Rusade i mål!

Igår smällde det - Vårruset! Som jag har längtat och peppat... och när jag vaknade igår morse var jag seg som en snigel och tung i benen som en elefant. Dagsformen var alltså inte den bästa...
Men det gick hyfsat bra ändå. Man blir otroligt peppad av alla som är där! Vi startade i första omgången, och PANG! Så var alla iväg och jag sprang för glatta livet (eller för att inte bli översprungen) och höll ett ganska högt tempo igenom hela loppet. I alla fall tyckte jag det... Fick en sluttid på 25 minuter och 12 sekunder. Jag är mäkta stolt över mig själv. 5 minuter per kilometer, de är inte illa... *Skryt*

Med adrenalinet och endorfimerna sprutande kom belöningen i form av en PICKNICKKORG! Smaskigt värre. Tack tjejer för en trevlig tjej! Bra sprunget allihopa!

Grattis Rebecca...

...i efterskott! Och Frida imorron! Hoppas ni gillade presenten. Jag gillade i alla fall alla tårtor. Yes...

Ovärd skoldag... myror vid våra skåp, nästan ingen matte, ovärd litterär-lektion, trist miljöfilm... Efter tårtfirandet kom jag hem, åt supergod uppstekt palt, sneglade lite i trafikantboken, kort promenad, ovärt surfande på internet. Slapp dag, med andra ord. Är det någon mer än jag som inte orkar plugga längre? I mitt huvud behöver man inte plugga längre... synd att det inte överensstämmer med verkligheten... Hejdå!

Johnny Depp x 10 = rena drömmen!

Har ju glömt berätta att jag och några kompisar var och såg Pirates 3 i onsdags! Den var bra, men ettan och tvåan var nog bättre. Det var lite för mycket krig och pangpang för min del. Men den hade ju sina höjdpunkter... som när man fick se 10 Johnny Depp (sorry, Jack Sparrow) SAMTIDIGT! Åååhh... då mådde vi bra tjejer, eller vad säger ni? Jag håller med Emma om att Orlando Bloom inte är så tokig han heller, men faktum kvarstår att det är Depp som gör hela filmen, han är helt fenomenal!

image4

Vad har mer hänt i veckan? Projektarbete och redovisning i torsdags. Fredagen var slapp,  vi slutade efter lunch (just det, det påminner mig om att jag inte har gjort klart filmrapporten... sen). Jag och tjejerna gick ner på stan och spanade lite efter bikinisar. Jag har redan flera halterneck-överdelar, så nu hade jag tänkt köpa en helt vanlig BH-modell med raka band, så man slipper halterneckränderna.... men icket! Det är omöjligt att hitta! Typ 95% av utbudet är halterneck och resten är fula eller i fel storlekar... varför?? Tips på vart jag kan gå?

Idag har jag hittills hunnit sy lite på min kjol, joggat med mamma på elljusspåret (5 km, backar är jobbigt... puh!), duschat, peelat, brun-utan-solat, solat på riktigt, handlat ingredienser till en rulltårta till mor imorron, läst lite trafikant och bara slappat... det var ju ganska mycket jag har hunnit redan och klockan är bara halv fem! Nä, nu måste jag ju slappa. Ikväll blir det kanske ankracet och imorron marknad.

Taggar inför Vårruset! Tjihoooooo! Vad har ni för mål? Jag ska in under en halvtimme lugnt! 25 minuter, tror ni det går? Ska springa jättefort! Hejdå!

Helgen i listform

Långhelgen i listform, därför att jag älskar listor:

Helgens...

största överraskning: när det plingade på dörren i lördagskväll och där står (nej, Emma, inte Brad Pitt eller Johnny Depp!!)... Ivarsson! På något sätt så kunde jag inte koppla varför du stod på min bro med din mamma... Jag ber så hemskt mycket om ursäkt ifall jag verkade otrevlig eller konstig... jag hade bara lite svårt att tänka... och få fram ett "hej"... typ.
drygaste: när ens föräldrar är borta inser man hur mycket man måste diska! + novellen. TM-tjejerna vet.
ambitösaste: jag bakade blåbärsbullar! mumms, men det tog nästan en hel eftermiddag.
mesta "gå emot strömmen": när jag och mina sävarkompisar dissade Kulturnatta (okej, det gick för få bussar...) och var hos mig istället och åt blåbärsbullar och spelade monopol i flera timmar! (nej, jag vann inte)
roligaste film:  Legally blonde 2, som gick på tv. Har aldrig sett den förut, fullkomligt underbar precis som ettan! Så... rosa!!
godaste: mina blåbärsbullar! (har jag nämnt dem tre gånger nu??)
mest peppande: när jag och Jessica var ute och joggade igår, sex kilometer! Det var nog rekord för mig i år tror jag. Vårruset nästa vecka! Och Tjejmilen till hösten, o yes!

... klurigaste: HUR kan en så lång helg ta slut så snabbt?!

Hejdå!

PS. Ska bara hälsa att Emma gjorde min dag idag! På avslappningslektionen sprättade hon iväg en penna flera meter, just när Agneta stod och pratade med mig om hur jag är som förändringsperson. Emma, jag höll ju inte på att sluta skratta!

Greklands-tips någon?

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag pratar om Grekland hela tiden, men det är ju bara för att jag tänker på det jämt... Idag satt jag på altanen och läste i våran guidebok om Anafi och Paros. Om jag får bestämma så far vi till Paros, Naxos och Anafi. De två första är ganska stora öar och Anafi är mindre och mer "genuin", ett ständigt återkommande ord i boken... vad betyder det? I alla fall, så tror jag inte att man hinner fler än 3-4 öar på två veckor... Är det någon som har erfarenhet? Som vill dela med sig av tips?

Jag längtar så!

Baktips

Igår började en ny serie på tv4+, nämligen Leila bakar. Vilket supersmaskigt program! Det kliade i mina bakfingrar efter att få blanda och exprimentera och grädda och smaka... Åh! Blåbärsbullar, solbullar och äppel- och mandelkrans, ni hör ju! Tyvärr fanns det inga bilder på hemsidan, men jag får väl återkomma med bild ifall jag bakar något sen. Hejdå!

My name is Sofia, and that is today!

Yes, idag är det min namnsdag... och det passerar väl rätt obemärkt förbi - trodde jag! Det var faktiskt flera idag som grattade mig, hihi, och sen när mamma och pappa kom hem så hade de med sig en fantastiskt god Delicato toscatårta! Jag säger då det, godare tårta får man leta efter! Det bästa av allt? Halva tårta är kvar, till imorron! Haha, nu blev ni allt bra avundsjuka va...

Dagens minus: Projektarbete är jobbigt, mest psykiskt.

Dagens plus: Jag har stora förväntningar på vårt projektarbete! Och så fick jag ju tårta... och så är det Desperate Housewifes ikväll, YES!

Nu ska jag fortsätta på psykologiuppgiften, sen ska jag promenera. Hejsvej!

Middagstipset

Hallå i stugan! Är det någon som behöver ett middagstips? Här kommer ett som jag gjorde idag. Det är otroligt lätt och blir mycket gott.

4 portioner (+ någon matlåda till mamma och pappa... haha)

2 paket hoki/torsk- paket
1 burk färdig tomatpastasås med till exempel basilikasmak
basilika (jag brukar använda fryst)
lite ströbröd
riven ost

Sätt ugnen på ca 200 grader. Sätt på potatis eller vad du nu vill servera till. Lägg fisken (gärna tinad) i en ugnssäker form. Gärna så liten form som möjligt, precis så att det rymms, annars rinner såsen ut. Häll på tomatsåsen, strö över bailika, ströbröd och riven ost. In i ugnen tills fisken är klar, beroende på om fisken är tinad eller inte innan. Servera med potatis och sallad. Klart!

ESC= fiasko

Jag måste ju kommentera ESC. Jag tycker det var tråkigt rakt igenom, med en liten höjdpunkt i form av The Ark. Sverige var ju faktiskt de enda som var BRA. Och det säger jag inte för att jag är nationalistisk. Finland tycker jag var helt okej... och Frankrikes låt var faktiskt ganska rolig... och rosa! Men annars var det ju bara katastrof. Vilket bottenår. Tur att man hade roliga vänner, dammsugare och en fantastisk GI-chokladkaka! Puss

KRAV, ekologiskt, änglamärkt...

... är det enda som surrar i mitt huvud nu. Från och med idag och två veckor framåt slipper vi flera tråkiga lektioner för att istället ägna oss åt vårt projekt Hållbar utveckling. Det går ganska bra för vår grupp, men allt tar så mycket längre tid än man tror!

Det roligaste idag avr när jag och E skulle gå runt till några klasser och dela ut enkäter som vi hade skrivit ihop. Vi hamnade i en klass som håller på att lära sig svenska... Så vi fick lov att förklara frågorna på engelska jättelänge! Det var lite roligt... Tillslut så förstod dom, men det tog ett tag. Tro inte att jag är rasistisk eller nåt nu, dom verkade jättetrevliga och var roliga. Dom ville verkligen förstå så jag och E och deras lärare kämpade. Det var en upplevelse.... Och i en annan klass var det en kille som typ lörtade med E..! Haha, vilken rolig dag.

När jag kommer hem ska jag laga middag, det blir hokifilé i tomatsås + potatis. Och så blir det en härlig joggingrunda ikväll. Hoppas det inte regnar! Kram

PS! Fick tillbaka matte nationella idag, VG är jag nöjd med.

Solhatt

Glömde några saker som jag köpte på stan... en snygg sjal på Åhlens där jag och mamma också köpte varsin utomordentligt töntig solhatt!! (alldeles rätt - till Grekland) Vi fick oss ett gott skratt när vi stod där och provade... Sen gick vi och köpte lite tyg, vi ska sy varsin kjol! I en senare rapport får ni väl läsa om nål och tråd och allmänt trassel...

Nu ska jag övningsköra till ICA med mamma! kram


Första inlägget!

Shit, nu har jag blivit en i mängden och skapat en blogg! Vi får väl se hur kontinuerligt detta blir... Jag kan inte säga att jag är superstolt över mitt bloggnamn, men ALLA namn var ju upptagna! Jag provade typ alla varianter av sofia... sophia, sophiaa, sophiaass... ja ni fattar.

Så vad ska jag skriva här? Det blir en överraskning, lika mycket för er som för mig själv!

Kan ju börja med att berätta om helgen. I fredags gick jag lite på stan efter skolan och spenderade lite pengar! Ett vitt långt linna/tunika på MQ med två fickor, asgullig! (det var 20 % rabatt på ALLT i butiken, de hade typ fått shalgerfeber eller nåt, lyckan var total) Sen blev det lite underkläder och så ett silverhalsband med en sjöhäst från glitter. Det var jättesött! På kvällen var jag hemma... såg på talang 2007 och sörjde över att jag inte har någon rolig talang. Sedan tjatade L på mig att följa med på promenad (jag hade redan varit ute och gått), så tillslut följde jag med.

I lördags var jag på stan igen - med hela familjen. Vissa skulle kräkas av bara tanken att umgås med familjen men jag tycker att det är helt okej. Det enda som är jobbigt är ju att släpa runt på pappa och J som blir less på 5 minuter... Det blev i alla fall lite inköp inför våran kommande, fantastiska 2 veckorsresa till... GREKLAND! (ursäkta att jag pratar om det jämt, jag vet, men jag längtarju bara så förfärligt...).

Det blev lite ryggsäckar och sandaler till mig och J. Vi var på sporthuset och jag hade provat lite sportshorts... (för jag behöver nya, jag ska inte ens tala om hur gamla mina är som jag har... )men alla var för stora eller för små eller konstiga. Då gick jag till barnavdelningen. Hallelulja för barnavdelningar! Ett tips till alla er som är lika små som mig är att handla barnkläder för det är mycket billigare. Jag köpte ett par Intersport-shorts (var det killshorts? vem bryr sig?) och ett par tajta, 3/4, adidasbyxor. De var jättesnygga och alldeles perfekt längd! Oj, oj vad jag skriver... snabbt vidare...

På kvällen bar det av till R med kompisarna och så såg vi på Shlagern. Inget vidare alls enligt mig. De enda som var bra var ju... Sverige. Asså, seriöst, 90% sög! Näe, bättre tag nästa gång Europa!

Idag har jag promenixat, krattat löv, skrivit på ett skolarbete. Hejdå!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0