Chokladfrossa
Baka detta på egen risk; farligt gott. Men det är värt det! Extremt god kladdkaka som kommer från Guldkorn.

Chokladtårta
8-10 bitar

Chokladtårta
8-10 bitar
150 g Svenskt Smör 2 ägg 3 dl strösocker 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 dl Vispgrädde 50 g Svenskt Smör 300 g vit choklad 2 dl rostade blandade nötter eller valnötter | |
![]() | ![]() |
![]() | Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Rör sist ned det smälta smöret. Häll upp smeten i en smord, bröad form med löstagbara kanter. Grädda i 15-20 minuter, den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Drag kastrullen av värmen och bryt ned chokladen i den varma grädden. Bred chokladen över kakan, toppa med nötter och ställ kallt fram till servering. Pudra gärna kakan med lite kakao. |
Kommentarer
Trackback