Chokladfrossa

Baka detta på egen risk; farligt gott. Men det är värt det! Extremt god kladdkaka som kommer från Guldkorn.

image45

Chokladtårta
8-10 bitar

150 g Svenskt Smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl Vispgrädde
50 g Svenskt Smör
300 g vit choklad
2 dl rostade blandade nötter eller valnötter
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Rör sist ned det smälta smöret. Häll upp smeten i en smord, bröad form med löstag­bara kanter. Grädda i 15-20 minuter, den ska fortfa­rande vara lite lös i mitten. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Drag kast­rullen av värmen och bryt ned chokladen i den varma grädden. Bred chokladen över kakan, toppa med nötter och ställ kallt fram till servering. Pudra gärna kakan med lite kakao.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0