Veckans mattips
Jag gick lös i köket idag när jag kom hem från jobbet. Hungrig som jag var så tänkte jag på den fantastiska pasta carbonaran som vi åt på Amorgos i Grekland. Hmmm, tänkte jag, hmmm... det ska väl gå att göra något, nååågot liknande?? Resultatet blev riktigt bra, jag kastade ihop lite grejjer och jag tror att det blev något sånt här:
Lottas slänga-ihop-carbonara (inga mått, bara ögonmått...)
Spagetti
Bacon
En äggula
Mjölk, men gärna lite grädde (fast vi hade inte det hemma)
Riven ost + mer riven ost
Salt och massor med svartpeppar
Börja med att koka spagettin. Sätt ugnen på typ 200 grader. Stek baconet och häll sedan upp det på lite hushållspapper för att suga bort fettet. När pastan har kokat klart så häller du av vattnet, och häll det sedan i en ugnssäker form. Blanda i baconet och en äggula (eller fler om man gör mycket mat), lite mjölk och/eller grädde och lite riven ost. Salta och peppra. Strö över mer riven ost. Sen in i ugnen ca... 10 minuter kanske. Tills osten har smält och det ser riktigt gott och varmt ut! Smaskens.
Lottas slänga-ihop-carbonara (inga mått, bara ögonmått...)
Spagetti
Bacon
En äggula
Mjölk, men gärna lite grädde (fast vi hade inte det hemma)
Riven ost + mer riven ost
Salt och massor med svartpeppar
Börja med att koka spagettin. Sätt ugnen på typ 200 grader. Stek baconet och häll sedan upp det på lite hushållspapper för att suga bort fettet. När pastan har kokat klart så häller du av vattnet, och häll det sedan i en ugnssäker form. Blanda i baconet och en äggula (eller fler om man gör mycket mat), lite mjölk och/eller grädde och lite riven ost. Salta och peppra. Strö över mer riven ost. Sen in i ugnen ca... 10 minuter kanske. Tills osten har smält och det ser riktigt gott och varmt ut! Smaskens.
Kommentarer
Postat av: Ivarsson
Sicken döktig tös du är, jag blir alldeles stolt (och hungrig) när jag tänker på det.
Trackback