Gamla citat

Städade precis i en skrivbordslåda och hittade två gamla skolalmanackor som jag snabbt bläddrade igenom. Hittade dessa citat, som jag tycker är lite roliga:

" Vi vill köpa städ... från städfirma" sagt av en mattekandidat (som hade ett väldans roligt namn) när han skulle ge ett exempel på tavlan. Han var väldigt trevlig och hjälpsam men han behärskade inte riktigt språket. Jag kommer ihåg att jag fick kämpa för att inte brista ut i skrattanfall när han sa detta...

Detta var skrivet i min almanacka av en viss... ja, jag tror ni märker det :P :
"LOTTA ÄR VÄRLDENS BÄSTA KÖN! :) PUSS FRÅN FRYKIS & IVARSSON (SPECIELLT IVARSSON)"
Det sista tror jag frykis hade skrivit dit i efterhand ;)

Det här hade någon (jag misstänker starkt att denna någon är Ivarsson, med tanke på att det är skrivet med Tahoma storlek 12):
"Jag gillar ju utlänningar"
"Utländska utlänningar"

Jag har för mig att det var Inga som råkade kläcka ur sig detta, innan hon hann tänka hur det skulle låta när hon sa det...

Haha!

Har mest packat idag, imorgon bär det av till Uppsala, the place to be!!! På bussen ska jag lyssna på sommarpratare, socialisera med mina vänner, äta nötter och pastasallad, men mest av allt rulla tummarna. Hejs!

Helgen

I fredagskväll anlände Frykis med bussen till Sävar! Jessica anslöt och vi gick hem till mig för att se på film (dålig film), äta chips, äta godis, dricka läsk och umgås. Filmen vi såg hette Försoning. Om man gillar dystra filmer utan hopp så kan den rekommenderas. Men det var kul att ni kom, och än en gång Frykis; grattis till THE lägenhet!!

I lördags eftermiddag gav jag mig ut för att jogga, men det gick lika värdelöst som förra gången. Jag vet inte vad det är för fel på mig; om jag går sönder, har något fel i fötterna, fortfarande hade träningsvärk eller om jag bara är otränad, för det går inte längre. Tjejmilen är i fara. Hur som, vi hade middagsgäster och åt godmaten; grillad fläskfilé, klyftpotatis, grillade grönsaker och så hade mamma gjort TVÅ såser, en kantarellsås (faaaantastisk) och en jordnötssås, den var oxå god. Sedan blev det party party för mig, Lovisa och Jessica. Det var lite skoj ;) Lovisa och Jessica ägde iaf i Singstar!

Idag sov jag till elva, det var skönt. På eftermiddagen begav sig jag, Lovisa och Jessica oss på cykel mot blåbärsskogen! Det tog ett tag innan vi hittade de nämnda bären, men tillslut hittade vi ett ganska bra ställe. (Just det, nu kom jag på att jag inte har rensat än... f*uck) Vi var nog ute i två timmar tror jag. Det var en trevlig utflykt tyckte jag :D

Efter middagen gick jag och mamma ner till Kryppedalen för att lyssna på Samuel Ljungblad, han är riktigt bra. Det var ju inte lika mycket drag som när jag såg han i Norrmjöle, men där hade han å andra sidan ett helt band, det hade han inte nu. Sen är kanske Sävarpubliken den bästa...

Nu sitter jag här med en kopp te för jag blev alldeles genomfrusen.


Bild från förra årets blåbärsplockning.


Uppstyrd kvinna har skaffat Halebop!!

Jag har blivit så fruktansvärt uppstyrd den senaste tiden! Jag har:

- Skaffat ett nytt bankkort (se tidigare inlägg)
- Jag har beställt en blankett om studiemedel från CSN (återstår att se om det blev rätt...)
- Jag ringde en kvinna igår som sålde en bok på Blocket som jag behöver till Universitetet, ska få köpa den
- Och nu har jag skaffat Halebop!!! Yes, du läste rätt, jag tog mig i kragen och gjorde slag i saken. Så nu kan alla smsa till mig och jag kan smsa tillbaka!!!! WOHOOOOO!

Jessica var min räddande ängel igår och drog ut mig på en promenad igår kväll. det var en mycket trevlig promenad. Men nu har jag verkligen ingen aning om vad jag ska göra, nu när jag har läst ut Harry Potter. Jo, jag gjorde det igår kväll. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag känner mig helt avtrubbad, domnad, tom. Det är slut! Borta! För alltid! I alla dessa år har man väntat på uppgörelsen och nu är det över. Vad göra?! Jag måste nog gå vidare. Ja, så är det nog.

Idag steg jag upp halv tio (japp, uppstyrt!!) och sedan dess har jag:
- Ätit frukost och läst tidningen
- Klätt mig
- Tagit bort avflagnat nagellack
- Bytt lakan i sängen
- Strukit en klänning som jag har tvättat (hade inte behövt göra det förrän typ på lördag, men jag hade ju inget att göra...)
- Gått på en promenad
- Sorterat rena underkläder och lagt in en hög i respektive sovrum

Jag känner mig som en hemmafru. Men i eftermiddag ska jag ut och jogga iaf! Satsar på en mil. Hejs!

Jag är lite arg nu

Ja, jag vet inte riktigt varför. Är mest arg och irriterad på min familj och viljan och lusten att flytta hemifrån är starkare än någonsin. Då hade jag fått laga min egen mat och sluppit äta pappas äckliga currykorv (det såg ut som barnmat och man behövde heller knappt tugga det, vilket passar utmärkt för resterande delen av min familj som helst inte sitter längre än 15 minuter vid bordet, ju fortare desto bättre och så får jag sitta ensam kvar och äta klart) och då hade jag kunnat prata med en massa intressant personer istället, om jag bodde i en studentkorridor, förstås, annars om jag bodde själv hade jag ju ändå kunnat vara lika tyst som jag var nu. De var så upptagna med att äta och prata om något de skulle göra nu med släpvagnen så jag hann inte berätta det jag hade tänkt säga.

Sen lät Jonas dator jättehögt för att nån kompis ville typ prata med han och det slutade aldrig så tillslut stormade jag upp (fortfarande tuggandes på en morot i min ensamhet) och stängde av ljudet på hans dator. Innan jag hunnit sätta mig vid bordet ringde telefonen och eftersom jag var ensam inne var jag tvungen att svara. Men det var ingen i den andra luren som svarade. Jävla idiot. Och tidigare idag var det en säljare som ringde och sökte efter en Petra. DET FINNS INGEN JÄVLA PETRA HÄR!!!! KOLLA NUMMRET EN EXTRA GÅNG NÄSTA GÅNG DU RINGER!!! fast det sa jag ju såklart inte.

Jaja, jag tror bara att jag är uttråkad. Allt jag gör på dagarna är att promenera, äta och vänta på nästa gång jag ska ut och jogga. Hade tänkt jogga idag, men har fortfarande sjukt mycket träningsvärk kvar i benen så jag får vänta till imorgon istället, satan. Men mest av allt läser jag. Harry Potter och Dödsrelikerna. Helveeete så spännande den är. Har läst i flera timmar idag. Men jag läser med både lust och rädlsa, rädlsa av att boken ska ta slut. Att Harry, Ron och Hermione ska försvinna, aldrig mer komma tillbaka, äventyren ska ta slut... Grät en skvätt i eftermiddags, allt var så sorgligt. Vad ska man göra sen liksom?

Jag är sjukt uttråkad för tillfället. Hade planer på att fara in till stan idag, men kom på att mitt kort inte fungerar. Kanske lika så bra, för jag får bara ångest när jag spenderar pengar nu. Så underhåll mig! Jag är på att göra vad som helst!! Jag kommer dock inte på några idéer för vädret suger och det tar liksom musten ur mig.. Allt jag ser fram emot är resan till Uppsala och Stockholm och Tjejmilen. Fram tills dess är bara en lång väntan.

FAG

I det lilla samhälle jag bor i har jag den senaste tiden märkt att det finns en del roliga registreringsnummer (men då menar jag bara bokstäverna, siffrorna är ju inte så roliga). Här är tre roliga:

- FAG
- PEE
- EGO

Är det inte lite väl skrytigt att ha en EGO-bil? Men allas vårt favoritnummer är ju ändå EGD!! Kanske, ja kanske är det så, att jag har åkt för sista gången i hela mitt liv i EGD-bilen. Nu blev det sorgligt.


Världsnaturfonden Maestro

Mitt bankkort har den senaste tiden krånglat och nu verkar det inte alls fungera. Idag tänkte jag att jag skulle ta tag i saken och beställa ett nytt kort. Men eftersom jag inte riktigt förstod hur jag skulle göra på hemsidan så ringe jag till Swedbank, som jag har, för att fråga hur jag skulle göra. Det var en jättetrevlig kvinna som erbjöd sig att beställa det åt mig. Hon frågade även om jag hade hört talas om Världsnaturfonden Maestro och nej, det hade jag inte. Det funkar så att varje gång man betalar med kortet skänker Swedbank 50 öre till Världsnaturfonden och varje år så dras även 25 kr från mitt konto till fonden. Det blir cirka 2 kronor i månaden. Vilken bra idé! Självklart valde jag ett sånt kort och som pricken över i:et så är det en tiger på kortet! Vem vill inte ha en tiger på sitt bankkort liksom?! Så himla coolt! Nu kan man ha (liite) bra samvete varje gång man betalar något, hihi.

Jag uppmanar alla att byta till ett Världsnaturfonden Maestro-kort med en tiger på! Då blir ni lika coola som jag!

Intervallpass

I eftermiddags gav jag mig ut (när det var uppehåll) på ett intervallpass. Jag har aldrig tidigare kört ett riktigt intervallpass, så det var lite spännande. Jag var inställd på en nära dödenupplevelse. Först joggade jag lätt i tio minuter för att värma upp, sen sprang jag fort (pappa sa att man skulle ge 70-80%. Hur fan vet man det????) i en minut, gick i 45 sekunder, sprang fort i en minut.... tio intervaller skulle man göra, sa pappa, men han trodde inte att jag skulle orka så många, men si där, det gjorde jag. Jag mådde visserligen lite illa efter sista ruschen, och det gick kanske inte så snabbt, men jag gjorde det. Och sen när jag joggade hem hade jag ont på en massa konstiga ställen i benen. Hoppas på rejäl träningsvärk imorgon, det var så länge sen jag hade det.

Planerar att köra ett sådant pass i veckan och två vanliga längre pass i veckan. Fram till Tjejmilen, som ju iofs inte är så långt bort... ;) Det blir hårdträning nu.

Snart blir det soppa, som min lillebror ska göra. Jag förväntar mig ingen kulinarisk måltid precis... Tjohej!


Om blåmärken

Alltså jag har två blåmärken på varsin sida av rumpan, eller det ena är mer på låret typ. Jag vet att jag fick det ena när jag stötte i en fönsterbräda, men varför jag fick det andra vet jag inte. Varför ska jag alltid lyckas få blåmärken så fort jag har en droppe i kroppen?? Eller skada mig, typ stuka foten... Det är inget bra. Hur som helst är foten 110% bra nu så jag är ju fit for fight. Jag var nog väldigt optimistisk när jag tänkte att jag skulle springa idag... hehe. Jag hade ju kanska kunnat springa nu på eftermiddan, men jag ids inte. Det är ju bättre att springa imorgon när man är pigg och helt återställd.


Ikväll vankas fika på Waynes på tjejerna! Nu ska vi äta - grillad lax! Mums!


party party

Japp, igår var det party. Vi började hos Lovisa och taggade till lite. Sen drog vi till Hamnmagasinet för att se på Mates of Mine. Det måste vara det band som jag sett flest gånger i sommar, haha! Sedan vidare till droskan. Det var väldans roligt där och tiden går ju fort när man har roligt, men det är ju inte så kul.. när tiden går sådär fort alltså. Träffade Frykis och Rebecca och Anna L!


Två glada töser! (Kolla så fin himlen var!!)


Jessica var söt :)


Sara var sofistikerad ;)


Hoppa studsmatta gjorde vi oxå!


Jag och Sara


Posare


Hela gänget utom jag. Lovisa skulle prompt ha uppe benet!


I bilen. Man ser rakt in i Lovisas mun, hehe, det tyckte jag var lite roligt ;)

Nu är jag redo för Tjejmilen!

Ikväll har jag sprungit en mil! Jag är så nöjd! Det har ju rent av gått uselt med joggingen i sommar... allt på grund av ett ödesdigert felsteg i Skellefteå... (okej, innan dess gick det ju ganska bra). Sen dess har jag provat springa några gånger då och då, men det har alltid gjort lite ont i foten (och varit värre dagen efter). Istället har jag försökt hålla flåset upp på träningscyklen. Men nu är jag äntligen igång igen! I tisdags sprang jag drygt sju kilometer och idag sprang jag alltså en mil. I början gick det väldigt tungt, men jag tänkte att nu jädrar, det blir liksom inte bättre än så här, det är ju bara att springa! Hem kommer man alltid på nåt sätt, om man så ska krypa sista biten...

Men jag tycker faktiskt att det är lite läskigt att springa där längst bort... Speciellt på kvällen om det är dimma. Det är så öde där, fast ikväll mötte jag faktiskt två kvinnor som var ute och promenerade, så då kände jag mig inte som den sista människan på jorden. Min största rädsla är att jag ska möta en björn. Nummer två är att någon ska stanna bilen strax framför mig, fånga mig och styckmörda mig på plats eller alternativt kidnappa mig och låsa in mig i en källare i resten av mitt liv. Nummer tre är att jag ska trampa snett och stuka foten. Då måste jag halta typ flera kilometer till Bella för att ringa hem och be om hämtning... det skulle vara lite jobbigt.

Ojj, det blev ju ett långt inlägg. Hursomhelt så tänkte jag ju bara säga att jag börjar känna mig redo för Tjejmilen! Det är så härligt att vara igång igen, jag älskar ju att jogga!

Shopping!

I onsdagsmorse skjutsade jag mamma och pappa till flygplatsen (de är på en minisemester i Stockholm, de har bland annat varit på fjärilshuset, hu, vilken tur att jag inte var med...). De betydde att jag hade bilen och redan nästan var i stan, så jag parkerade på Coop och gick på Myrorna och HM. På myrorna köpte jag en svart tunika/klänning som var enkel men fin och en kort svart och vit kjol i lite grövre tyg. En bra höst och vinterkjol alltså.

På HM letade jag efter en tröja som jag sett i katalogen, men hittade den inte. Istället gick jag därifrån med ett par halvlånga jättesköna träningsbyxor, ett träningslinne (det är bra att kläderna på HM är så billiga, om man köper träningskläder på typ Stadium blir det ofta dyrt!) samt en smalt, flätat rött bälte. Så det var en trevlig förmiddag :D


Detta var byxorna jag köpte. Linnet verkar inte finnas på hemsidan.

Mamma Mia! och Arkiv X

Jag måste ha slått rekord; jag har varit på bio två gånger på fyra dagar! Det är inte ofta det händer! I fredags fick jag min present av Linn och Lovisa, nämligen fika (vi hade tänkt att gå på Station, men de hade stängt så det blev Waynes) och bio. Jag fick den stora äran att välja film och det blev Arkiv X. Ingen av oss såg serien när den gick (jag tror vi var för små, det skulle vara aaaalldeles för läskigt), vilket gjorde att det var en aningen svårta att hänga med ibland, mest i huvudpersonernas relation och sånt.

Men filmen var grymt spännande och lite obehaglig ibland. Var tvungen att blunda nån gång! Jag ska inte avslöja något, men jag kan säga att jag blev väldigt emot djurförsök...

Och igår var det en mamma-dotter eftermiddag, vi for in till stan på eftermiddan, jag köpte nya innegympaskor och hämtade mina linser och så strosade vi runt lite. Vi åt middag på Rost, nu vet det där lilla stället brevid blomaffären. Det var jättemysigt och kanongod mat! Det är typ paradiset för vegetarianer. Jag åt en "Tomat- och fetaostsallad". Den innehöll, förutom fetaost och tomater, gröna linser, bulgur (eller om det var vete?), rödlök, salladsblad samt en "örttoast".

Hursomhelst, sen såg vi Mamma Mia! Till saken hör att jag och mamma såg musikalen när vi var i London för några år sedan, så vi kände ju till handligen och så. Jag tycker filmen var jättebra! Sådär medryckande, rolig, somrig, lite spännande och fartig. Jag måste dock säga att musikalen var bättre, det är ju mer tryck i den, man sjöng med i låtarna och folk stod upp och klappade i händerna. Det kan man ju inte riktigt göra på bio... Men filmen var ändå jättebra! Se den!




 
 
Roligt att se Stellan! Han sjöng inte så mycket... :P


46 minuter kvar på min födelsedag

Idag fyller jag 19 år! Det är ganska trevligt att fylla år, fast 19 är ju inte så speciellt. Av någon konstig anledning så känns det som att jag redan varit 19 jättelänge... För det känns som att det var jättelänge sen jag fyllde 18. Eller så är det bara för att det har hänt så mycket det senaste året...

Hursomhelst. Vad har jag fått idag, jo; en cykelkorg, en ny sadel, en femårsdagbok och pengar till ett träningskort på IKSU. Mycket nöjd. Hade dock önskat mig lite bättre väder. Men man kan ju inte få allt.

Gonatt på er. Nu är jag trött.

Minisemestern

Mellan festivalerna klämde jag och Jessica in en minisemester! En tripp till Sundsvall över en helg. Det var mycket trevligt, vi shoppade alldeles för mycket, solade (alldeles för mycket) och badade, åt på restaurang, sov på vandrarhem, shoppade lite till i Birsta köpcentrum, gick på IKEA, åt chips och löste korsord.


Vi har just kommit fram och är redo att möta (drak)staden!


Vi hittade VÄRLDENS finaste skor. Skoporr. Alltså, dom är helt fantastiska. Fantastiskt höga är de oxå, risken att bryta foten under en utekväll är väl sisådär 98,5%. Detta sammantaget med priset på 600 kr gjorde att de fick stå kvar i hyllan. Men drömma kan man alltid...


Himlen var blå!


Jessica är sockersöt där hon posar i trappan upp mot vandrarhemmet! Utsikten var inte inte att klaga på.


Vi spelade minigolf på jordens sämsta banor. De var inte platt någonstans och den som designat dessa banor måste ha haft kreativitet och fantasi likt en död daggmask. Men man kan ha kul ändå :D

Försökte få in några roliga bilder på Jessica när vi var på IKEA, men det funkar inte nu. Får ta det en annan gång. Hejs!

Topplista

Det jag tycker är godast just nu är:

1. Våra jordgubbar
2. Våra tomater
3. Nektariner
4. Vår rabarberpaj som ligger i kylskåpet

Här kommer en bild på lite jordgubbar jag åt härom veckan:


Tappa inte nagellack i nykaklat badrum

Det blir liksom inte så kul då. Helt plötsligt har man nagellack och glassplitter överallt. Sen får man gnugga bomullstussar med aceton tills man är rädd att man ska dö av ångorna. Och så är man rädd att man inte ska få några presenter eller juklappar på sisådär 100 år. För att man just förstört ett 100 000 kronorsbadrum. Men jag tycker inte att det är förstört - man kan ju se det från den ljusa sidan; om man kikar lite noga så kan man se att det skimmrar lite fint på golvet! Nice.

Fast prova inte.

Bildeeer


Snart ska vi checka in. Ungefär här nånstans upptäcker jag att jag glömt ta med mig sovsäck och liggunderlag...


Det fanns en stor brygga där man kunde bada, det var jätteskönt för det var så himla varmt. Notera mobilen som ligger längre fram, i bitar, på torkning. Någon stackars idiot som hoppat i med mobilen, månne?


This is my giiirls!!


Emma lärde oss världens roligaste snapsvisa!


Sen blev det akrobatiska övningar...


Duktiga töser!


Sen blev det skratthög!


Kärlek!


:D


Ivarsson glömde tandborsten, så hon köpte en skalmantandborste! Det var den minsta jag någonsin sett! Hon var tvungen att ta mer tandkräm flera gånger.


Emmalie är partydrottningen numero uno! Alltid fina miner och asroliga berättelser! Och så mina solbrillor...


Mer kärlek!


hehe

Storsjö ägde.

Storsjöyran!

Galet rolig festival, med galet roliga människor! Här kommer en lista.

Bästa bandet/artisten: Lykke Li. Helt underbar.
Mest besviken över: Att det började regna så mycket när Miss Li skulle spela, så vi såg typ tre låtar, sen gick vi in i tältet och sov.
Mest ovärda: att jag glömde sovsäck och liggunderlag hemma... yes, i did. jag sov på en filt.
Klantigaste misstaget: När jag skulle duscha och hade stått i kö i säkert 20 minuter och när jag kommer in så upptäcker jag att jag glömt shampo, balsam och tvål. OCH handduk. Yes, i did. (om du undrar så gick det åt mycket toapapper och så stod jag och självtorkade ett tag)
De bästa människorna vi lärde känna: våra två grannar Morgan och Oliver. De var impade över att vi hade spritkök med oss.
De sämsta människorna vi lärde känna: våra andra grannar. De var jättemånga, hade bord och stolar, drack öl dygnet runt OCH spelade helvetesmusik DYGNET RUNT! vi snackar fyra versioner av boten anna och typ alla som inte dansar är våldtäktsmän.

Vi såg Kent, Blondie, Lykke Li, Säkert, Lars Winnerbäck, Miss Li, Adam Tensta, Håkan Hellström. Nice. Bilder kommer sen.

RSS 2.0