Varning! Skapar visst begär
Igår bakade jag. Det är ett recept som kommer från min farmor. De heter kolabakelser. Om jag var tvungen att välja EN sorts kaka för resten av mitt liv så skulle de bli de här (de skulle förmodligen bli min död också på grund av den läskigt stora mängden smör, men det är väl därför de är så goda också... ). Här kommer recpetet:
Farmors übersmarriga kolabakelser
ca 30-35 st
1 ägg
3 dl socker
3 dl havregryn
300g smält smör
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Kolakräm:
150g smör
2 msk kakao
6 msk ovispad grädde
3 dl socker
1 msk vetemjöl
+ aluminiumformar/ muffinsformar
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i havregryn, smält avsvalnat smör, mjöl och bakpulver. Tryck ut smeten i formarna, fyll dem ungefär till hälften. Grädda i 8-10 minuter i 175-200 grader. De kommer att svälla upp mycket, men när man ser att den första börjar sjunka ihop igen, då är de klara! När man tar ut dem sjunker de ihop, vilket de ska. Blanda under tiden alla ingredienserna till kolakrämen, koka upp och sjud på ganska svag värme till den tjocknar en aning. Fördela i formarna (när de har svalnat), ca en matsked i varje. Klart!


Farmors übersmarriga kolabakelser
ca 30-35 st
1 ägg
3 dl socker
3 dl havregryn
300g smält smör
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Kolakräm:
150g smör
2 msk kakao
6 msk ovispad grädde
3 dl socker
1 msk vetemjöl
+ aluminiumformar/ muffinsformar
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i havregryn, smält avsvalnat smör, mjöl och bakpulver. Tryck ut smeten i formarna, fyll dem ungefär till hälften. Grädda i 8-10 minuter i 175-200 grader. De kommer att svälla upp mycket, men när man ser att den första börjar sjunka ihop igen, då är de klara! När man tar ut dem sjunker de ihop, vilket de ska. Blanda under tiden alla ingredienserna till kolakrämen, koka upp och sjud på ganska svag värme till den tjocknar en aning. Fördela i formarna (när de har svalnat), ca en matsked i varje. Klart!


Kommentarer
Postat av: Jessica
Tycker bestämt du ska komma över med en sån där kaka åt mig :D
Trackback