag just skickat iväg 5 jobbansökningar som personlig assistent till olika ställen. Nu får ni ju hålla tummarna allihopa!

Nu ska jag städa mitt rum. Idag är det fredag! Och på söndag är det första advent. Funderar på om jag ska baka lussekatter i helgen... Det vore inte helt fel!

Nu taggar vi julstämning och jobb åt Lotta :D

Lotta är smaart + feministiskt forskningskritik

Idag tog jag mig i kragen och gick och hämtade min tenta på expeditionen. Jag for aldrig på tentagenomgången, där man kunde få ut dem. Tittade igenom papprena och kunde stolt konstatera att siffrorna stämde. Jag fick 25,5. Jag FICK verkligen VG. Som grädden på moset gick jag och hämtade examination 2 som vi gjorde i slutet av första momentet. Har knackat på lärarens dörr förut, men då var han inte där, så jag har inte vetat vad jag fick för betyg på den texten. Jag fick VG. Hö hö hö. Jag är faktiskt stolt. Om man för VG på 75 % av kursen (det vill säga 3 av 4 moment/kurser) så får man VG på kursen. (Och ja, VG är det högsta betyg man kan få på Universitetet) Inte omöjligt med andra ord...

Måste säga att det är ganska slappt just nu. Imorgon är det plugga-hemma-dag och nästa vecka ska vi bara in på tisdagen för en sista genomgång av momentet innan vi har tentan på fredag. Och den här kursen har faktiskt inte varit så svår. Så det är schöönt, så schööönt.

Idag hade vi seminarium och diskuterade lite om feministisk forskningskritik (nej, sluta inte läsa nu, det här är intressant!). Feminister menar att forskningen i allt för liten grad har forskat ur kvinnors perspektiv, eftersom det alltid har varit (mest) män som forskat, tagit fram data och analyserat. Allt ur ett mansperspektiv. Då är det ju klart att kvinnors syn på samhället marginaliseras. (Det säger ju sig självt) Då var det någon i gruppen som sa att man har gjort en undersökning om strokeanfall bland män och kvinnor. Det har visat sig att ambulansen kommer snabbare till en man än en kvinna om de båda har ett strokeanfall (eller hjärtinfarkt eller vad det nu var). Varför? Kvinnor har inte riktigt samma symptom som män när de får strokeanfall. Symptomen verkar inte lika allvarliga. Och varför tar man inte lika allvarligt på kvinnors och mäns symptom? Därför att det är män man har forskat kring. Det är också på män som man har testat behandling och medicin. Inte på kvinnor. Män kommer snabbare "tillbaka till vardagen" eftersom de får hjälp snabbare.

Är inte detta sjukt? Det är helt fruktansvärt, galet, helt sinnessjukt.

Hörde för ett tag sen att något bilföretag hade tagit fram den första "kvinnliga" testdockan, ni vet en sådan docka som sätts i bilar när man provar krocka med dem för att se vad som händer. Man har alltid utgått från män. Men kvinnor är lite känsligare, fram för allt för whiplashskador (ber om ursäkt för eventuellt stavfel). Bilar är alltså utformade efter män. Hur  kvinnor påverkas av krockar har man inte brytt sig om.

Det finns säkert massor av exempel där forskning har gynnat män. Har ni några fler exempel?

Det är år 2008. Det borde inte vara såhär.

Nu är jag så arg så jag måste slänga in en bild på en tös jag håller så kär, så kär, men som nu ska flytta ifrån mig:


Här kämpar hon med att äta opp snöret så fort som möjligt ;)

Gonatt människor!

Lotta lycklig

På tisdag ska jag kolla på en lägenhet! Det är en tjej som jag känner lite halvt som ska hyra ut sin lägenhet i andra hand medan hon far utomlands en termin. Det är en etta på 40 kvadrat på Nydalahöjd och jag är lycklig. Det enda mörka molnet på min himmel är att jag ju inte har något jobb i januari än så länge... Tänk om jag inte får något jobb! Då har jag inte råd att bo kvar. Men jag är på G att skicka ut några ansökningar om personlig assistent. Ska be mamma läsa igenom dem imorgon. Men jag är så taggad!

Efterlysning: Någon som vet något företag som söker personal? Meddela mig är ni snälla!


Bakblogg del 2: Dinkelfrallor

I söndags gjorde jag dessa frallor. Jag har gjort dom några gånger och utgår från ett recept jag hittade på internet, men jag modifierade om det lite första gången eftersom vi inte hade siktat dinkelmjöl hemma, jag bytte ut det mot grahamsmjöl och vetemjöl. Men man gör ju som man vill! Släng i lite ditten och lite datten. Vad man har hemma liksom. Inte så noga. Tror jag i alla fall. Tips av mamma: frallor ska man göra så degiga som möjligt för att de inte ska bli torra. Degen ska alltså inte vara typ "limp-torr" utan bara så pass att man kan rulla dem till bollar. Kolosalt goda med en ostskiva och ett glas mjölk.



Dinkelfrallor
ca 16 stycken står det i receptet, men det beror ju på hur små eller stora man gör dem, jag har gjort dubbel sats, men akta så inte degen flyger ur bakmaskinen, för det blir ganska mycket... (nej, jag talar inte av egen erfarenhet, nej nej...)

5 dl vatten
1/2 paket jäst
1 msk olivolja
1 msk honung
2 finrivna morötter
2 1/2 dl havregryn
ca 1 dl solroskärnor
ca 1 dl linfrön
1/2 msk salt
3 dl fullkornsdinkelmjöl
6 dl grahamsmjöl
2-3 dl vetemjöl
eventuellt solrosfrö och sesamfrö till topping

Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke eller en sådan där gammal megastor köksassistent som vi har. Häll över vattnet och lös upp jästen. Häll i olja, honung, morötter och havregryn. Låt havregrynen svälla någon minut. Häll i alla mjölsorter och frön pö om pö. Det ska vara ganska löst när man bakar med dinkelmjöl så att det blir saftigt, det har Leila lärt mig. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. (under tiden kan man diska och rulla tummarna) Häll sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda lite. Rulla till små (kletiga!) bollar och lägg på plåtar. Låt jäsa igen, ca 30 minuter. (här kan man diska lite till och ringa och prata med någon man tycker om) Pensla bullarna med vatten och strö över lite frön så de blir fina. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Njut av doften av nybakat bröd och belöna dig själv med en varm, nybakad fralla med smör som smälter. Klart!

Bakblogg del 1

Dessa muffins är typ de enklaste och godaste som finns. Jag hittade de i vår bakbok "sju sorters kakor". De går inte att göra i muffinsplåtformar utan måste göras i vanliga pappersformar - man får inte upp dem från plåtformen! När man tar ut dem från ugnen är de stora och fina och sedan sjunker de ihop, men misströsta inte. De blir så där sega och goda, som minikladdkakor. Men sätt igång och gör dom då!




Världens godaste chokladmuffins á la sju sorters kakor

100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Ställ pappersformarna på en plåt. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en liten skål och häll i äggsmeten. Blanda till sist i smöret. Fördela smeten i formarna, inte mer än tre fjärdedelar. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 175 grader. Njuuuuuut.

PS. Ni har väl inte missat att Leila har börjat med Leilas jul på tv4+?! Kommer inte ihåg precis vilken dag det är, men jag tror att det är på onsdagar eller torsdagar. På tv4+ har dessutom Paulo Roberto sitt nya matlagningsprogram, där han lagar mat tillsammans med släktingar i Italien. Väldigt roligt! Tips tips.

Hejs!


Om att man ibland behöver köpa en fin skål och fylla med godis




Började lördagen med att simma med Johanna och Linn. Det var skönt. Sedan for jag, Jessica och Johanna in till stan för att hjälpa Jessica att flytta-hemifrån-shoppa. Vi plöjde Rusta, Jysk, Expo och ÖB. Men jag antar att Jessica berättar mer om det. Det var hursomhelst en väldigt trevlig dag som fick mig att längta efter en egen lägenhet ännu mer. Medan Jessica var tvungen att lägga pengarna på diskborstar, sopset, durkslag och grytunderlägg så kunde jag och Johanna botanisera bland de roligare sakerna. Vi köpte två Marimekko-kopior var, i två olika storlekar. Jag tycker de är så kolosalt fina. Och eftersom de bara kostade 39 och 29 kronor (på Expo) så kunde jag köpa matchande godis också. Himlarns fint tycker jag. Ett riktigt fynd om du frågar mig!

Min framtidsdepression börjar lägga sig och jag börjar sakta men säkert finna en viss glädje i att stanna kvar i Umeå. Lägenhet är eventuellt på G och något jobb ska det väl finnas till mig någonstans i stan... Ska ju egentligen bli väldigt skönt att inte plugga. Jessica finns kvar, Frykis, Rebecca (?) och Frida lika så. Johanna finns i Sävar. Det blir nog bra. Det blir det. Jag är trots allt optimistisk. Men vad skulle man annars vara när man köpt så flotta skålar och umgåtts i goda vänners lag? Nej, jag menar ju det. Vänner är en så himla fin uppfinning tycker jag. Jag vet liksom inte vad jag skulle göra utan dem. Nej, det vet jag faktiskt inte.

Tyvärr måste vi meddela dig att du inte blivit antagen till vår utbildning i vår.

Och där försvann min framtid.

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH!

JAG KLARADE TENTAN!!! INTE BARA KLARADE DEN, JAG FICK VG!!!!!!!!!!!


Helt galet är det - jag fattar faktiskt ingenting! Jag fick 25,5 / 28, där 14 var G och typ 21 VG. Alltså, helt seriöst, jag tycker att jag knappt svarade på en del frågor! Så hur de har rättat förstår jag verkligen inte alls! Och det var en hel del som var underkända...

Alltså, jag är ju så himelens bra!

Mycket trevlig dag idag :D Men inte bara det, jag har klippt mig idag! Jag var lite våghalsig och klippte lugg! Så här ser jag nu ut (nyduschad efter träningenen och utan smink, alltså bara jag!):

 

Jag var på Body Pump efter klippningen och jäklar vad det kändes! Har nog inte varit på Pump en enda gång den här terminen, men jag tänkte att det går säkert bra eftersom jag har varit rätt så flitig i gymmet. Men pump är inte riktigt samma sak... Och hon körde på med så förbenat mycket benböj så mina stackars lår skakade! Och senare så skulle vi göra en massa utfall! Men hallå?! Jag tycker att det ta på låren det oxå!! Behöver jag säga att mina ben var i chocktillstånd? Alla andra (tyckte jag) körde på med hur mycket vikter som helst och jag skakade som ett asplöv...

Hursom, när jag kom hem satte jag mig i soffan och läste nio sidor (A4) engelsk text. Det tog nog en och en halv timme. Och då tyckte jag ändå att jag läste ganska koncentrerat. Är jag dyslektiker? Eller bara lite efterbliven? I början var det intressant och det var inte särskilt svår engelska, men i slutet fattar jag inte vad de pratade om. Vad jag skulle få ut av det vet jag inte heller... Men lite smart är jag ju verkar det som ;) (VG, jag kan inte fatta det. Nej, jag kan verkligen inte fatta det. Jag tror de har blandat ihop papprena... )

Hejs!


Bästa träningen ever...

... är att dansa! Gå in på youtube och sök efter alla partylåtar du kan komma på, skruva upp högsta volym (fördel om du är ensam hemma) och bara shaka loss! Hoppa, studsa, skaka rumpa och bara dansa! Jag har nu dansat i drygt en halvtimme oh tro mig, jag är svettig!

Behöver du lite inspiration? Här kommer några låtar som heter duga (som har hängt med ett tag, men det kommer ju inte så många nya...):

- Just dance (så klart!)
- Love don't let me go
- Love is gone
- Disturbia
- Övningsköra med Slagsmålsklubben (en riktig hoppa-studslåt, kräver kondition)
- En gammal goding: The way I are
- Watch out med Alex Gaudino

Ge mig gärna fler tips på partylåtar!

Att dansa är ju mycket roligare än att gå ut och promenera i regnet. Jo, Ivarsson, det småregnar nu. Det är inte så bra här heller. Snart är snön borta. Suck.


Envishet är inte alltid bra

Imorse när jag vaknade hade jag liiite ont i halsen, men jag tänkte att det var sånt där morgonont som skulle försvinna. Så jag åkte in till iksu och gick på ett spinningpass (bara 40 minuter, nå mer pallar jag inte). Typ 10 minuter in i passet kunde jag konstatera att det inte var det smartaste valet jag gjort. Om jag andades in djupt stack det som knivar i halsen. Okej, nästan. Men tjurig och envis som jag är så genomförde jag passet. Det spelar ingen roll vad det handlar om; om det är en utbildning, körkortet eller bara ett träningspass, jag ska alltid genomföra och klara allt - gärna med bravur. Vilket ju är bra för det mesta, men ibland kanske man borde lyssna på kroppen eller hjärtat lite mer..? Anyway, när jag gick ut ur lokalen och ner för trappan kan jag säga att det kändes i benen. Jag nästan ramlade/snubblade ner för de sista trappstegen och stönade högt. Smärta. Osch, jag är så klen.

Sedan följde en tretimmars föreläsning. Och jag hade ont i rumpan. Under en rast köpte jag en kopp te (i Humanisthuset, där är det billigast, dubbla priset i samhuset!!). Det var väldigt gott, det var av märket Lipton och hette African Rooibos. Det ska jag lägga på minnet och köpa nån gång. Fick nästan lite julkänsla för det luktade lite glögg. Jag avskyr egentligen glögg, men det här luktade liksom lagom.

Jäklar, vilket kvalitetsinlägg av högsta topp detta blev. Imorgon ska jag vara hemma hela dagen och kurera mig och läsa läsa läsa om kvalitativa datainsamlingsmetoder. På onsdag ska jag klippa mig. Tjohoo.

Föresten.

1. Det har ju snöat! Igår lade sig cirka 2 cm snö och det ligger kvar idag! Nu känns det lite bättre. Lite ljusare. Jag börjar så smått acceptera att det kanske är vinter.

2. Dagens outfit: noppiga långkalonger från Stadium, vitt smutsigt linne från Ellos tror jag, katthårig fleecejacka från Stadium samt blåa tjocksockar som mamma har stickat. Flämt. Jag är så trendig.


Full fart i helgen - igen

I fredags hade vi seminarium till tre, sen gick jag till iksu och tränade Step muskel mellan 4 och 5. Det var jättekul, men jag kände mig lite trött, så det var lite tråkigt. Sen hoppade jag på bussen och åkte till Rebecca där det vankades taco, glass, chips och godis med nästan hela gymnasiegänget :D Trevligt, trevligt. Vi såg Idol och spelade spel. Åh, vad myspys.

I lördags blev det shopping med mamma och mormor (fast jag gick ju själv och joinade bara när det var lunchdags). Jag letade som en galning efter ett par svarta pumps. Det är ju bra märkligt att det inte ska finnas ett par vanliga, snygga svarta pumps till rimligt pris i heeela stan!! Hittade the shoes of the shoes, världes snyggaste svarta  blanka, slingbacks med öppen tå för endast 250 kr. Men mitt förnuft i kombination med mammas råd fick mig ändå att köpa ett par andra "vanliga" svarta pumps som var helt okej. (Lite för låg klack) Varför köpte jag inte the shoes of the shoes? Vi snacka 10 cm klackar. Minst. Det skulle liksom inte gå. Sen köpte jag ett par schnygga guldiga örhängen på Ginatricot. Sen var jag partyklar.

På kvällen vankades det sittning på corona! För er som inte är involverade i universitetslivet kan jag berätta att det är en sorts finare middag. I priset ingick, förutom inträde och garderob, huvudrätt, efterrätt och två drickabiljetter. Det var mycket god mat. Under middagen sjöng vi diverse sånger ur sånghäftet, skålade hejvilt och hade lite tävlingar. Det var mycket trevligt! Sedan skjutsades borden undan och dansgolvet var öppet, nu när också andra fick komma. Skakade rumpa som en besatt tills jag trodde att jag var tvungen att gå till bussen. Så jag gick ut. När jag kom till busshållplatsen kollade jag på klockan igen och såg att jag var en timme för tidig! Herregud. En sån idiot jag är. Så det var bara att betala in sig igen. Men det kostade bara 50 kr och garderobsavgiften slapp jag. Så då fick jag skaka rumpa som en besatt igen. Nice. Sedan åkt jag och Jessica nattbussen hem tillsammans. Då var jag trött. En lång kväll.

Idag sov jag till halv tolv. Det var schööönt. Sedan promenerade jag och Jessica i nysnön. Herregud, vad ska jag göra utan henne när kvinnan flyttar ufrån mig!!! Snyft, jag vill inte! Jag ska minsan sova över varja vecka!

Jag, familjen och mormor har ätit middag på brännlands värdshus idag. Det var ganska gott. den gravade laxen till förrätt var godast. Resten var inte så sensationellt. Med tanke på priset iaf.


Några bilder från sittningen som några kloka själar tog, själv hade jag bara mobilen med mig och den tar asdåliga bilder i halvmörker:



Jag, Britta, Mia och Erika.


Kille (okänt namn), Erika, Jag, Mia, Elin.


MIddagen. Ser ni mig där till vänster? Det bjöds på baconinlindad kycklingfilé på haricotverts och champinjoner och klyftpotatis. Till efterrätt saffranspannacotta med någon sorts passionsfruktgelé. Om man geggade ihop det så blev det gott.

Hejs.



My list

Efter lite tjat från en viss kvinna i huvudstaden så får jag väl ta och pränta ner ett inlägg. What to say? I'll make a list:

- Det blev ingen kladdkaka i söndags för äggen var slut. Det var även tandkrämen, mjölken, mjukbrödet, frukten, müslin och säkert en massa annat. Mor och far hade nämligen dragit till Uppsala utan att lämna ICA-kortet. Så vi svalt. Nej, det gjorde vi inte, men jag hade ingen lust att lägga ut pengar för mat. Så jag åt glass och chokladsås istället.
- I måndags och igår var jag på gymmet. När jag böjde mig nyss gjorde det ont i ryggen. Inte träningsvärk-ont, utan mystiskt ont. Så jag sa aj. Jag som dessutom ökade på lite vikt på benen och hoppades på massiv träningsvärk idag, men icket.
- Jag bytte lakan i förmiddags och det tog banne mig säkert 10 minuter, jag skojjar inte! Jag måste ha tänkt på något annat när jag stoppade in täcket i påslakanet, för det var som om täcket hade snott sig, som om jag hade stoppat in "fel" täcke-hörn i "fel" påslakanshörn. Det tog en evighet och en massa täck-skakande att rätta till.
- Idag har jag en lista på saker att göra. Bland annat ingår att vattna blommor. Det gjorde jag först. Sen blev jag tvungen att plugga.
- Igår gjorde jag en vidunderligt konstig upptäckt: min vänstra arm är tjockare än min högra! Jo, det är sant! Man ser det med blotta ögat! Jag blev alldeles paff när jag upptäckte hur assymetrisk jag är. Jag började fundera på vad det kan bero på. Jag lyfter ju iaf inte olika tunga hantlar (det vore ju idiotiskt, för övrigt tar jag nu 6 kg i bicepscurl, pmff, jojo, lotta är stark,  men det kräver sitt minspel och lite frustanden) så jag har kommit fram till en teori (teori är en sorts hypotes som bygger på flera begrepp, dvs Begrepp A + Begrepp B = Teori AB, om ni ville veta, jag är socialspykologi-skadad): jag bär nästan alltid väskan med gympakläder i vänster arm och den är ganska tung. Sedan har jag handväskan på höger axel. Så alltså får alltid min stackars vänstra arm en massa mer träning = vänster arm får mer muskler och blir biffigare. What do you think?
- Jag har kommit fram till att jag inte pratar med de personer jag vill prata med, utan pratar istället med personer som inte intresserar mig. Why? Jag är blyg och tror inte att personerna som jag tycker om tycker om mig. Så jag ignorerar dem. Stupid.
- I helgen kommer mormor. Satan. Vilken. Jobbig. Helg. Jag skojjar inte. Om ni lärde känna henne skulle ni förstå.
- Vilken tur att jag då iaf ska på sittning på lördagskväll. Jag är dock lite nervös. Jag vet inte hur man gör. Man ska vara piffig iaf, det har jag tagit reda på. Piffig var ordet. Lotta ska klä sig piffigt. Lotta kommer dit piffig. Sen då? Sittningen börjar klockan 18.00, men vad betyder det? Betyder det att middagen serveras 18.00 och att man alltså måsta komma dit 17.45, eller ska man börja droppa in 18.00 och middagen serveras typ halv sju-sju? Vem ska man sitta med?! Är det bordsplacering?! Det är ju inte så många personer av manligt kön i vår klass, så det blir nog lite svårt att sitta varannan tjej varannan kille. Help me!!!
- Lotta har konstaterat att Lotta behöver nya pumps. Jag har bara ett par pärlemorsvita (mina svart från skopunkten för 149kr är trasiga) och de passar inte till min piffiga klänning. Var ska jag hitta vanliga, svarta pumps till rimligt pris?
- Lotta har kommit fram till att hon kommer att bli pank:
Pumps: ca 300-400 kr. (Skulle behöva en ny partyväska: ca 200 kr) Mamma tjatar om att jag måste klippa mig: 400 kr. Måste fylla på mobilen: 300 kr. Dricka på sittningen: minst 70 kr antar jag. Och jag som redan typ är pank; nyårsflygresan gick på 1200 kr, popup 300, sittningen 250. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH. Hallå. Det är inte kul.
- Lotta kommer fram till att detta blev ett väldans långt inlägg och att hon började skriva om sig själv i tredje person. Mystiskt.
- Lotta måste nu återgå till pluggandet. Hon har seminarium imorgon. Hon har nu läst klart all litteratur, men har 27 frågor att gå igenom. Hallelulja.

Dagens ord (eller egenligen gårdagens): Konfidensintervall. När man kommer fram till ett procenttal i en undersökning (tex att 95% av alla tillfrågade i en stickprovsundersökning i umeå kommun anser att Lotta är ashet). Vi kan då inte med säkerhet veta att denna procent gäller i verkligheten, eftersom vi gjorde en stickprovsundersökning. Då räknar man ut en felmarginal (jag ska spara er den formeln, acceptera bara att det går att räkna ut). Sen tar man procenttalet + och - felmarignalen. Dvs: skattningen + - felmarginal. Om man räknar ut felmarignalen med 95% säkerhet (och det gör man oftast inom samhällsvetenskapen) så får man då fram att man med 95% säkerhet kan säga att inom detta intervall (kanske 91%-99%, jag vet inte riktigt) tycker de att Lotta är ashet. Intervallet kallas alltså för konfidensintervall, jag skulle tro att det har med engelskans confidens att göra? Got it?

Hejs

Salta kex

Gårdagskvällen var väldigt rolig. Det var jag, Gabriella, Johanna och Gabriellas korridorskompisar och några andra. Vi lekte en rolig lek. Men farlig farlig. Sen drog vi till kårhuset Origo. Man kan väl sammanfatta kvällen med att jag var väldigt snygg, som Jessicas pappa skulle ha uttryckt det. Jättesnygg.

Idag har jag:
- Gått en lång och långsam promenad
- Pratat med Ivarsson, Emma och Gabriella i telefon
- Ätit en massa salta kex
- Tittat lite på Idol-reprisen. Men jag vet fortfarande inte vem som åkte ut
- Läst ca 10 sidor i en tråkig bok. Jag vet inte vad det handlade om
- Tittat på bilderna från igår
- Haft lite ångest
- Men mest längtar jag efter att få gå och lägga mig
- Funderar på att baka en kladdkaka



Johanna


Gabriella


Boel, Gabriella och några andra.


Jag och Johanna


Haha


Va?!


Jag och en glad polack!


Jag och Gabriella


Den glada polacken och Gabriella!


Lördag

Igår gick jag och la mig halv elva, efter tv4-nyheterna. Fanns liksom ingen anledning att vara uppe, inte ens idolslutet fick mig att vara vaken. Jag sov till halv tio idag, då väckarklockan ringde. Det vill säga ca 11 timmar. Visste inte ens att jag var så trött. Sen for jag och simmade för andra gången den här veckan. Men det var inte lika behagligt och rogivande som i tisdags. Det duggregnade och blåste och var kallt ute. Jobbigt. Sen visade det sig att det var rätt så många som hade som tradition att simma på lördagsförmiddagar, och BARN! Hallå? Barn på motionssim. Som skulle lära sig simma. Allt folk gjorde att det blev stora svallvågor och jag svalde typ två liter klorvatten. Hata folk ibland. Hata barn som är på fel plats. Hata människor som plaskar så jag sväljer klorvatten.

Anyway, resten av dagen har förflutit i slapphetens tecken. Har läst några sidor om en undersökning av Katrineholm, sjukligt ointressant, rakat benen (herregud, det var typ en djungel, jag skojjar inte), druckit två koppar te, gått till ica och köpte en pollypåse som inflyttningspresent, cyklat till ica och tagit ut pengar, njutit av tystheten här hemma (mamma och pappa är i uppsala och jonas var i stan) och mest längtat efter kvällen. Varför? Ska på inflyttningsfest hos en tjej i kursen som har flyttat till en studentkorridor på carlshem. Får se om jag drar till tentafesten sen. Maybe.

Ha en trevlig kväll!

Förnekelse, bortträngning, nej, icket, njet

För en stund sedan dog datorn. Bara sådär, musiken tystnade och skärmen blev svart. Vad nu då, tänkte jag (+ diverse andra ord) och kollade sladden. Den satt i datorn. Och i väggen. Men suck, tänkte jag. Men då såg jag att sladden sitter ju på nån till grej och där satt den inte i ordentligt... Well, well, nu lever datorn och jag kan återgå till mitt det-är-fredags-så-jag-ska-läsa-bloggar-som-jag-ändå-gör-varje-dag-firande.

I går hade jag ont i halsen. Jag kände redan av det lite i onsdags, men jag gick ändå och tränade på gymmet efter tentan. Ni vet förnekelse, bortträngning, jag är inte sjuk, ska aldrig bli. Fick betala det igår. Men idag är det lite bättre. Jag dunderkurerade mig med två äpplen, en apelsin, två koppar te och några bafucin mint. Bafucinen gjorde att jag fick en sån där äcklig smak i munnen resten av dagen och all mat smakade äckelpäckel.

På tal om psykologiska termer som vi fick lära oss på gymnasiet: känner inte ni ibland att ni skulle vilja regregera tillbaka några år? Egentligen så hatade jag högstadiet, men tänk så mycket tid man hade! Det är så jobbigt att vara vuxen och inse att tid är dyrbart. Tid är det enda jag tänker på, det begränsar mig, det stressar mig. Tid är ALLT och jag hatar det. Hatar. Tänk att något så metafysiskt som tid ska ha så stor inverkan på ens liv. Nej, jag hatar tid.

Föresten, i onsdagskväll drog Jessica med mig (tack!) till Hamnmagasinet för att lyssna på Mates of mine när de hade releasefest! Ah, hade nästan glömt hur bra de var. Men nu minns jag.




Ögongodis.


Happieness.

Uppdatering: Dessa bilder är från i somras när vi var på Täftefestivalen. Mates of Mine spelade alltså där. Lyssna på dem på Myspace vettja!

Nu ska jag fortsätta lyssna på fix you på högsta volym bara för att det inte är någon annan hemma. Och kanske städa. Innan dammråttorna tar över.

Run - Amy McDonald

But I will run until my feet no longer run no more
And I will kiss until my lips no longer feel no more
And I will love until my heart it aches
And I will love until my heart it breaks
And I will love until there's nothing more to live for

Låååååååång utandning X 2

Tentan avklarad. Pjuuuuuhh. Vi hade från 9-14 på oss, men jag gick strax före halv tolv. Då gav jag liksom upp. Alltså, det var väl ganska basic, men ändå lite svårt... På en del frågor försökte jag verkligen gräva djupt nere i hjärnbalken och leta reda på någon fil typ med namnet "Scheffs teori om social anknytning"... men icket. Inget resultat. Så vad ska man liksom göra? Jo, man hittar på något som låter smart. Kanske ger läraren ett gott skratt iaf? Hursom, jag borde väl klara det, men förmodligen inte med så stor marginal.

Firade att pärsen (stavning?) var över med att gymma på iksu. Lövly. När jag kom hem fortsatte jag firandet med en kopp varm choklad, en äppelmuffins och såg lite på Obamas tacktal, som för övrigt är dagens andra utandning. Nu kanske världen är räddad? Känns som det iaf.

Nu är det tydligen meningen att vi ska börja plöjja igenom nästa bok. Eh.. skulle inte tro det. Ska man aldrig få slippa!? Jag ska iaf börja med att ta reda på vilken bok vi ska börja med. *Hoppas att det är boken som jag inte har fått än från posten*

Det är så roligt med bloggar! Helt plötsligt upptäcker man att alla ens kusiner har börjat skriva. Kalaskul!

som fisken i vattnet

I morse for jag och simmade. Jag plaskade runt en kilometer, sen var klockan nio och det var dags att gå upp. Det var så skönt, så skönt. Hann bubbla lite i bubbelpoolen också. Och sen bastade jag. Jag blev varm ända in i själen. Sånt borde man göra oftare, för jag fryser så mycket på vintern. En utomordentligt bra start på dagen.

En annan sak som händer på vintern är att jag blir så torr. Torr som fnöske. Jag bara fnöskar sönder. Ansiktet stramar, läpparna skriker efter lypsyl, händerna blir nariga, armbågarna kliar... What to do? Jag smörjer och smörjer och smörjer. Tänker att någon gång borde det väl bli nog. Men nej, det blir det inte. Man måste vänta till sommaren. Ah. Sommaren. Värme och icke-torr hud.

Kika in på min facebook föresten, det finns lite nostalgibilder där. Det enda jag gör nu för tiden är att minnas tillbaka till den gamla goda tiden... Det var liksom mycket enklare då. När inte Ivarsson var i Stockholm, Sara i Uppsala, Ragna i Australien, Lovisa i Spanien och Emma i Sundsvall. Men de e ba å gilla läget.

Tjopp. Nu ska jag repetera lite om behaviorismen och attributioner.

Utmanad

Jaha, då har jag blivit utmanad av Isivpivis, http://www.norrlander.blogg.se/. Det var då en himla massa saker man skulle tänka på (men jag tar det som ett ypperligt tillfälle att ta en paus i pluggandet om sociala handlingsteorier och behaviorism och sånt)... Här är lite regler:

De regler som gäller är:
- Länka till den person som har utmanat dig
och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
- Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att
nämna deras namn och länka till deras sidor.
- Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att
 lämna en kommentar på deras bloggar.

Sju saker om mig då:

1. Jag gråter nästan aldrig till film. Men jag skulle inte kalla mig känslokall, men alltså... Jag vet inte riktigt vad det är. Men jag tror att jag inte kan gråta när jag ser på film med andra... För nog har jag gråtit till Titanic hemma, när jag såg en själv. Och så började jag ju böla en gång av Extreme Homemakeover, men det ska vi inte tala om...

2. På gymnasiet blev jag missnöjd om jag inte fick MVG. Och fick jag det så tyckte jag oftast att läraren var en idiot, för det jag hade gjort var inte bra. Men jag har blivit bättre...

3. När jag var liten mådde jag alltid illa när jag åkte bil eller buss. Jag kunde spy på väg in till stan. (Nu går det bättre, alltså...)

4. När jag var liten hade jag en period när jag inte kunde sova borta. Så fort lampan släcktes började jag vrida och vända på mig tills jag snyftande gick ut till de stackars föräldrarna och sa att jag inte kunde sova.

5. Jag är beroende av X antal bloggar. Jag går ofta in på dem flera gånger per dag och har de inte uppdaterat blir jag frustrerad - hint hint.

6. Jag har haft feta minnesluckor. Och var inte ens bakis dagen efter. Hur?!

7. Imorgon har jag min första tenta och här sitter jag och fördriver tid. Slutsats: jag är en idiot. Men en ganska glad och rolig idiot som tycker att livet är härligt :D 

Jag utmanar: http://www.lovisanossnotna.blogg.se/, http://www.ragwen.blogspot.com/, http://www.linnskrypin.blogg.se/, http://www.emma-isaksson.blogspot.com/, http://agnesisaksson.blogspot.com/, http://bestofwimo.blogspot.com/ , sen kommer jag inte på några fler som Ivarsson inte redan utmanat. Anta utmaningen! Hejs

ansikteboken

Jag kan nu meddela att jag har skaffat facebook. Yes, du hörde rätt. Jag hörde att det var så många från klassen som hade det, så jag ville ju inte vara sämre själv... Sisådär tjugotusen år efter alla andra, men bättre sent än aldrig ;) Så Ivarsson, och alla andra som har facobook; bli min vän!! Det ser ut som att jag har så få vänner just nu...

Jag gräddade plättar och pannkakor till middag (stora och små, så det går fortare, men det kräver multi-tasking-förmåga det är ett som är säkert, speciellt om man ska äta samtidigt...). I början hade jag värsta oflyt, men sen fick jag till det. Nu jäser magen. Naajs. Så nu ska jag plugga lite. Och gå in på ansikteboken var fjärde minut för att se om jag har fått några fler vänner. Jag är redan fast.

Jag hade ställt klockan på åtta, men vaknade fem över nio. Jag är ju fullkomligt inkompetent på att stiga upp i tid. Har inget minne av att väckarklockan ringde, så förmodligen stängde jag av den i sömnen, eller så glömde jag att sätta på on-knappen. Dum är vad jag är. Och min disciplin vad gäller skolan som jag hade i början av terminen, den är som bortblåst. Som om den aldrig funnits. Det äääääär ju så tråkigt att läsa om positivismen när det finns saker som ansiktsböcker och ivarssons blogginlägg att läsa...

Nepp, adjökens adjö.


För att jag saknar dig så mycket så det gör ont.

full fart

Den här helgen har det varit full fart. I fredags hade vi föreläsning 13.15-15.00. Jag förstod ingenting. Jag tror ingen annan förstod något heller. Läraren pratar dålig svenska, och hans röst är liksom sövande... Hursomhelt. Jag slöt upp med Jessica på stan och vi fördrev tiden på diverse affärer. Jessica köpte en jättefin kjol till kvällen och jag flöjde med som ett trött bihang. All energi var som bortblåst. Vi köpte subwaymackor och tog bussen till Rebecca (men däremellan hann Jessica starta ett larm så securitas ringde, haha, det var lite läskigt... ). Rebeca och Fredrik var också där. Vi åt och fixade till oss inför maskeraden. Vi tog taxi till Frida. Frida var jättefin och det var en hel del roliga utklädnader där... bland annat ett siamesiskt par, musse pigg, juliu ceasar och ett skatbo. Hmm.. Hursomhelst så lyckades jag ta mig till klassfestsmaskeraden istället. Och där var det ganska kaos. Det var fullt med folk. Men inte så många jag kände igen. Det var väl kul, men som vanligt shabblar jag till allt. Fel taktik har jag kommit fram till.

Igår försökte jag plugga men hann också spela lite "Med andra ord" med min kusin Ellen, sju år tror jag (besök hela helgen). Det var ganska kul.
Ellen förklarar ordet färgblind: "man är blind och färg..."
Ellen förklarar ordet huvudvärk: "när man har värk i huvudet..."
Man ska inte vara så petig med reglerna...

På kvällen brummade jag och Jessica till Rebecca för att lämna tillbaka och hämta lite glömda saker. Sedan en snabbvisit till Frykis för att lämna presenter och äta chips. Sedan slutligen till Popup! Vi kom precis till Markus Krunegård och sedan träffade vi Johanna, Sara och Maria. Kul att se er!!! Sedan såg vi Detektivbyrån, Hello Saferide, lite av Sugarplum Fairy och Teddybears (men dom var ganska dåliga). Det var en trevlig kväll, men det hade varit roligare om jag hade haft tid att lyssna in mig mer på Hello Saferides nya skiva. Jag tror att jag tycker bättre om henne som Säkert!.

Idag sov jag till halv tolv. Jag hade lite att ta igen. Hur ser veckan ut?
- Måndag: Råpluggning
- Tisdag: Råpluggning
- Onsdag: tenta
- Torsdag och fredag: föreläsning, slappna av
- Lördag: Tentafest! Detta ser jag alltså med fram emot.

Bilder från maskeraden (OBS, mobilbilder)


Frykis var snyggaste piraten.


Jessica var sötaste ballerinan.


Rebeca var läskigaste vampyren.


Jag var sötaste mimmi pigg.


Frida var vackraste 20-talsbruttan. Och Rebecca var coolaste djälvulen.

Hejs.


full fart

Den här helgen har det varit full fart. I fredags hade vi föreläsning 13.15-15.00. Jag förstod ingenting. Jag tror ingen annan förstod något heller. Läraren pratar dålig svenska, och hans röst är liksom sövande... Hursomhelt. Jag slöt upp med Jessica på stan och vi fördrev tiden på diverse affärer. Jessica köpte en jättefin kjol till kvällen och jag flöjde med som ett trött bihang. All energi var som bortblåst. Vi köpte subwaymackor och tog bussen till Rebecca (men däremellan hann Jessica starta ett larm så securitas ringde, haha, det var lite läskigt... ). Rebeca och Fredrik var också där. Vi åt och fixade till oss inför maskeraden. Vi tog taxi till Frida. Frida var jättefin och det var en hel del roliga utklädnader där... bland annat ett siamesiskt par, musse pigg, juliu ceasar och ett skatbo. Hmm.. Hursomhelst så lyckades jag ta mig till klassfestsmaskeraden istället. Och där var det ganska kaos. Det var fullt med folk. Men inte så många jag kände igen. Det var väl kul, men som vanligt shabblar jag till allt. Fel taktik har jag kommit fram till.

Igår försökte jag plugga men hann också spela lite "Med andra ord" med min kusin Ellen, sju år tror jag (besök hela helgen). Det var ganska kul.
Ellen förklarar ordet färgblind: "man är blind och färg..."
Ellen förklarar ordet huvudvärk: "när man har värk i huvudet..."
Man ska inte vara så petig med reglerna...

På kvällen brummade jag och Jessica till Rebecca för att lämna tillbaka och hämta lite glömda saker. Sedan en snabbvisit till Frykis för att lämna presenter och äta chips. Sedan slutligen till Popup! Vi kom precis till Markus Krunegård och sedan träffade vi Johanna, Sara och Maria. Kul att se er!!! Sedan såg vi Detektivbyrån, Hello Saferide, lite av Sugarplum Fairy och Teddybears (men dom var ganska dåliga). Det var en trevlig kväll, men det hade varit roligare om jag hade haft tid att lyssna in mig mer på Hello Saferides nya skiva. Jag tror att jag tycker bättre om henne som Säkert!.

Idag sov jag till halv tolv. Jag hade lite att ta igen. Hur ser veckan ut?
- Måndag: Råpluggning
- Tisdag: Råpluggning
- Onsdag: tenta
- Torsdag och fredag: föreläsning, slappna av
- Lördag: Tentafest! Detta ser jag alltså med fram emot.

Bilder från maskeraden (OBS, mobilbilder)


Frykis var snyggaste piraten.


Jessica var sötaste ballerinan.


Rebeca var läskigaste vampyren.


Jag var sötaste mimmi pigg.


Frida var vackraste 20-talsbruttan. Och Rebecca var coolaste djälvulen.

Hejs.


RSS 2.0