Sommrig potatissallad
Här kommer ett recept på en mycket god, fräsch och sommrig potatissallad. Jag glömde ta kort.
- Ca 1 kg potatis, eller lite mindre
- 1 rödlök
- Ca ett halvt paket frysta sockerärtor eller motsvarande mängd färska
- Ett halvt paket ruccola
Dressing:
- 1 dl olivolja
- 1/2 msk balsamvinäger, eller mer för den som gillar
- 1-2 tsk dijonsenap
- 1 tsk salt
- Svartpeppar
- Västerbottensost eller parmesan
Jag vet inte riktigt vad som är bäst för potatisen, men jag gjorde så att jag först skalade den och sedan kokade. Risken finns att potatisen kokar sönder, men för mig gick det bra. Har man färskpotatis så skrubbar man den bara och kokar med skalet. När den är färdigkokad skär man upp den i ganska stora bitar, en normalstor potatis i ungefär fyra bitar. Skiva rödlöken i tunna skivor/klyftor. Koka/tina sockerärtorna. Blanda ner löken och sockerärtorna med potatisen (som man förslagsvis lägger på ett fint fat). Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en glasburk eller plastburk, skruva på locket och skaka! På så sätt blir dressingen väldigt blandad och ganska tjock på något vis. Häll detta över potatissalladen, medan potatisen fortfarande är varm - på så sätt drar den lättare åt sig dressingen. Vänta med att blanda ner ruccolan tills precis före servering. Då hyvlar men också över små, tunna flagor av västerbottensost eller parmesan.
Vi åt detta till grillad kyckling (och grillade champinjoner och paprikabitar). Sås tycker jag är överflödigt. Sommarmat ska vara lätt och fräscht. Smaklig måltid!
- Ca 1 kg potatis, eller lite mindre
- 1 rödlök
- Ca ett halvt paket frysta sockerärtor eller motsvarande mängd färska
- Ett halvt paket ruccola
Dressing:
- 1 dl olivolja
- 1/2 msk balsamvinäger, eller mer för den som gillar
- 1-2 tsk dijonsenap
- 1 tsk salt
- Svartpeppar
- Västerbottensost eller parmesan
Jag vet inte riktigt vad som är bäst för potatisen, men jag gjorde så att jag först skalade den och sedan kokade. Risken finns att potatisen kokar sönder, men för mig gick det bra. Har man färskpotatis så skrubbar man den bara och kokar med skalet. När den är färdigkokad skär man upp den i ganska stora bitar, en normalstor potatis i ungefär fyra bitar. Skiva rödlöken i tunna skivor/klyftor. Koka/tina sockerärtorna. Blanda ner löken och sockerärtorna med potatisen (som man förslagsvis lägger på ett fint fat). Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en glasburk eller plastburk, skruva på locket och skaka! På så sätt blir dressingen väldigt blandad och ganska tjock på något vis. Häll detta över potatissalladen, medan potatisen fortfarande är varm - på så sätt drar den lättare åt sig dressingen. Vänta med att blanda ner ruccolan tills precis före servering. Då hyvlar men också över små, tunna flagor av västerbottensost eller parmesan.
Vi åt detta till grillad kyckling (och grillade champinjoner och paprikabitar). Sås tycker jag är överflödigt. Sommarmat ska vara lätt och fräscht. Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: Tensta gymnasium
mmmmmmmm......potatissallad
Postat av: mingla
Jobbar inte du på Ica?
Trackback