Fynddag

Tjohoo!!

Denna underbara lördag började med en efterlängtad sovmorgon. Dock verkar kroppen ha ställt in sig på att vakna 06.25 varje dag, så jag vaknade först då... Men somnade om till halv tio. Efter frukost promenerade jag bort till Kupan. Där fyndade jag en stor glasburk med lock för en tia samt två minipajformar (enportions) för en femma styck. Sedan promenerade jag till Myrorna där jag fyndade två blusar. Sen promenerade jag till Willys för att "storhandla". Pappa kom dit och körde mig hem med allt. Föräldrar med bil är allt bra att ha. Som belöning bjöd jag han på en kopp kaffe och kaka. Vid sextiden kom Jessica förbi för middag. Det blev klyftpotatis med kyckling och bea-sås. Och färsk annanas till efterrätt, som jag vann på jobbet i veckan! (Har i veckan även vunnit en djuriskt god chokladkaka med smarties i samt ett sällskapsspel som heter "Retro") Nu har vi blandat 3XH, dvs Jessicas super hallondrinkar! Det är jättegott! Nu är naglarna målade och ögonen sminkade. Snart släcker vi lamporna! 10 minuter kvar!!

Sen vankas utgång! Tjohej!

Gopasta

När jag tömde kameran så hittade jag en bild på en himla god middag jag åt för någon vecka sedan Vi kallar den Gopasta.




Gopastan.
Valfri mängd, egna proportioner.

Pasta, jag hade Gnocchi inköpt på Willys
Bacon
Gul lök/röd lök
Vitlök
Soltorkade tomater
Broccoli (fryst. Färsk måste kokas innan)
Röd pesto gjord på soltorkade tomater (inköpt på IKEA, lova att köpa det nästa gång du är där! Det är sagolikt gott)
Eventuellt fetaost om du har det eller kanske riven ost

Koka pastan. Strimla bacon och lägg i en stekpanna och sätt på den. Låt den sakta steka sig knaprig. Häll eventuellt bort lite av fettat och tillsätt lök och vitlök och låt steka med en stund. Skär de soltorkade tomaterna i lite mindre bitar och lägg i stekpannan så de blir varma. Häll i broccoli i pastavattnet precis innan pastan är klar, så broccolin blir varm. Häll av pastan, häll tillbaka i kastrullen, blanda i massor av pesto. Blanda ner baconlök-blandningen. Servera med fetaost eller ost. Ät och njut!!

Spara eller ej?

Hmm.. jag vill ju inte att ni ska tycka att den här bloggen är en töntig modeblogg, men nu behöver jag faktiskt hjälp. Jag har köpte en jeansjacka på Gina Tricot idag. Provade den i söndags och jag tycker den är himla snygg. Fast första gången jag provade den så var den LITE snyggare. Den är ganska kort och "sliten". Kostade inte så mycket, 299 kr. Tycker den är himla cool. Väldigt vårig. Hade alltid jeansjacka när jag var liten. Mamma köpte det till mig. Gillade det ett tag, men sen hatade jag det. Men nu tycker jag det är skitcoolt! Visserligen inte till jeans och det är där jag blir lite tveksam. Vad ska jag ha till? Leggings, kjol eller klänning typ? Måste börja använda det mer helt enkelt...


Ber om ursäkt för dålig bild. Har fortfarande inte (efter typ två år) hittat funktionen för självutlösning på kameran. Så här står jag på en pall inne i badrummet och fotar. Så det blir blixt i spegeln. Dessutom har jag noppiga långkalsonger på mig. Men vi kan väl låtsas att det är leggings, okej?


Kolla hur mina ögon försvann!! Helt magiskt! Borta liksom. Bara rynkor kvar. Jopp.


Vad sa jag inte om mina kameleontögon?! De matchar jackan ;)


Blixtbild med långt linne. What do u think?? Jag gillar det. Tror jag nog.

Tjopptjopp.

Do it!!

Måste slå ett slag för ett av IKSUs roligaste pass, nämligen Body Combat. Det är ett sorts "korreograferat" kampsports konditionspass. Man slåss och sparkar ut i luften, inte mot några mitsar (eller heter det så?) till pumpande musik. Man varierar uppercuts, armkrokar, bakåtsparkar, sidosparkar, höga knän etc etc...

Det tar visserligen några gånger innan man börjar gilla det. Iaf gjorde det det för mig. Men sen så är det värt det! I början kände jag mig grymt malplacerad, jag kände mig mesig med mina långsamma spagettiarmar och benen vinglade inte särskilt snyggt när jag skulle sparka. Och det ser kanske inte så bra ut nu heller, men jag bryr mig inte om det. Jag ger bara järnet! Och då blir det grymt jobbigt! Tillslut är man så inne i det, adrenalinet pumpar och man känner sig helt oövervinnerlig! Fram med vem som helst, jag kan slå ner henne eller honom!! Åtminstonde så känns det så... Det är himla kul att få ut lite aggressioner, att få slåss och inte bara dansa och vara "snygg" och typisk tjejig. Och det är nog inte bara jag som tycker det, för det är ju övervägande tjejer på dessa pass. Några killar har dock vågat sig dit. Så prova på, do it! DO IT!!

Jag har alltid svettats mycket när jag tränat, men den senaste tiden har svettningen tagit en helt ny nivå; svetten rinner ner i ögonen. Och saaatan vad det svider! Men härligt är det, härligt att svettats ;)

Helg forts.

Åh, vilken rolig helg det har varit! Men den hann knappt börja så var den över igen, och mina vänner satt på bussen upp till Piteå igen. Festen igår var himla kul. Roligt att träffa Lovisa och Emma! Efter lite förfest hos Jessica, med chips och vin (fast Jessica glassade såklart med sin drink 3XHallon... ha ha :P ) så for vi till Corona. Och efter lite strul med en sur PMS-vakt (fast det var en kille), som aldrig hade hört talas om ordet "överseende" så kom vi tillslut in allihopa. Efter lite mer styrketårar äntrade vi dansgolvet. Och som vi gjorde det. Mjölka kossan, fiskespöet, allt möjligt. Tror jag. Något skrämmande som jag märkt är att jag sällan kommer ihåg HUR jag dansade när jag var ute, jag minns bara att jag var där på dansgolvet och hade hur kul som helst. Förmodligen så flaxar jag med armar och ben och gör dansgolvet bokstavligt talat farligt. Gå inte i närheten av mig när jag dansar! Jag och Emma lyckades till och med få upp Jonathan så han fick testa på lite dansmoves ;D Och simsalabim, det andra dansgolvet öppnades oxå. Nice.

När vi var tröttare än tröttast hoppade vi in i en taxi och åkte hem. Bäst så. Kvällen var himla kul, men det var nära att det "barkade" för mig, som Emma skulle ha uttryck det, haha! Min salivproduktion var stundtals oroväckande stor...

Idag hann vi bara äta frukost och packa ihop för att sedan åka ner till busstationen. Usch, vad fort tiden gick! När jag vinkat av dem på bussen strosade jag runt ett tag på staden. Köpte endast naturgodis på Hemköp, saltsuget var stort. Sedan promenerade jag hem i det fina vädret. Åt lunch, gymmade, handlade, lagade korvstroganoff (storkok), tvättade 4 (!) omgångar tvätt, pluggade lite och nu borde jag gå och lägga mig.


Emma, Simon och Lovisa på Waynes.


De obligatoriska toalettbilderna... Hehe ;) (sorry, men jag var tvuuungen att lägga ut dem)


Favoritkusinen :)

Helgbesök

Igår anlända finbesöket: kusin Emma och Simon samt Jonathan och Lovisa. Efter en lång bussfärd var de hungriga och vi åt lite på stan. Sen hyrde vi film (Patrik 1,5) och åkte hem till mig. Tillslut somnade vi, efter en del mer eller mindre roliga historier (som alla i mitt övertrötta tillstånd lätt jätteroliga...) Idag åkte vi ner på stan och "gjorde stan". Jag köpte ett par nya vårskor. Var ute efter ett par vita, men det blev ett par ljusgula. Himlarns fina. Emma fick Veronica Maggios nya skiva av mig och Simon i födelsedagspresent! Vi lyssnar på den nu, den är jättebra! Efter fika på Waynes och lite strosande åkte vi hem och dog ett tag. Snart ska middagen lagas och ikväll blir det fest hos Jessica och sedan utgång. Nice! Tänk att ha alla bästa vänner samlade! Lovisa från Uppsala, Emma från Sundsvall, Emma från Piteå, Ragna hemkommen från Australien och en massa andra! Om bara Ivarsson hade varit här... :(

Ha det bra!!

Kroppsdelsserie del 3: Om ögon

Efter ett lite lätt kritiskt inlägg om fötter får jag väl medge att fötter är allt bra att ha. De färdar oss ju genom hela livet! Men ack så fula de är! Vandrar vidare i kroppen och hamnar nu i ögonen. Frågan är om de räknas som en kroppsdel (?), men det struntar jag i. Det är en del av kroppen, alltså en kroppsdel, eller?

Jag tycker ögon är fantastiska. De är en stor del av en person. Det är ju ögonen man kollar på när man pratar med en person. Ögonen kan avslöja en hel del. Men kan se om en person är glad, lessen, nervös, arg, lycklig, trött osv. Ögon är också väldigt vackra. Alla ögon är unika och kan ha många olika färger; bruna, jättebruna, olika blåa nyanser, gröna, nästan gråa... Men de kan ha olika mönster också! Malin från mitt jobb har något sorts vitt stjärnmönster! Det är jättehäftigt! En annan person jag känner har typ blåa ögon med ett litet stänk av gult i kanten av ena ögat.

Fast egentligen är det ju irisen som är färgen. Och irisen heter egentligen regnbågshinnan och dess uppgift är att reglera ljusinsläppet (kan jämföras med en kameras bländare). Är det mörkt behövs mycket ljus och regnbågshinnan öppnar upp sig mycket, och tvärtom. Pupillen är alltså den del av linsen som syns. Anledningen till att jag råkar komma ihåg alla namn nu är för att jag precis läst om det i Naturkunskapsboken ;) Ögat har även en gul fläck och en blind fläck, en näthinna, hornhinna, senhinna osv osv. Ögat är en finurlig och klurig sak. Tänk vad häftigt att ögat tar in ljuset upp och ner på näthinnan men att vi ändå ser "rätt" (vad som nu är rätt?). Och tänk vilken tur att allt går så fort. För tänk om det tog två sekunder för ögat att ta in ljuset, registrera den på näthinnan och skicka bilden via synnerven till hjärnan för att sedan tolka den... Då skulle man ju famla lite i blindo... Eller? Nej, usch vilken tur att allt går så fort och framförallt AUTOMATISKT i kroppen! Hjärtat pumpar, lungorna andas, njurarna sprutar, tarmarna knådar och lymfkörtlarna renar blodet av sig självt. Vi behöver inte göra något alls för att göra allt det här!! Fy bubblan vad kroppen är häftigt!

För att ta en liten avstickare från ögon, så sa min mamma något smart i helgen när jag berättade att jag tycker att kroppen är en så häftig sak. Hon sa att det är därför som hon och pappa (och många andra) inte tror att människan skapades av en slump utan att det var något som påverkade utvecklingen, en högre makt, typ Gud. Hon sa att det finns en teori om att allt strävar efter kaos; om man till exempel lämnar ett hus obebott så kommer det med tiden att växa igen av växter. Om man blandar två vätskor så kommer de (oftast) att blanda sig, osv. Men människor och djur strävar ju hela tiden efter att bli bättre. Ni vet "survival of the fittest" och sånt. Hur kommer det sig? Hmm, det är nästan så man blir religös. För ni måste väl hålla med om att det är häftigt? Hur kom kroppen liksom på hur den skulle spola rent blodet från urinämnen? Hur kom kroppen på att den skulle ha ätarceller som äter upp farliga bakterier? Ja, inte vet jag...


Men hur som helst - tillbaka till ögon! Jag tycker ögon är jättevackra. Själv har jag kamelontögon. De ändrar nämligen färg efter vilken färg jag har på tröjan. Jo, det är faktiskt sant! Åtminstonde ser det ut så. Om jag har en blå tröja ser ögonen blåa ut. En grön tröja gör ögonen mer gröna. Petroleum gör ögonen mörkturkos... Ganska coolt. Jag gillar mina ögon. Tycker de är fina. Sen ser de ju lite bättre ut med smink också. Men det är ju en annan sak.


Ni som inte har några synfel: ni vet inte hur lyckliga ni är! Ser man dåligt är det för det första fruktansvärt dyrt med glasögon och/eller linser (varför är för övrigt till exempel tandvård och sjukvård subventionerat men inte synfel? Att jag ser dåligt är ju inte mitt fel, att jag har hål i tänderna kan delvis vara mitt fel, en liten undring bara). Att välja ut bågar är ett mycket jobbigt och tidskrävande projekt. De senaste jag valde tog säkert ett tiotal timmar hos olika optiker att välja, provade nog ett hundratal. Anledningen till att det är så svårt för mig att hitta några som passar är för att de flesta bågar är så breda och ser alldeles för stora ut på mig. Och linser är dyrt och tidskrävande. Så var lyckligt alla ni med falksyn!

Jag tror att min kusin Axel har de vackraste ögonen jag någonsin sett. De är jättestora, blåa och helt underbara. Man liksom drunknar i dom.

Oj, det här blev ett väldigt långt och spretigt inlägg! Ber om ursäkt för dåligt struktur, hoppas att någon orkade läsa igenom allt ;) Nästa gång går jag inte så långt ifrån ögonen, det blir hjärnan!


Mina ögon. (Ser ni föresten hur sneda hyllorna i bakgrunden är? Jag väntade typ i ett halvår på att allt skulle rasa ner, men det gjorde inte det...)

Gonatt!


Korvgrillning är balsam för stressad själ

Helgen tillbringades hemma med mor och far, god (lyx)mat, pluggande av naturkunskap, promenader, korvgrillning och varmchoklad ute i skogen, melodifestivaltittande med vännerna och allmänt slappande. Det var skönt. Att grilla korv ute i skogen var underbart. Jag blev lugn i själen. Insöp frisk luft. Njöt av solen. Lyssnade till fåglarna, vattnet från ån, knastret från brasa - isället för brummande bilar och plingande cyklar. Åh, så skönt!

Men vad hände på melodifestivalen?! Jag fattade ingenting! Måste säga att jag är ganska nöjd med att Carolina af Ugglas kom tvåa, för hennes låt var faktiskt bra. Men ettan?! Jag var övertygad om att antingen Måns, EMD, Agnes eller kanske Sarah Dawn Finer skulle vinna. Men istället blev det discoopera. Jag har länge varit lite smått allergisk mot denna genre. Men det är väl bara att acceptera. Men jag säger som Johanna: jag visste inte att Sverige gillade den sortens musik!? Hmm.. nu får vi väl hoppas att det går bra i Moskva...

På söndagskvällen såg jag och mamma och pappa en jättebra film; Gran Torino. Den har biopremiär den tjugonde tror jag... he he. Men hursomhelst, den var riktigt bra! Huvudpersonen spelas av Clintan. Han spelar en gammal rasistisk soldat vars fru just dött. Han är nu ensam. I grannhuset flyttar en kinesisk (?) familj in och han är mycket kritisk först. Men utvecklar trots allt en vänskaplig relation till dom. Filmen var både tragisk, komisk, spännande och intressant. Men framförallt så var det inte en stressad typsik amerikansk film, utan långsam. Se den!

Kroppssdelsserie del 2: Om fötter

Jag vill börja med att tacka för kommentarerna jag fick efter mitt första inlägg i kroppsdelsserien, men jag vill gärna ha fler! Vad tycker ni själv om bröst? Kom precis på att jag glömde en viktig punkt i min lista till varför man ska gilla små bröst: det sägs ju att om man får stora bröst tidigt så för man också tidigt hängbröst... Kalas! Nej, halleluja för små bröst!


Nu går jag vidare genom kroppen och kommer till fötter.


Jag hatar fötter. Mina egna och de flesta andras. Inget ont mot andras fötter, men jag tycker denna kroppsdel är äcklig.
- De luktar ALLTID äckligt.
- Man kan få fula förhårdnader.
- Man kan få vårtor på fötterna och det tycker jag är så äckligt så jag höll på att amputera min fot på stört när jag upptäckte att jag hade en på foten i våras! En liten liten vårta hade uppenbarat sig och jag gav mig genast av till Apoteket för att införskaffa svindyra små "plåster" med någon sorts salva på som sakta (med betoning på sakta) skulle eliminera denna otäcka utbuktning på huden. Kväll efter kväll genomgick jag denna procedur (där man skulle tvätta, fila, plåstra...). Och sakta gick det men tillslut var den borta! Amen! Jag var lycklig. Tills den kom tillbaka. Den jäveln lurade mig!! Jag ratade plåstren och köpte en enkel vätska som skulle smetas på varje kväll istället. Och jag smetade och smetade. Massor. Tillslut försvann den och jag har inte sett till den sen dess. Vårtor - rysningar.

- Tår är fula och själv har jag skitfula, korta, knubbiga små tår.

- Långa tånaglar är bland det fulaste jag vet och av den anledningen kan jag inte annat än tycka att den som uppfann fransk manikyr för tånaglar var en komplett idiot. Det är ju inte snyggt någonstans och vem i hela friden vill framhäva fötterna?!
- Mina fötter är mycket känsliga; jag får lätt skavsår och ont på konstiga ställen av de flesta skor om jag går för långt. Skavsår, blödande sår och blåsor på hälen, tår och överallt. Smärta i hålfoten av för platta skor. Nej, INGA skor är gjorda för mina fötter!! Vad har jag gjort för att förtjäna mina fötter... jag måste ha varit en oerhört dålig människa i mitt förra liv, om jag nu trodde på reinkarnation, vilket jag inte gör.

- Fötterna är ju visserligen en mycket smart sak som fyller funktionen att färdas gåendes. För utan fötter så skulle vi ju bara gå på benstumpar och det vore ju himla vingligt. Nej, det skulle resultera i alldeles för många blåmärken och benbrott.
- Folk är aldrig nöjda med sina fötter - de är antlingen för små eller för stora. Själv har jag storlek 36-37. Och det är ju nog ganska vanligt.
- En bra sak med fötter är ju att man kan klä dem i skor. (Se dock min andra kommentar om skor tre punkter upp) Och skor kan ju vara alldeles, alldeles underbara. Jag tror inte att jag i detta inlägg kan ge dessa fotbeklädnader rättvisa, utan uppmanar istället Jessica, den sanna skofetischisten, att göra detta. Kan vi få ett lovordande inlägg om skor, månne?

Avslutar således med en bild av ett par skor jag hittade på Zara i Sundsvall i somras när jag och Jessica var på semester.



De kostade dock 599 enkronor och mina fötter skola vara dömda till en framtid i gips om de fick följa med mig hem. Så de fick vackert stå kvar på hyllan - i väntan på att en något galnare, eller möjligtvis lite klackvanare, person förbarmade sig.

Vad tycker ni om fötter? Gillar ni era fötter? Har jag glömt något viktigt om fötter? Ni behöver självklart inte ha samma åsikt som mig, kanske någon därute älskar fötter?! Försök få mig på bättre tankar då!

Sen vill jag bara säga att det var kul att få så mycket respons på inlägget om bilder på Facebook och Internet. Jag tycker själv att det är en intressant fråga.

Nej, nu måste jag gå och lägga mig och sova. Sov knappt fem timmar mellan lördagen och söndagen. Är inte så trött än så länge, men misstänker att det kommer att ta ut sin rätt inom några dagar. Hua. Man får ju skylla sig själv... Gonatt!


Om att finnas utan att man vet det och framställa sig själv som man vill

Sen jag skaffade Facebook i höstas så har en ny insikt kommit över mig; nämligen att jag finns på en massa bilder utan att jag vet om det. Bilder som andra fotar, som jag ibland är medveten om och som jag ibland inte är medveten om. Bilder som läggs ut på internet utan min vetskap. Utan min tillåtelse. Som folk tittar på och tycker till om, bedömmer, dömmer, ratar och gillar. Detta slog mig med stor kraft sen jag började på Universitetet. Festerna avlöste varandra, kamerablixtrarna smattrade och vips så fanns man i ett flertal olika fotoalbum på Facebook och andra bildsajter. Dagen efter en fest känner jag alltid en viss nervositet inför vilka bilder som kommer läggas ut. Tänk om någon "osmickrande" bild på mig läggs ut?

För Facebook och många andra liknande sajter handlar ju egentligen om att man ges möjligheten att framställa sig själv på ett sätt som man själv vill. På ett sätt som ger sig själv fördelar, som får en att framstå som den personen man vill vara.

När jag skaffade Facebook tog jag mig en funderare kring om det verkligen var rätt av mig att lägga ut bilder på andra personer som inte ens hade facebook. För det känns ju lite fel... Borde man inte fråga personen då? Personen vet ju inte om att den finns där, att granskas av alla utan dennes vetskap? Usch, vad jobbigt det blev. Men jag föll för Facebook-grupptrycket och la ut en massa bilder. Sen skaffade de Facebook och problemet var mindre jobbigt. Men ändå.

Är det bara jag som tycker att det är lite läskigt att tänka på hur många bilder man kan finns på ute i världen? Som man inte vet om. Fula bilder, fina bilder. Bilder från fester, festivaler, städer, släktmiddagar, stränder, krogar... Nu menar jag inte att det är jättehemskt allt det här - tvärtom så kan det ju vara himla kul att hitta en bild på sig själv om det är fin!

Här kommer lite bilder på mig tagna av andra.


Från sittningen i höstas på Corona! Jag, Britta, Mia och Erika.


Lilian och jag på en klassfest i vintras.


På sittningen i januari. Jag, Rebecca och Tom.


Glaaad...


På sittningen i höstas... ser ni mig??




På Bakiarsles inflyttningsfest! Vin i köket. Från Brittas kamera tror jag. Självklart dumt av mig att kopiera bilder som andra tagit, copyright ni vet... Och nej, alla bilder på mig är inte lika smickrande... Men allt handlar ju om hur man vill framställa sig, got it? ;)

Vet egentligen inte vad jag ville säga med det här inlägget. Ibland funderar man bara...

Har ätit osttortillachips och sett på Let's Dance. Snart ska jag gå och lägga mig tror jag. Ligger minus på sovkontot. Imorgon väntar shopping och fika med Linn, Malin och Hanna. Sen ska jag nog hinna träna och sen fest på kvällen med några före detta kursare! Blir najs. Hejdå och ha en bra helg :)

Kroppsdelsserie del 1: Om bröst

Tänkte härmed inleda en följetong om kroppsdelar. För kroppen är ju en fantastisk och finurlig sak som man kan tycka mycket om och fundera kring. Jag börjar med ett högst kontroversiellt inlägg om en kroppsdel som heter bröst.

Till alla er A- och B-kupade tjejer och kvinnor där ute som suktar efter större rattar så vill jag bara säga: misströsta inte!! Ty även om jag inte har stora meloner, så har de ju ändå växt till sig en aningen den senaste tiden och det är inte alltid så kul som man kan tro. Har därför sammanställt en lista för att få er på bättre tankar:

- För det första: om brösten är i en tillväxtfas så gör det ju ont. Jävligt ömt kan det bli.
- Om brösten växer snabbt så får man bristningar. Sexigt? Skulle inte tro det...
- Bröst kräver en stadig sport-bh, om man inte vill känna sig som skumpandes tjockis.
- Stora bröst gräver hål i plånboken!! Jo, faktiskt. För plötsligt inser man att man inte längre kan köpa brösthållare på HM eller Lindex (för där existerar ju inget annat än 70A, 75A och 75B, askalas...), utan man måste istället skamset söka sig till riktiga (tant)underklädesaffärer. Till exempel Twilfit. Där köpte jag min senaste. Men det var inte så farligt - nej faktum var att det känndes som att komma till himmelen, bh-himmelen - plötsligt fanns det storlekar!! Jag kunde välja bland olika modeller och färger. Fick dock punga ut med närmare 300 spänn för den stackars saken. Efter att ha använt den en dag upptäckte jag att jag fick skavsår under armhålorna och tänkte att vafasen, ska jag inte kunna använda min 300-kronors-bh nu, men sen vande jag mig och nu älskar jag den. Jag behöver icket längre oroa mig över att brösten ska ploppa ut, vilket de gör i alla andra bhar jag har. Halleluja.

Övertygade?? Kommentera gärna om ni har fler saker att säga om bröst. Nu kanske många av er tänker att jag är astöntig som skriver om bröst. Men jag brukar tänka såhär för att avdramatisera hela grejjen kring bröst: bröst är två köttklumpar (låter sexigt, eller hur?! haha...) som sitter på kroppen och har ETT syfte, nämligen att föda eventuella bäbisar. Sen är det inget mer med det. Det är som vilken kroppsdel som helst.

Tänkte framöver skriva om fötter och öron. Kom gärna med tips på fler kroppsdelar som jag kan klura lite kring!! Kroppen är ju en mystisk sak. Helt klart.


Sport-BH från Lindex. Kan annars rekommendera HMs sport-BH som endast kostar 149 kronor och är helt okej. Eftersom HM är lite konstiga så kan man inte kopiera deras bilder från hemsidan. Håller med Underbara Clara om att det är himla dumt. Det är ju asbra reklam om man kan lägga ut bilder på deras kläder!! Läs på Claras blogg föresten, den är askalas: http://www.folkbladet.nu/?cat=89

Snart ska jag iväg och träna! Hej så länge!

Effektivitet på hög nivå

Efter en dag på jobbet med en smärre skandal kom jag hem och gräddade plättar (med vetemjöl, grahamsmjöl, vetekli och linfrön, mums!) samtidigt som jag pratade med mamma på telefon och berättade det senaste. Åt plättarna med mamma och pappas hemmagjorda hallonsylt. Gick ner med tvätt till tvättstugan. Slängde ihop en bovetelimpa (recept i senaste Guldkorn, tog ca 5 minuter att förbereda) och medan den gräddades i ugnen slingade jag håret. Medan hårfärgen verkade snackade jag med Ivispivis på msn. Sedan tog jag ut brödet, tvättade ur hårfärgen och gick ner och stoppade tvätten i torkskåpet och torktumlaren. Brödet blev rätt så gott, håret helt okej (lite ojämt, men skit i de) och tvätten är snart torr. Tur att man kan göra flera saker samtidigt.

Dock lyckades jag klanta till mig igen; när jag skulle skära upp brödet i skivor så skar jag mig längst upp på tummen. Vågade knappt kolla om HELA skinnslamsan var av - jag skyndade mig bara att sätta på ett plåster. Håller på att blöda igenom, men jag vågar inte ta bort och kolla hur det ser ut... Jösses, jag kommer att skära av mig ett helt finger en vacker dag.

Hade sett fram emot att se Leilas nya serie på tv4+ idag, men när jag bläddrade igenom kanalerna så hittade jag inte tv4+. Jag som var så säker på att jag hade den... Attans också. Någon som såg det??!

Det är riktigt obehagligt när vissa saker uppdagas. Man tror att man kan lita på någon. Men sen får man reda på att personen ljugit en rakt upp i ansiktet. Då blir jag så fruktansvärt besviken. Det förstör för alla. Nej, vissa saker förstår jag bara inte. Men livet är väl inte till för att förstås. Det är bara att acceptera. Tur att det finns vissa personer som man kan lita på trots allt :)

Snart ska jag gå och lägga mig. Har varit så trött nu på mornarna... Tror jag ska promenera till jobbet imorgon. För att spara lite busspengar. Och få lite vardagsmotion. Tar ca 50 minuter att gå till jobbet. Med musik i öronen och klarblå himmel är det riktigt skönt. Hejs!!

PS. Än en gång; ett stort stort grattis till en fantastisk person, en snäll, ärlig, rolig, omtänksam, underbar och kärleksfull person som har förlovat sig, nämligen Ivarsson!! Jag älskar dig av hela mitt hjärta och jag är så glad för er skull så jag vet inte vad jag ska säga. Du och Robert är som gjorda för varandra. Och vuxenpoängen bara flödar!!! Puss på er! DS.

Pizzahelg

Fredagskvällen tillbringades faktiskt på jobbet. Personalfest. Det frossades i tacos, otroligt gott. Ska nog inte säga så mycket här om festen... Hehe. Men jag, Linn och Malin drog oss iväg ganska snabbt och gick till Hamnmagasinet och såg Frida Hyvönen!! Hon var jättebra, hon har en otrolig röst! Jag var så trött, så det blev en ganska tidig kväll för mig.

På lördagen hade jag klipptid klockan kvart över tolv. Sen tränade jag på gymmet. Gick inte därifrån förrän halv tre. När jag kom hem kom mamma och pappa förbi, så då pratade jag lite med dem, sen åt jag "lunch" och duchade. Helt plötsligt var klockan halv fem och jag hade bjudit Johanna och Jessica på hemmagjord pizza klockan sex, och jag behövde handla... men på något sätt så gick det. Blev riktigt god pizza tycker jag om jag får skryta lite.

Idag har jag hunnit träna Afro, ätit restpizza till lunch, promenerat till Boom, Intersport, Coop och jobbet. Jobbade tre timmar och så bjöd de på pizza. Snart växer det pizza ur öronen på mig!! Eller växer på magen iaf... Haha. Nu är jag jättetrött. Började se på Beck, men kom av mig.

Här kommer en bild från förra helgen när jag, Linn och Malin var ute. Vi ägde dansgolvet. Tror jag. Visst är det en härlig bild!!



Malin har föresten två (!) bloggar, hon har börjat blogga på vk.se!! Gå in och läs där!! Malin Wretling heter hon, läs och kommentera, då blir hon glad ;D (Hoppas det går bra att jag gör lite reklam för dig, Malin, hehe!)

Gonatt!

RSS 2.0